X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
בשולי הכותרות: נשות הכותל שומרות חוק? חוק מרפי בגירסת אהרונוביץ? תשאלו את השר העולם שייך לצעירים רק בכנסת? די לגזענות כלפי האתיופים הג'ינג'י השמח ולקינוח נפלאות הבנט והמשפחה המורחבת
▪  ▪  ▪
לפיד. העולם שייך לצעירים? [צילום: פלאש 90]
איפה החוק?
נשות הכותל טוענות, בצדק, שנשים מאז ומתמיד הניחו תפילין, וכי אין שום איסור הילכתי לכך. אולם עם כל הכבוד הן רק שכחו לציין, שאותן נשים אדוקות, שהקפידו על שמירת מצוות קלה כבחמורה, עשו זאת בצינעה, ולא בפומבי, ובוודאי לא כפרובוקציה מופגנת כלפי המסורת, כפי הדגל שמניפות אותן נשים רפורמיות. אין זה סוד שבאופן פרדוכסלי מדובר באקט הפגנתי נגד הדתיים במסווה דתי כביכול.
יתר על כן, ראש עמותת חדו"ש, שחר אילן, טוען שמעצרן של נשות הכותל, גורם נזק תדמיתי לישראל בקרב יהודי ארצות הברית והעולם, שרואים במאבקן סמל לחופש דת. הוא רק לא ציין, משום מה, שמדובר בקהילות הרפורמיות. משום שהקהילה האורתודוכסית העולמית רואה בעין לא יפה את תפילתן המבזה את האתר המקודש ביותר ליהודים.
ואחרון אחרון, כיצד זה עמותה נאורה זו, שחרתה על דיגלה את השוויון ושמירת החוק, רומסת ברגל גסה את צו בית המשפט, האוסר על תפילת נשות הכותל? האם החוק הוא קדוש רק כאשר הוא משרת את האינטרסים שלה נגד החרדים? די לצביעות!
חוק אהרונוביץ?
בתגובה להתאבדותו של מיסטר איקס בכלא, למרות המעקב אחריו כאסיר בסיכון, אמר השר לביטחון פנים, שלמה אהרונוביץ, כי מי שנחוש להתאבד - יתאבד בסופו של דבר. האם לפנינו חוק מרפי בגירסת השר? גם אם זה נכון, מדובר בהתבטאות אומללה שאסור שתישמע מפי השר.
תפקיד השר הוא לנקוט את כל הדרכים האפשריות למניעת התאבדות של אסירים. ואם הדבר קרה למרבה הצער, הרי זהו מחדל מובהק של השר. במקום להפיק לקחים מתאימים מהמקרה, ולמנוע הישנות מקרים דומים שהיינו עדים להם, השר מתנער מאחריותו המקצועית בהשלמה פטליסטית. יתר על כן, האם גישה זו - סוג של נבואה המגשימה את עצמה - לא תעודד אסירים נוספים להתאבד, במיוחד אם הם בעלי נטיות אובדניות? די לפטפטת!
מיהו צעיר?
כולנו מכירים את האימרה שהעולם שייך לצעירים. אולם מיהו צעיר? תלוי את מי שואלים. לא סוד הוא שחברי כנסת בני 40 פלוס נחשבים לצעירים, הנתונים במלוא מירצם וכוחם (עיין ערך בנט, לפיד). הוא הדין לשופטים.
מדוע אפוא בשוק העבודה גיל זה נחשב למבוגר, ואנשים בגיל זה נדחים על-ידי מעסיקים, לטובת צעירים מהם, ונידונים לפרישה מוקדמת? מה עוד שתוחלת החיים בימינו, כידוע, התארכה מאוד, ובני הארבעים נחשבים לבני העשרים והשלושים של פעם? מדוע לא נותנים להם סיכוי, למרות שהם נמצאים במיטב שנותיהם ויכולתם המקצועית? יש לזכור שהם גם מצויידים ביתרון ניכר על פני הטירונים המתחילים - ניסיון רב בעבודה. היכן אפוא שיוויון ההזדמנויות לכל? האומנם גם בגיל העבודה מובחרי העם הם נבחריו? ועוד לא אמרנו מילה על הצעיר הנצחי, הנשיא פרס. די לסטראוטיפים!
כן לאתיופים
נראה שהחברה הישראלית לא התנערה עדיין מתופעות ומאלמנטים גזעניים, שחיים ובועטים בה במלוא העוצמה. והדרת החברה האתיופית תוכיח. אז אחרי הרחקת האתיופים מהמועדונים והפאבים ומהשכונות, כמו גם ממקומות עבודה, קיבלנו את הדרת ילדי האתיופים ממשפחות האומנה. אין ספק שזהו אות קלון לחברה, הדוחה את האחר והשונה ממנה.
יתר על כן מתברר שהסתגלות הדדית בין ילדי האומנה האתיופית לסביבתם החדשה תלויה במֶסר שמשדרות משפחותיהם החדשות. כשהמשפחה משדרת ביטחון, פתיחות ויחס טבעי לילדים האתיופים שנקלטו בה, גם הסביבה מתייחסת אליהם בהתאם, ולהפך, אם המשפחה הססנית וחוששת מתגובות החברה, היא אכן תזכה בתגובות הסביבה המסוייגות.
ראוי לציין, כי בניגוד לדיעות הקדומות, גידול ילד אתיופי בבית זו הזדמנות פז לחנך את בני המשפחה להשתלבות חברתית ולקבלת השונה, ובכך להכינם אל החיים האמיתיים. ובא לציון גואל.
דמות מיתולוגית
הידעתם? 14 בפברואר היה לא רק יום האהבה (וביהדות כל יום הוא יום האהבה), אלא גם יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד הג'ינג'ים. האומנם? הצחקתם אותי. לפחות לא כך בישראל.
הג'ינג'י במחוזותינו הוא כידוע סמל הצבר המיתולוגי, הגזעיות השמֵחה, ההומור הבריא והציניקניות הטבעית, ומאז ומתמיד מסמר החברה. אלימות נגד הג'ינג'ים - האין זו בדיחת אחד באפריל?
פסוקו: נפלאות הבנט
אז כמה אחים ואחיות יש לח"כ הטרי נפתלי בנט? קרוב למיליון חרדים?
הבהרה: המאמר בשולי הכותרות הוא מאמר קליל המגיב בקצרה לידיעות חדשותיות מרכזיות או שוליות (ומכאן שמו) * המאמר מביע דעה אישית, ואינו בא להחליף את התחקיר העיתונאי האובייקטיבי
Author
פובליציסטית | דוא"ל
משוררת.
תאריך:  19/02/2013   |   עודכן:  19/02/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מדינת חוק?
תגובות  [ 12 ] מוצגות  [ 12 ]  כתוב תגובה 
1
גם אם לא מסכימים לכל מילה
במבה  |  20/02/13 09:40
 
- חן חן
ציפי לידר  |  20/02/13 10:57
2
מסכים אך גם חולק.
אהוד פרלסמן  |  21/02/13 00:14
 
- הזכות לחיים
ציפי לידר  |  21/02/13 06:33
 
- הזכות לחיים
ציפי לידר  |  21/02/13 07:17
 
- לא, לא ולא!
אהוד פרלסמן  |  22/02/13 01:44
 
- הזכות לחשוב
ציפי לידר  |  24/02/13 13:51
3
נשות הכותל
ענת הופמן  |  24/02/13 17:04
4
נשות הכותל
ענת הופמן  |  24/02/13 17:04
 
- נא פַרטי
ציפי לידר  |  26/02/13 10:03
5
נשות הכותל
ענת הופמן  |  24/02/13 17:05
6
נשות הכותל
ענת הופמן  |  24/02/13 17:05
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מיכאל שמידט
הקונגרס היהודי העולמי, כבר יותר מחודש לא מצליח לקיים הליך לבחירת העומד בראשו. רון לאודר מכהן כבר יותר מ-7 שנים כנשיא הקונגרס היהודי, ומולו לא מצא אף יהודי שמענויין לשרת בתפקיד. בפועל - לאודר הוא לא אדם שאוהב לא להיבחר, וכדי להתמודד בהצלחה מולו צריך להיות אדם עם נכונות לבזבז הרבה כסף, ולהיות אחד בעל רצון כזה
יהודה קונפורטס
התחזיות השחורות של נשיא אינטל ישראל מסרבות להפיל מהכסא את מקבלי ההחלטות בכנסת    אבל שעון החול אוזל, ואם נמשיך להתעסק בטיעונים הדמגוגים של "הרווחים הכלואים", התוצאות הקשות לא יאחרו לבוא
חיים נוי
ההצגה כולה קולחת, מעניינת, לעיתים וולגרית ולעיתים מרגשת מאוד. זו היא הצגה קטנה וסולידית, אולם היא מפנה זרקור לעבר חיי יורדים בחו"ל עם כול העצב, ההומור והרגעים הקטנים
יוסי דר
גדעון סער - אדם לחלוטין לא טיפש - מבין היטב שאם המשטרה תחקור בדבר ותנסה להתחקות אחר שולח המכתב, יהיה עליה לחפש אחר חשודים שיש להם מניע לשלוח מכתב שכזה. הרשום הברור הוא שאדם בעל מניע חזק הוא גרושתו של סער
איתמר לוין
על האנונימיות ממנה נהנים השופטים, על השיעור הנמוך של התלונות הנמצאות מוצדקות ועל הבעיה המציקה ביותר ללקוחותיה של מערכת בתי המשפט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il