השבוע נעצרה באפגניסטן ילדה בת עשר כשעל גופה חגורת נפץ. מבדיקה שנעשתה נמצא, כי אחיה הוא מפקד טליבאן מקומי, והוא אשר שלח אותה לבצע את פיגוע ההתאבדות.
ביצוע פיגועי טרור בכלל ופיגועי התאבדות בפרט באמצעות ילדים הוא דבר נדיר. משליחת הילדה הזו אפשר ללמוד כמה דברים על הטליבאן. הדבר מצביע על האכזריות שלהם, כאשר הם מוכנים להקריב את חייו של ילד לטובת מטרה "נעלה" יותר. אולי הדבר יכול להצביע גם על בעיית מגויסים לארגון. למרות שבילד קטן פחות יחשדו שהוא מבצע פיגוע התאבדות, יותר קל לשלוח מחבל בוגר לביצוע פיגוע. העובדה שהארגון שלח ילדה יכולה להראות, כי הוא נמצא בבעיה והוא צריך לגרד את תחתית החבית כדי להוציא לפועל פיגועי התאבדות.
מעל הכל, הטליבאן יכול לחוות כעת בעיית לגיטימציה וירידה באהדה. כאשר אנשים יראו שהארגון מוכן אפילו לשלוח ילדה קטנה לבצע פיגוע, כל הורה מיד מעלה בראש את השאלה "מה היה קורה אם זה היה הילד שלי?". במקרה כזה, אף אחד לא ירצה להגיע לארגון שמבצע את פעולותיו ברמה כזו של שפלות. כעת, הכוחות האמריקנים במדינה צריכים לקחת את המקרה הזה, ולהשתמש בו כדי למשוך את אהדת האזרחים אליהם, כדי להראות עד כמה נמוך הטליבאן יכול להגיע. ושבפעם הבאה, זה יכול להיות הילד שלהם.
בנימה אחרת, ברחבי העולם הערבי גדל כיום דור של ילדים אבודים, ילדים שחוו על בשרם את המהפכות השונות והמלחמות שנבעו מהן. אם מדינות המערב רוצות המשך קיום אורח חיים תקין במדינות אלו, הן צריכות לדאוג כעת לילדים אלו לפני שיתבגרו. יש לעזור לאותם ילדים ולדאוג שיהיו להם חינוך, ביגוד ואפילו צעצועים.