לפני זמן מה צוידה טורקיה במערכת הגנה מפני טילים כדי לשמור עליה מירי רקטי מהגבול הסורי. הבלבול החל לאחר שהטורקים ראו שהמכ"ם שנמצא ברשותם, דומה למכ"ם אמריקני שנמצא בידי ישראל ונועד להגן עליה מירי רקטי. גורמי נאט"ו נדרשו להבהיר לטורקיה, כי המערכת שלהם לא מיועדת להגן על ישראל.
טוב מאוד לראות מהן הדאגות של טורקיה. לא המצב הכלכלי, לא השחיתות השלטונית, אלא לדעת שמערכת ההגנה שלהם לא מגינה על ישראל. היחסים בין שתי המדינות היו מעורערים כבר שנים, אבל ניתן לראות בבירור, כי מה שגרם לפיצוץ היו אירועי המרמרה בשנת 2010. ניסיונות להחזרת היחסים לסדרם, כולל ההתנצלות מצידו של
בנימין נתניהו, לא עלו יפה.
מה כן יעזור? כלום. ישראל וטורקיה היו ידידות טובות, כשלכל מדינה יש את הסיבות שלה לידידות זו. כעת, לאחר מאמצים וניסיונות להחזיר את הידידות, טורקיה מפנה לישראל כתף קרה. ישראל לא צריכה להיעלב מהמקרה או להמשיך לשקם את היחסים עם טורקיה. אם הם ירצו להחזיר את היחסים, הם יודעים מה עליהם לעשות. ובמשפט אחד: לא רוצים – לא צריך.