X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
כאשר מתפנים לנסות ולהבין מהיכן יילקחו הכספים לתשלומים אלה, מסתבר שכמו קודם, הם יבואו מכיסי האזרחים
▪  ▪  ▪
קרנית פלוג. היססו במינוי [צילום: פלאש 90]
גד ליאור (ידיעות-ממון, 18.2.14), מדווח על הנאום ומציין שש נקודות עקריות מדבריה של פלוג. עיון חוזר בדברים מלמד עד מהרה, שאף אחת משש הנקודות אינה מחדשת דבר, ובאף אחת מהן לא נמצא אפילו רמז לפתרון יצירתי או יסודי.
אמנם, קשה לא להסכים עם התביעה, שאזרחים שיכולים לעבוד ואינם עובדים, יצאו לעבודה. וכי במקום לשלם קיצבאות, כדאי יותר לשלם מס הכנסה שלילי כתמריץ ליציאה לעבודה ולקליטה בעבודה של עובדים חדשים, גם אם הם מעוטי ניסיון. אבל כאשר מתפנים לנסות ולהבין מהיכן ילקחו הכספים לתשלומים אלה, מסתבר שכמו קודם, הם יבואו מכיסי האזרחים. "יחידי הסגולה, לרבות אלה של בנק ישראל יקבלו משכורות מוגדלות, ולעם ישראל יועלו המיסים - ממש "מסר מכונן".
המידע על הזדקנות האוכלוסייה והשלכותיה אינו חדש. אולם לצד הצבעה חוזרת על העובדה הידועה, איננו רואים שום אור בקצה המנהרה - אנשים יידרשו לפרוש בגיל גבוה יותר, יצטרכו לשלם יותר ביטוח לאומי והפרשות לקרן פנסיה, קרוב לוודאי שישלמו גם עמלות גבוהות יותר על משך זמן ממושך יותר של טיפול, ובאותה הזדמנות גם לא יהנו מהגנה משופרת על ערך השקעותיהם, שהסיכון לגביהן יגדל, משום שמשך זמן החשיפה לתעלולי השוק - יגדל.
הגימלאים, אחת השכבות החלשות ביותר באוכלוסייה, נעלמו ב"חור השחור" של ה- BIG PICTURE של חכמי הכלכלה שלנו, אף על-פי שמספרם עתיד לגדול, ועם הגידול בתוחלת החיים, גם צרכיהם בגיל המבוגר עתידים לגדול ולהתייקר.
אף מילה על האטת הצמיחה שאנו חשים לאחרונה ועל השלכותיה ההרסניות למשק בכלל ולמשבר חוסר השוויון בחלוקת העושר הלאומי בפרט. אף מילה על בעיות יוקר המחיה ואף מילה על רדיפת הבצע שאינה יודעת שובעה של האלפיון, המאיון ואפילו העשירון העליון.
מהנאום המאכזב הזה, קשה להבין אם רדידותו מבהירה מדוע היסס נתניהו לגבי מינוי פלוג לנגידה. סביר להניח שציפה למצוא בה שותפה בעלת יוזמה לניהול המשק הישראלי על פני הימים הסוערים שלפנינו, ולא סוקרת פסיבית של סוגיות כלכליות-חברתיות, מוכרות וידועות. ואולי אני טועה, והרדידות המופגנת היא דווקא המחיר שמשלת פלוג בדיעבד על הבחירה בה זכתה. צריך לקוות שכבר בעתיד הקרוב נשמע ממנה - כאחת הדמויות הכלכליות המרכזיות במשק הישראלי - דברים ברורים, מחכימים, ומועילים הרבה יותר.
תאריך:  24/02/2014   |   עודכן:  24/02/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הנאום של פלוג
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
נגידה לא מתאימה
יהושע כ.  |  24/02/14 18:34
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
אי-אפשר שלא לקבל בדחייה ובשאט נפש את הניסיון הבוטה לעורר שנאה לשונה, ובמקרה שלנו מדובר גם בשנאת אחים
עו"ד תומר שוורץ
מדהים באיזו קלות ניתן להאביס אזרחים הגונים בגיבובי רכילות, בשברי עובדות וליצור בקרבם "תחושת אמת" כי עניין לנו בתיק לא פתור
נסים גבאי
מצב החיים בישראל (אם ניתן לקרוא לזה כך) הוא בכי רע, בעיקר מלשון בכי. הפיכה אמיתית - זה פשוט לא קורה
רבקה-תפארת חקק
לאחר שחזרתי משם, הקצוות הפרומים של הקשר עם ליגניצה נקשרו ונסגרו לתמיד
ראובן לייב
"שאפו" לממשלתה המבקרת בארץ    שלא כבעלות-בריתה האחרות מתקופת האימים - מוכיחה מדינתה של אנגלה מרקל, לא רק במילים, אלא גם במעשים, שהיא אינה מתכחשת לרגע למה שחוללה קודמתה בעבר לעם היהודי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il