X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
[צילום: אלי אלון]
הזנחה בבית העלמין טרומפלדור בת"א
לפני מספר שנים בוצעו בבית העלמין טרומפלדור עבודות יסודיות בשיתוף אדריכלים של שיקום ושחזור קברים, אלא שהן בוצעו בעיקר בצד המערבי של בית עלמין זה היכן שקבורים "המיוחסים" וראשי העיר תל אביב לדורותיהם חלקים רבים בצד המזרחי והדרומי של בית קברות נותרו עד היום מוזנחים
בשנים האחרונות סיירתי מספר פעמים בבית הקברות טרומפלדור בתל אביב השוכן במרכזה של העיר, צמוד לרחוב טרומפלדור והתרשמתי שהמקום שהיה מכוער ומוזנח במשך שנים, עובר תהליך שיקום ושיפור חזותי כללי משמעותי. ואכן, כחלק מחגיגות ה-100 להיווסדה של תל אביב, בוצעו במקום עבודות שחזור, חידוש ושיקום יסודיות, ונעשתה עבודת תחקיר מתוך תמונות היסטוריות שעזרו בחידוש הקברים.
ביקורי עד-כה בבית העלמין טרומפלדור היו בעיקר בצד המערבי של בית העלמין מול שערי הכניסה, ששם בדרך-כלל נקברים בעשורים האחרונים חשובי וידועי העיר. אתמול (ב', 6.10.14), סיירתי שוב בבית הקברות לאיתור קבר מסוים, והפעם באזור הצד הצפוני והמזרחי של בית העלמין וחשכו עיניי: חלק מאזורים אלה של בית הקברות הם בגדר "החצר האחורית" של בית העלמין ושוררת בהם הזנחה ועזובה בולטת עד כדי פגיעה בכבוד המתים. הבחנתי באזורים אלה במצבות מנותצות ושבורות ואף כמה מהן עקורות ממקומן. הכיתוב על חלק לא קטן מהמצבות ושמות הנפטרים נמחק לעיתים כמעט לחלוטין וכמעט ולא נראה ואם לא יחודש הכיתוב במהרה, שם הנקבר והכיתוב שלידו ימחקו לגמרי.
מתברר, כי העבודות שבוצעו בזמנו לרגל אירועי 100 שנה לתל אביב בבית העלמין בטרומפלדור שהיו יסודיות והושקעו בהם משאבים רבים ושולבו בהם אדריכלים, התמקדו בעיקר בצד המערבי של בית העלמין מול שערי הכניסה היכן שכולם מבקרים, היכן שקבורים ביאליק, ארלוזורוב, דיזנגוף וראשי העיר תל אביב לדורותיהם ואילו חלקים לא מעטים בבית קברות זה באזור המזרחי והצפוני, כמעט ולא טופלו אם בכלל וקיימת שם להוציא כמה קברים מפוארים ומחודשים, עזובה והזנחה בולטת על גבול פגיעה בכבוד המת.
יהיו שיאמרו שעדיף להשקיע בחיים ולא במתים וזה נכון במידה רבה, ולכן אינני סבור שיש להשקיע בקברים המוזנחים מיליוני שקלים ולהפכם למפוארים, אבל בהחלט למען כבוד המתים וכבודם של צאצאם, יש לפחות, להחליף המצבות השבורות, להחזיר מצבות שנעקרו ולחדש את הכיתוב שהולך ונמחק כמעט לגמרי ואוטוטו ללא חידוש הכיתוב יעלם ויימחק לגמרי. ממש ביזיון והזנחה. מדובר בכסף קטן יחסית. אגב, היכן צאצאי הנקברים שקבריהם מוזנחים כל-כך. מן הסתם לחלקם יש צאצאים שחיים כיום. האם הם יודעים ומודעים למצב קרובי משפחתם?
פורסם בתקשורת כי חברות קדישא בארץ, מגלגלות מיליוני שקלים רבים וחלק מבכיריהן ועובדיהן נהנים ממשכורות נאות למדי. אדרבה תפריש חברת קדישא מעט מתקציבה לטובת שיקום המצבות השבורות והעקורות וחידוש הכיתוב של מצבות קברים ישנים לפני שהכיתוב נעלם לגמרי. ניתן להסתייע לצורך מימון עבודות אלה גם בתרומות של קק"ל נדבנים תורניים (כבוד המת) וגופים ציבוריים נוספים.
קורא אני לראש עירית תל אביב לבוא למקום, לגשת לאזורים המזרחים והדרומיים של בית העלמין (החצר האחורית של בית העלמין) ולראות את הביזיון במו עיניו.
תאריך:  07/10/2014   |   עודכן:  07/10/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הזנחה בבית העלמין טרומפלדור בת"א
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ההזנחה היא מכוונת ומטרת להכשיר
שבץ חלובה  |  7/10/14 14:00
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ציפי לידר
בשולי הכותרות: ימ"ם במבצע 'שובו אחים'    התשובה לאנטישמיות עלייה    ראובן ריבלין האישה שאיתו    פוסקת הלכה?    ולקינוח - שקל חדש ישן מכירים?
מיכאל הרשקוביץ
היום לפני 41 שנה נוצר בארץ זן חדש של לוחמים – הלוחמים המתים החיים    את מלחמתם ניהלו הלוחמים הפשוטים והקצינים הזוטרים בלא לחשוב על אי-הסבירות בקרבות ההתאבדות – חלקם מיותרים בהם השתתפו
אליקים העצני
קו ישר מתוח מהטרור הערפאתי שטבח ביהודים אל רחובות אירופה היום, הגועשים מרוב אהדה לחמאס. שנאת ישראל היא שמאחדת בהפגנות משותפות את הימין הקיצוני הניאו-נאצי עם השמאל הקיצוני המרקסיסטי, ואת שניהם עם האיסלאמיסטים הלוחמנים - שלושה הסותרים זה את זה, ורק שנאת היהודים מאחדת אותם
עו"ד חיים שטנגר
השנה אתם עכשיו סוגרים את המשכנתה שלקחתכם לפני ארבעים שנה ויותר - בדיוק כשהפנתרים עלו לתודעה הציבורית. לכם, לפחות יש לכם דירת שיכון של שלושה וחצי חדרים. לבן שלכם, אין אפילו את זה. שלא לדבר על כך שהנכד שעזב את הדירה השכורה של הילד שלכם, ולא יודע איך הוא יצליח להחזיק מעמד בתל אביב
יצחק מאיר
הגלות היותר מנכרת היא זו שאינה רודפת. זו החובקת את הזר ומעניקה לו אכסניא ברוחב לב כאילו הוא רצוי בה מקדם, זו שפוטרת אותו מאחריות השלטון ומנעימה את חייו כצרכן הזן ומתפרנס ממה שאחרים עושים, זו שאינה נחזית עוד כרציף המתנה אלא כתחנת קבע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il