X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
טרוריסט מוסלמי בכלל, ופלשתיני בפרט, אינו "זאב בודד", אלא תוצר-לוואי של 1,400 שנות אידיאולוגיה קנאית, הנתמכת בשיטתיות ובעריצות על-ידי תשתית חינוכית - מגן ילדים ועד אוניברסיטה - דתית ותקשורתית
▪  ▪  ▪
חינוך לשנאת האחר [צילום: AP]
טרור בין-מוסלמי שולט ברחוב הערבי מאז הופעת האיסלאם במאה ה-7. הוא מונחה על-ידי חוסר-סובלנות אלימה ומגלומניה דתית, מדינית, שבטית ואתנית, ללא קשר לעניין הפלשתיני, להקמת ישראל, להתנחלויות או להר-הבית.
לאור אכזריות הטרור מוסלמי כלפי מוסלמים, מה יכול לצפות "הכופר" הנוצרי, הבודהיסטי, ההינדו והיהודי במזרח התיכון, אסיה, אפריקה, אירופה, אוסטרליה וארה"ב?!
טרוריסט מוסלמי בכלל, ופלשתיני בפרט, אינו "זאב בודד", אלא תוצר-לוואי של 1,400 שנות אידיאולוגיה קנאית, הנתמכת בשיטתיות ובעריצות על-ידי תשתית חינוכית - מגן ילדים ועד אוניברסיטה - דתית ותקשורתית. טרוריסט מוסלמי אינו מונחה זעם כלכלי או חברתי, אלא מונחה שנאת האחר, ורואה בחופש דת, דיבור והתארגנות - ובמיוחד בשוויון מגדרי - איום ברור ומידי ואף חילול הקודש. זעם כלכלי, חברתי ומדיני בעולם הלא-מוסלמי אינו מוביל, בדרך כלל, לטרור.
טרוריסט מוסלמי משוכנע שפועלו יעניק לו מעמד של שאהיד, המקריב חייו למען האיסלאם, תוך קידום מצוות הג'יהאד - מלחמת קודש - נגד "הכופר" או "האפיקורס", וזוכה לחברתן של 72 בתולות בגן עדן. השאהידה זוכה רק לגבר אחד....
קו היצור היעיל ביותר של שאהידים נוסד על-ידי מחמוד עבאס, באדיבות הסכם אוסלו 1993, כאשר הקים את מערכת החינוך הפלשתינית. לדוגמה, "שפתנו היפה", כיתה ז', כרך 2, עמ' 13-11, 68: "נזרע באדמת פלשתין שלדי וגולגולות (שאהידים) ונצבע אותה בדם.... הם רוצים לאסור אותי, אך אני אומר להם: שאהיד, שאהיד, שאהיד...." בוגרי מערכת חינוך זאת הם טרוריסטים בפוטנציה אשר - בניגוד ללוחמי חופש - פוגעים בשיטתיות ובכוונה באזרחים ולא בלוחמים, כדי לערער את אמון האזרח בשלטונות ולהביא לוויתורים סוחפים מונחי-פחד.
הערכים שמחמוד עבאס מנחיל לילדיו בגני הילדים ובבתי הספר מבטאים נאמנה את תפישת עולמו, בניגוד למתק-שפתיים וכפל-לשון המאפיינים את שיחותיו עם ברי-שיח ישראלים ומערביים. כך גם המענקים החודשיים למשפחות שאהידים וטרוריסטים רגילים וקריאת שמות רחובות, כיכרות, מחנות קיץ ואירועי ספורט על שם שאהידים. הוא ממריץ נוער פלשתיני להעריץ שאהידים, ג'יהאד ושפיכות דמים, ולפעול לחיסול "הישות הציונית הבלתי-מוסרית".
הטרור הפלשתיני שואף לחסל את - ולא לצמצם את גודל - הישות היהודית, כפי שברור מגלי הטרור לפני הקמת המדינה ולפני שיקום השלטון היהודי ביו"ש, וחרף ויתורים דרמטיים של ישראל: יבוא אש"פ מתוניס לרמאללה, נסיגה מ-40% מיו"ש וכל עזה, עקירת יישובי עזה ונכונות לסגת לקווי 67'.
המלחמה בטרור הפלשתיני נפגעת מהתמקדות בסימפטום ולא בשורש הבעיה, ביתושי הטרור ולא בייבוש ביצת החינוך לטרור; מגילויי הבנה לשימוש בטרור; מלחץ לוויתורים למחרחרי הטרור ולהידבר עם ולהכיל את - ולא להדביר את - הטרור; מהתעלמות ממהותו של מחמוד עבאס; ומהסיוע הכספי למחמוד עבאס שלא צמצם את הטרור והפרת הסכמים ומממן את החינוך לשנאה.
התמקדות בייבוש ביצת החינוך לשנאה כתנאי לכל מגע עם הרש"פ, תבהיר למחמוד עבאס שחינוך לשנאה, מחד-גיסא, ודו-קיום בשלום וכיבוד הסכמים, מאידך-גיסא, הם דבר והיפוכו.
תאריך:  17/11/2014   |   עודכן:  17/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טרור מוסלמי - לא "זאבים בודדים"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
או אנחנו או הם.
נכון מאוד.  |  17/11/14 11:30
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות העולם הערבי
מנשה שאול
איך אפשר ללמד את הדור החדש בעולם הערבי היסטוריה, כשזו משוכתבת עם עלייתו של כל שליט חדש לכס השלטון?
עופר וולפסון
מגלגל כמיליארד דולר בשנה - מרביתו מתרומות ממדינות ועמותות ומאינספור היטלים על כל פעילות ברצועת עזה    דאעש - הארגון העשיר ביותר בהיסטוריה המודרנית, עם מחזור שנתי של 2 מיליארד דולר
יפעת גדות
סטודנט מצרי נעצר בשער האוניברסיטה רק משום שבתיקו נמצא הספר הידוע "1984" של אורוול, המתאר משטר טוטליטרי ואת הניסיון למרוד בו
יואל גוז'נסקי, סמי קרוננפלד
לנשיא האדי אין קלפים משמעותיים שיסייעו לו לייצב את המדינה המתפוררת, מלבד תמיכתה של הקהילה הבינלאומי. פירוקן של יחידות העילית של צבא תימן עקב הזדהותן עם קבוצות כוח פוליטיות ותהליכי הרה-ארגון המקיפים שעברו כוחות הביטחון בעקבות זאת, פגעו באופן משמעותי ביכולתם להשליט סדר ומרות במדינה
יוני בן-מנחם
תוצאות הבחירות לפרלמנט בתוניסיה מעוררות תקוות בעולם הערבי לדמוקרטיה לאחר כישלון תופעת "האביב הערבי". פרשנים בעולם הערבי מטילים ספק ביכולת החברות השונות להתגבר על תופעת האיסלאם הקיצוני ולהשליט דמוקרטיה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il