השבוע דווח על סיכול שני פיגועים בשטחי ישראל. הראשון: מעצרם של חמישה פלשתינים שתכננו לבצע פיגוע בתל אביב, על-ידי מחבלת מתאבדת. השני: מקרה בו נער בן 15 נעצר בגוש עציון כאשר ברשותו סכין והודה שהוא רצה "לדקור ציוני".
במקרה הראשון, למעט המחבלת המתאבדת שהייתה בת 31, שאר המחבלים היו בשנות ה-20 המוקדמות שלהם. גיל זה מלמד, כי אותם מחבלים התבגרו בתקופת האינתיפאדה השנייה ואחריה. אותם מחבלים הם תושבי עתיל שביהודה ושומרון. הנקודה היא, שבזמן שאותם מחבלים בגרו, הם היו תחת חסות החינוך של הרשות הפלשתינית, וסביר להניח שהיא שהנחילה את הערכים לפיהם אותם מחבלים תכננו את הפיגוע. זה מתקשר לאותו בן 15 שהודה שהוא רוצה לדקור ציוני. זה מה שמצפה לנו. אלו שגדלו בתקופת האינתיפאדה השנייה גדלו ותכננו פיגוע התאבדות, ועכשיו החינוך להסתה נמשך, והמחבלים נעשים צעירים יותר ויותר, כמו במקרה של אותו בן 15.
ספרי החינוך שהילדים הפלשתינים מקבלים עמוסים בהסתה נגד מדינת ישראל. לא נראה, כי החינוך הזה הולך להשתנות בשנים הקרובות. לכן, אנחנו עתידים לראות מחבלים יותר ויותר צעירים, וכאשר ההסתה מושרשת בגיל כה צעיר, אז הילדים יהיו יותר ויותר קיצוניים.