X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
הפחדות כוזבות ותיאוריות קונספירציה [צילום: AP]
תא קירור לחיסונים של פייזר [צילום: AP]
ההכנות לחיסון בארה"ב, 13.12.20 / NBC News
אל מול תנועה אנטי-חיסונית ועוינות פוליטית

איך משכנעים 70% מהאמריקנים להתחסן

פחות מ-60% מן האמריקנים אומרים שיתחסנו נגד הקורונה - הרחק משיעור המינימום הדרוש להשגת חסינות עדר מומחים אומרים לוושינגטון פוסט, כי יש לפעול ברמה הקהילתית דרך משפיעים מקומיים וביצירת לחץ חברתי
▪  ▪  ▪

פקידי בריאות הציבור בפילדלפיה סבורים שמנהלי בתים יהיו יותר יעילים מאשר כוכבי פוטבול במאמץ לשכנע את התושבים להתחסן בפני הקורונה. ההנחיות לגבי החיסון יצטרכו לעבור ניסוח מחודש כדי לפנות לאינדיאנים. ואילו באטלנטה ההנחיה לרופאים היא: פחות סמכותיות, יותר אמפטיה. המשימה הגדולה באמת תהיה לשכנע את האמריקנים להתחסן, כי צריך שלפחות 70% מהם יפשילו את שרווליהם בחודשים הקרובים כדי לבלום את הנגיף.
וושינגטון פוסט מסביר, כי באווירה הפוליטית הטעונה הנוכחית, צריך לשכנע עשרות מיליונים לקבל חיסון בטכנולוגיה ראשונה מסוגה, כאשר הם אינם מאמינים במדע ומקבלים מסרים מתחרים מצד קמפיינים אנטי-חיסוניים, שהטילו ספק בחיסוני הקורונה עוד לפני שבכלל פותחו. הגישה המקובלת לבריאות הציבור הייתה ליצור מכנה משותף כלשהו ולחזור שוב ושוב על המסרים; הפעם הגישה צריכה להיות כמו לרפואה פרטנית – לשכנע כל אדם בפני עצמו.
סכומי עתק הושקעו בפיתוח החיסונים, אבל הרבה פחות תשומת לב ניתנה לצורך לשכנע להשתמש בהם. הדרך לכך היא בשכנוע, לא באכיפה; בשימת דגש על הציבור במונח "בריאות הציבור". המספרים מדאיגים: הנכונות לקבל את החיסון לפי סקרי גאלופ עמדה על 61% באוגוסט, ירדה ל-50% בספטמבר ועלתה ל-58% בנובמבר – עדיין הרבה פחות מן המינימום הדרוש. וייתכן שהספקנות גדולה עוד יותר, במיוחד דווקא בשל המהירות העצומה בה פותחו החיסונים – מה שיוצר חששות שמא הם אינם בטוחים, במיוחד בקרב השחורים וההיספנים (שנפגעו מן הקורונה הרבה יותר מאשר הלבנים).
אין –ספור פקידי בריאות הציבור במישור המקומי אומרים, כי בניית האמון והפגת החששות תלויים בראש ובראשונה ביצירת קשר ברמה השכונתית דרך דמויות המוכרות לתושבים מחיי היום-יום. מי שהתושבים יאמרו: אני מכיר את הבחור הזה מהשיכון. מי שיש להם 20,000 עוקבים מקומיים באינסטגרם. אפשרות אחרת היא לגייס את רופאי המשפחה, אשר יהיו בין הראשונים לקבל את החיסון ויוכלו לספר למטופליהם מכלי ראשון על החוויה ותופעות הלוואי. אתגר נוסף הוא, שבניגוד לחיסונים קודמים – למשל נגד חצבת – המסר לגבי החיסון נגד הקורונה יצטרך להשתנות בחודשים הקרובים. יהיו יותר חיסונים, יהיה יותר ידע מדעי, יהיה יותר מידע על תגובת הציבור.
המופקדים על בריאות הציבור נוהגים להסתמך על מקורות סמכות, כמו ד"ר אנתוני פאוצ'י, כדי להציג את טיעוניהם. לעומת זאת, מתנגדי החיסונים משתמשים באדם מן הרחוב כדי להפיץ סיפורים כוזבים, ובכך יוצרים לעצמם יתרון במישור הפנייה הרגשית אל הציבור. בהקשר של הקורונה, הכזבים עוד יותר מרחיקי לכת: יש המתארים אותה כקשירת קשר שמטרתו לחסן את כל כדור-הארץ. אחרים מציגים את חיסוני הקורונה כעבודה חפוזה שתוכיח בצורה רוחבית עד כמה החיסונים בכלל הם מסוכנים.
אנשי בריאות הציבור משיבים מלחמה על-ידי שימוש במעבירי מסרים אמינים ועל-ידי שקיפות. המכון הלאומי לבריאות העניק 12 מיליון דולר ל-11 מדינות, כדי לפעול בשיתוף פעולה עם מנהיגים מקומיים. המטרה הראשונה הייתה לעודד השתתפות בניסויים לחיסונים, וכעת – כיצד לשכנע את התושבים ליטול אותם. מסקנת מפתח הייתה, שיש לאתר את המשפיעים המקומיים ולהכשיר אותם להעביר את המסר – ולפתע יש מעט מאוד זמן לעשות זאת, בגלל ההצלחה הגדולה בפיתוח המהיר של החיסונים. במקביל, סטודנטים לרפואה מקבלים גם הם מידע על החיסונים והכשרה בהעברת המסר.
הקורונה מחייבת גם להתמקד בצורת העברת המסר, ולא רק במסר עצמו: כיצד לייעץ בלי להתנשא. הדבר מחייב רגישות תרבותית בבחירת המילים והטון. למשל: השאלה התמימה "האם את בהריון" נשמעת רע באוזניהם של אינדיאנים, ולכן היא הוחלפה ב"כל אימא צריכה". ההתאמות הלשוניות חשובות מאוד. כאשר פונים לאדם משכיל, יש להסביר לו שכאשר הוא מתחסן – הוא מגן על הקבוצות החשופות לפגיעה. כאשר פונים לשכבות החלשות, צריך לומר שהחיסון מגן על משרותיהם ועל קהילותיהם.
הפוסט מציין, כי ההצלחות הגדולות ביותר בתחום בריאות הציבור היו מול אויבים שניתן לראות – כינים, מים מזוהמים וכדומה. אבל כאשר משהו אינו נראה לעין, כמו נגיף, קשה יותר לשכנע את הציבור להילחם בו. חיסונים נתקלו בעבר בבעיה זו, ולא ברור האם המצב יהיה שונה עם הקורונה, כאשר רוב החולים עוברים אותה עם תסמינים קלים ולעיתים ללא תסמינים כלל – וצריך לשכנע מאות מיליונים להתחסן כדי להבטיח חסינות עדר לכלל האוכלוסייה.
אין טעם להתמקד במתנגדי החיסונים הקנאיים, משום שהם כנראה פחות מ-2% מכלל האוכלוסייה בארה"ב, למרות שהרעש שהם עושים ברשתות החברתיות גדול בהרבה. האסטרטגיה, אומרים מומחים בנושא, צריכה להתמקד במי שניתן לשכנע – תחילה שיסכימו עקרונית להתחסן ולאחר מכן שיעשו זאת בפועל. אפשר למשל לתת למתחסנים מדבקה של "התחסנתי" (כמו "הצבעתי" הנפוצה) כדי להגביר את הלחץ החברתי. ויש צעדים שחשוב לעשות כבר כעת: להקטין למינימום את התורים ואת הניירת הצפויים.
כל זה, מזכיר הפוסט, מתחולל על-רקע של אווירה פוליטית וחברתית משתנה, המאיימת להמשיך ולנגוס באמון הכללי בצעדים נגד הקורונה ובפרט באמון בחיסון. מחוקקים רפובליקנים פועלים לצמצם את יכולתם של מושלי המדינות להטיל מגבלות, והצליחו לעשות זאת בוויסקונסין ומישיגן. בית המשפט העליון ביטל בחודש שעבר מגבלות על התכנסויות דתיות בניו-יורק, מה שעלול להוביל לכך שמנהיגים דתיים יסרבו לשתף פעולה במאבק בקורונה בנימוק שנפגעו שלא כדין מן המגבלות. והחשש הגדול ביותר: שפעילות השכנוע מתחילה באיחור של שישה חודשים.

תאריך:  14/12/20   |   עודכן:  14/12/20
+המכון הביולוגי מתחיל שלב 2 בניסוי החיסון
18:21 14/12/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

המכון לחקר ביולוגי הודיע על סיום מוצלח של השלב הראשון בפיתוח ניסוי הקורונה, ללא תופעות לוואי משמעותיות  ▪  בימים הקרובים ייפתח השלב השני של הניסוי בבתי החולים שיבא והדסה בהשתתפות כ-1,000 מתנדבים בריאים

חיסוני המכון הביולוגי. תוצאות - בעוד כמה חודשים [צילום: משהב"ט והמכון למחקר ביולוגי]
+ממשל טראמפ בקמפיין התחסנות
18:09 14/12/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

ישקיע 250 מיליון דולר בניסיון לשכנע את האמריקנים המהססים להתחסן בפני הקורונה - ויש לו משימה קשה, חלקית בגלל הנשיא, מדווח ניו-יורק טיימס

תחילת ההפצה של חיסוני פייזר, 13.12.20 / Today
"בונים אמון בחיסון" [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
+משרד הבריאות שוב התחמק מלשלוח
נציג בכיר לדיון על פתיחת ענף הספורט
17:23 14/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת הקורונה יפעת שאשא-ביטון: אם למשרד הבריאות חשובה הבריאות - הרי פעילות גופנית היא בריאות. יש לאפשר להתאמן בצורה בטוחה ואחראית. המשך הסגירה הוא החלטה שרירותית שבריאות הציבור רחוקה ממנו

[צילום: דוברות הכנסת]
[צילום: pexels]
+חיסונים ראשונים ניתנו בארה"ב
16:54 14/12/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

ניתנו במרכז הרפואי היהודי לונג איילנד שבשכונת קווינס בניו-יורק  ▪  בימים הקרובים יחוסנו אנשי הרפואה והסגל הבאים במגע עם חולי קורונה - ומהשבוע הבא - הדיירים והעובדים בבתי האבות

אריזות החיסון של פייזר [צילום: AP]
+נתניהו נפגש עם חולה מאומת וייכנס לבידוד
16:05 14/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בא במגע עם מיכאל קליינר מבית הדין של הליכוד שנדבק בנגיף  ▪  הבידוד של ראש הממשלה צפוי להימשך עד יום שישי  ▪  בבדיקות שעבר אובחן כשלילי לנגיף  ▪  במוצ"ש יחוסן נתניהו

[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+"55% מהמדינה באזורים אדומים או כתומים"
15:43 14/12/20  |  עידן יוסף

הד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות בוועדת החוקה: "אין חובת חיסון ולא יהיו סנקציות. עדיין יתאפשר לכולם להיכנס למקומות לאחר בדיקות. אנשים מחלימים לא יידרשו בבידוד ובמקומות בהם נדרשת בדיקת סקר כדי להיכנס המחלימים לא יידרשו לכך. זה תמריץ רציני. כרגע 55% מאוכלוסית המדינה נמצאת באזורים אדומים או כתומים. נתוני התחלואה עולים והטעות הכי גדולה היא להגיע ל-9000 מאומתים ואז לעצור. אין סיבה להגיע שוב לאותו מקום במקום ללמוד מהעבר שלנו רק לפני 3 חודשים ולעצור לפני".
עוד אמרה: "אני מבינה את הרצון לפתוח אבל זה מביא לעליה בתחלואה ולכן יש לפתוח בצורה זהירה ואני לא בטוחה שפתיחת המסחר לא הביאה אותנו למקום בו אנחנו נמצאים כרגע יחד עם הבעיות בנתב"ג וחתונות המוניות. ההחלטות מה נפתח או לא מבחינת משרד הבריאות הן לא פוליטיות בשום אופן. הצגתי את אסטרטגית הפתיחה בהרחבה. הייתי מנויה בחדר כושר ואני מבינה את הרצון והצורך אך אי-אפשר לומר שלהיות במקום סגור ללא מסכה אין בזה סיכון וכך גם אירועי תרבות נשארו לשלבים מאוחרים יותר בשל המקומות הסגורים. אמרנו להם שברגע שהתחלואה תרד נייצר מתווים של פתיחה זהירה עם כרטיסים ירוקים ועוד".

+יו"ר ועדת חוקה: "להאיץ "דרכון ירוק" למחלימים
14:20 14/12/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

ח"כ אשר: "הדרכון אמור לתת כלי לממשלה לפתוח את המשק בכל מני תחומים. זה ייתן מוטיבציה לבדיקות, אם אדם רוצה ללכת לאירוע תרבות הוא יכול להראות את הדרכון וזה יגרום לכך שאנשים ייבדקו והמדינה תוכל לזהות שרשראות הדבקה ביתר קלות. בנוסף, זה ייתן תמריץ לציבור להתחסן"

ח"כ יעקב אשר [צילום: דוברות הכנסת]
+וול סטריט התנתק מהמציאות?
13:08 14/12/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

הציפיות להתאוששות מהירה בשנה הבאה מובילות לגאות בשווקים - והיא עשויה להימשך בשל העדר חלופות מושכות לטריליוני דולרים המחפשים השקעות, מנתח וושינגטון פוסט

התוכנית הכלכלית של ג'ו ביידן, 11.12.20 / CNN
הגאות תקשה על ביידן [צילום: AP]
+מצבו של ח"כ ביטן קשה אך יציב
12:15 14/12/20  |  עידן יוסף

בית החולים "שיבא" ומשפחת ביטן מעדכנים כי מצבו של ח"כ דוד ביטן קשה אך יציב. בהמלצת הצוות הרפואי הוחלט לחברו למכונת "אקמו" (מכונת לב ראה) במצב ערות מלאה. הוא ממשיך לתקשר עם סביבתו.

+מספר המתים מקורונה חצה את ה-3,000
11:45 14/12/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 353 חולי קורונה במצב קשה, מהם 122 מחוברים למכונות הנשמה  ▪  נשיא בית הדין של הליכוד מיכאל קליינר אובחן כחיובי בבדיקת קורונה

[צילום: יוסי אלוני/פלאש 90]
+ראש תוכנית מגן אבות ואימהות: "בגלל הוראות מכרזים. איבדנו זמן יקר"
10:07 14/12/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

פרופ' מיימון בדיון: "האחיות בהחלט יכולות לדגום לבד ולחסוך זמן. רק מסיבה רגולטורית זה לא קורה"  ▪  ח"כ שלח בתגובה: "על כל מצבה של קשיש שמת מקורונה יהיה כתוב שהוא מת בגלל חוק חובת מכרזים?"

פרופ' נמרוד מימון [צילום: רחל דוד סורוקה]
+משרד הבריאות: שיעור החיוביים עלה ל-3.4%
08:07 14/12/20  |  מירב ארד

משרד הבריאות עדכן (יום ב') כי 1,707 בני אדם אובחנו ביממה האחרונה כנדבקים בקורונה, מתוך 50 אלף בדיקות שנערכו. שיעור החיוביים עמד על 3.4%. בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 353 חולי קורונה במצב קשה, מהם 122 מחוברים למכונות הנשמה. 2,999 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איך משכנעים 70% מהאמריקנים להתחסן
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
הרפואה שם פרטית זבש"ם
אורי... .  |  14/12/20 14:57
2
למה להתחסן שיש תרופות שמונעות
הידען  |  14/12/20 15:40
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
עידן יוסף
נוסעים המגיעים ממדינות ירוקות יהיו פטורים מתשאול    לכל טיסה יהיו לפחות שש דיילות בעמדות רישום הכניסה    ירידה מהמטוס בקבוצות של 30-20 איש ועוד
איתמר לוין
וושינגטון פוסט: זינוק בביקוש לניתוחים פלסטיים בכל העולם - גם בגלל שהזום אינו ראי מחמיא, גם כי יש זמן וכסף, וגם מסיבות פסיכולוגיות
איתמר לוין
בנימין פרידמן השתתף בהתקהלות נגד סגירת בתי כנסת בבית שמש, גידף את השוטרים וירק על שוטרת    הורשע בתקיפת שוטר, הפרעה לשוטר והפרת צו הקורונה
יפעת גדות
איתמר לוין
חברות התעופה הגדולות מתכוננות לאתגר חסר תקדים: להטיס מיליארדי מנות ברחבי העולם, במהירות ובטמפרטורות של עשרות מעלות מתחת לאפס - מדווח ניו-יורק טיימס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il