X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מיוחדים ברשת
וושינגטון פוסט על הלך הרוח במדינות המערב:

מתחילים לחשוב על חובת חיסון

זה עוד לא כאן, אבל ממשלות כמו ארה"ב, צרפת, איטליה ובריטניה מחייבות במידה זו או אחרת התחסנות כתנאי לחזרה לעבודה ולכניסה למקומות ציבוריים
▪  ▪  ▪
הפגנת מתנגדי חיסונים ברומא [צילום: ריקרדו דה-לוקה, AP]
מיעוט מיוחס של מדינות יכולות לספק חיסוני קורונה לכל תושביהן, בעוד המדינות המתפתחות נאבקות לחסן את עובדי הרפואה שלהן. התפרצות זן הדלתא והסירוב של רבים להתחסן מלמדים את הממשלות שיש עוד הרבה מה לעשות – מדווח וושינגטון פוסט.
בארה"ב פינתה אווירת הניצחון של האביב את מקומה לקיץ של פחד, כאשר מספר החולים עולה בכל רחבי המדינה. הרוב המכריע של החולים הזקוקים לאשפוז הם בלתי מחוסנים, אבל עדויות לכך שגם מחוסנים מעבירים את הנגיף הביאה את המרכז לבקרת מחלות להמליץ, שגם מחוסנים יעטו מסיכות פעמים רבות בחללים סגורים. ארה"ב מפגרת אחרי האיחוד האירופי, בריטניה וישראל בשיעור המתחסנים, בעיקר בשל פקפוק בחיסונים: 29% אומרים שכנראה לא יתחסנו, עלייה של חמש נקודות האחוז לעומת אפריל.
ההתנגדות לחיסונים הגבירה את הקריאות לצעדים תקיפים יותר מצד הממשל הפדרלי, כולל העלאת האפשרות של חובת התחסנות לאומית. נכון לעכשיו, המגזר הפרטי הוא שקובע את הטון בארה"ב, כאשר חברות כמו פייסבוק, גוגל, דיסני והפוסט עצמו קבעו שהחיסון הוא חובה כדי לחזור לעבודה.
באירופה נקטו כמה ממשלות צעדים תוקפניים יותר, ובהם כללים המחייבים להציג אישורי התחסנות או נוגדנים כתנאי לחזור לחיים הרגילים. צרפת, יוון ואיטליה דורשות להציג אישורים אלו בכניסה למסעדות, חדרי כושר, בתי קולנוע ומקומות נוספים. בריטניה הודיעה שדרישה דומה תחול מהחודש הבא, בעיקר כדי לשכנע את המהססים להתחסן. ההיגיון הוא שככל שיותר אנשים יתחסנו, יגדל הסיכוי להגביל את התפשטות הנגיף ואת התנאים בהם נוצרים זנים חדשים.
אבל האפשרות של חובת התחסנות ממשלתית עוררה תגובות-נגד זועמות. בצרפת התקיימו הפגנות זה סוף השבוע השלישי ברציפות נגד אישורי התחסנות, והמפגינים בפריז התנגשו עם המשטרה. ממשלתו של הנשיא עמנואל מקרון הודיעה, כי החל מהשבוע הבא יהיה צורך להציג תעודת התחסנות, אישור החלמה או בדיקה שלילית בכניסה למסעדות ולמקומות ציבוריים אחרים. המתנגדים טוענים שזוהי רודנות. פוליטיקאים בצרפת ובאיטליה, הן מהימין הקיצוני והן מהשמאל הקיצוני, יצאו נגד כללים אלו.
המפלגתיות סביב ההתחסנות בארה"ב הובילה את מתנגדיו של הנשיא ג'ו ביידן לתאר חובת התחסנות אפשרית כ"סמכותנות". כמה מן הרפובליקנים השוו את הלחץ להתחסן להטלת הטלאי הצהוב בזמן השואה – מה שהוביל את מוזאון אושוויץ לצאת נגד "השקיעה המוסרית והאינטלקטואלית" בשיח המערבי.
להתנגדות לחיסונים יש שורשים עמוקים ברחבי העולם, מציין הפוסט. לעיתים הם נובעים מחששות מובנים, גם אם בלתי מוצדקים, מפני התקדמות המדע או מפני הסמכויות הפוליטיות. חלק מן המומחים טוענים, כי חובת התחסנות באווירה הנוכחית במערב תהיה גול עצמי. אבל קיים גם חוסר הסבלנות הגובר של המחוסנים, הרואים את ההתנגדות לחיסונים לא כביטוי של הגנה על זכויות הפרט אלא כמבחן של אנוכיות עיוורת. אפילו חלק מהפוליטיקאים הרפובליקנים מסכימים, ובהם מושלת אלבמה, קיי אייבי: "הגיע הזמן להתחיל להאשים את החבר'ה הלא-מחוסנים, לא את החבר'ה המחוסנים. החבר'ה הלא-מחוסנים הם אלו שמאכזבים אותנו".
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  03/08/21   |   עודכן:  03/08/21
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות שואה וגבורה
הרצל חקק
הקריאה בשורות שיריו מצמררת, ההד חוזר, אלה פסיעות הצללים האבודים במחנות המוות, וזה המשורר שהפנים את נשמותיהם של הנספים בקרבו, זה משה המשורר שנצר הכל בלב
מנחם רהט
החלטתם האנטי מוסרית והאנטי יהודית של הפולנים, למנוע תביעות רכוש בבעלות יהודית, מהווה תוספת חטא על פשע
צבי גיל
דה מרקר, המגזין הכלכלי היומי של הארץ, הוא המגאפון למאקרו כלכלה ולעסקים, ומנוף שיווקי של מוספים וכנסים, אך אינו מוצא לראוי לעסוק בנושא הרכוש היהודי בפולין, שלו יש רבבות יורשים בישראל, או ביתרת השילומים מגרמניה
ארי בוסל
הפולנים איתנים בדעתם להגן על עצמם בפני דרישות היהודים מי יודע אם הן אמיתיות (הן אמיתיות)    הן מוגזמות, מופרזות, בלתי אפשריות בעליל. כך שחייבים לעשות מעשה, לצאת למתקפה
עידן יוסף
פולין זימנה את ראש הנציגות הישראלית לשיחת נזיפה: "מתערבים בחוק של מדינה אחרת"    גם שגריר פולין זומן לשיחת נזיפה במשרד החוץ בארץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il