X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מיוחדים ברשת
הפרשן הבכיר ג'ורג' וויל בוושינגטון פוסט:

ג'ו ביידן, תלמד מאייזנהאואר

בדיוק בעוד שנה יקבעו בחירות האמצע את גורל נשיאותו של ביידן בינתיים הוא טועה בדבריו והמסר שלו מבלבל, ואולי מוטב לו לזכור שהנשיא נערץ יותר ככל שרואים אותו פחות
▪  ▪  ▪
חשיבות לאומית לייצוב הנשיאות [צילום: אלכס ברנדון, AP]
בדיוק בעוד שנה נשיאותו של ג'ו ביידן תמריא או תשקע. תמריא – אם הדמוקרטים יוכלו להימנע אפילו מהפסדים קטנים ביותר שימחקו את הרוב שלהם בבית הנבחרים או בסנאט. תשקע – אם החל מינואר 2023 הרפובליקנים ישלטו באחד הבתים, ואז גורלה ב-2024 יהיה תלוי בשביעות הרצון מאופן ה"מה שלא יהיה" בו ביידן מושל.
ג'ורג' וויל, פרשן בכיר בוושינגטון פוסט, מזכיר, כי בעימות ב-1992 הציג אדם צעיר שאלה לג'ורג' בוש האב, ביל קלינטון ורוס פרו: "כיצד אנחנו הצעירים יכולים לסמוך עליכם למלא את צרכינו – בשיכון, בפשע ובמה שלא יהיה". השאלה סימלה את הנטייה הגוברת של אמריקנים רבים לראות את הנשיא כדמות אב. היא גם אופיינית לפרוגרסיבים במפלגה הדמוקרטית הנוכחית: לנו, הילדים, יש צרכים רבים והממשל הפדרלי צריך לענות על כולם.
אבל הבעיות הנוכחיות של ביידן נובעות לא רק מרצונה של מפלגתו לקבל הכל מן הממשל. הסיבות העיקריות הן הנסיגה הכאוטית מאפגניסטן, התוהו ובוהו בגבול עם מקסיקו ובלבול סביב המסר שלו. לגבי הבעיה הראשונה, הבחירות בנובמבר הבא יגלו עד כמה היא מכתימה את הבטחתו של ביידן להסתמך על אנשי המקצוע. הבעיה השנייה מעיקה על כל הממשלים.
הבעיה השלישית יכולה להיפתר אם יועציו של ביידן ישרתו טוב יותר אותו ואת המדינה. הם טועים כאשר הם מכניסים אותו למצבים הדורשים מיומנויות שמעולם לא היו לו. המפגש שקיים לאחרונה עם אזרחים בחסות CNN היטיב להדגים זאת: ביידן טעה בנושא האקלים ("אם נעבור את קו המעלה וחצי אנחנו מחוסלים"), לא ידע מי שולט במשמר הלאומי (לא הנשיא) והתבלבל לגבי טייוואן (אולי צריכה להיות מחויבות אמריקנית לבוא לעזרתה אבל אין לנו כזאת).
וויל מציע לביידן לחשוב על זה: ככל שרואים פחות את הנשיא, כך מעריצים אותו יותר. דווייט אייזנהאואר התקשה לעיתים להתבטא כאשר התקילו אותו, אבל הוא הפך לנשיא לאחר שצבר ניסיון רב בניהול לוחמה של בעלות הברית, ולעיתים משפטיו המעורפלים הסתירו את עורמתו. לפני מסיבת עיתונאים ב-1955 הפציר בו דוברו, ג'ים הגרטי, שלא לענות על שאלות בנוגע לטייוואן. "אל תדאג, גים", השיב אייזנהאואר. "אם השאלה תעלה, אני אבלבל אותם". השאלה הבאה והתשובה החלה במילים "הדבר היחיד שאני יודע על מלחמה הוא שני דברים".
כאשר נותרו 38 חודשים לכהונתו של ביידן, ייצוב נשיאותו הוא בעל חשיבות לאומית. אויבים קרי-דם של ארה"ב בוחנים אותו. ככל שהוא נראה חלש יותר מבחינה פוליטית, כך גדלה הסבירות שדונלד טראמפ ינסה להתמודד שוב ובכך יעכב את החזרה לשיטה הדו-מפלגתית; כיום המפלגה הרפובליקנית השקועה בצרות כמעט ואינה מהווה גורם שיש להתחשב בו.
יתרה מזו: האינטרס של המפלגה הדמוקרטית הוא שביידן יתחיל להצליח, ובקרוב. הדבר יאפשר לו להחליט שלא להתמודד על קדנציה שנייה ולעשות זאת כמדינאי מחושב ולא כמי שמודה בכישלון. אם ההחלטה הזאת תבוא רק ב-2023, הדמוקרטים ימצאו את עצמם בפני אפשרות בעייתית: קאמלה האריס. היא תלהיב את הפרוגרסיבים, אבל מעבר לכך מועמדותה ב-2024 תהיה עתירת סיכונים. ביידן יכול להיזכר בחיבה כמי שהוביל לפוליטיקה טובה יותר – אבל רק אם יוכל להתרומם מעל סדר היום המפלג שלו, מסיים וויל.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  08/11/21   |   עודכן:  08/11/21
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ג'ו ביידן, תלמד מאייזנהאואר
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
חחח "מוטב לו לזכור" הוא סנילי
הגלשנית  |  8/11/21 20:12
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
תחקיר של העיתון מעלה, כי מי שתרמו למפלגה 3 מיליון ליש"ט ומעלה יכולים לקבל תואר לורד - תפקיד הנותן להם השפעה על הליך החקיקה    מקורות במפלגה אומרים: הדבר מושחת ופגום מבחינה מוסרית
איתמר לוין
סין מגדילה משמעותית את מספר ראשי הנפץ הגרעיניים ומרחיבה את יכולתה להנחית מהלומה ראשונה - ואינה מעוניינת לחתום על הסכמים לפיקוח על הנשק, מדווח אקונומיסט
איתמר לוין
הארגון ביצע בחודשיים האחרונים עשרות פיגועים ורצח עשרות בני אדם, וממשלת הטליבאן משתמשת נגדו בטכניקות ואפילו בציוד של הממשלה הקודמת - מדווח ניו-יורק טיימס
איתמר לוין
פרופ' מוחמד טבאר מסביר ב-Foreign Affairs כי אירן אינה מאמינה שתצמח לה תועלת ממשית מחזרה להסכם הגרעין, אלא צופה שהדבר רק יגביר את הלחצים עליה. לכן מדיניותו של ראיסי מתמקדת ביצירת מינוף כלכלי וצבאי נגד וושינגטון
איתמר לוין
אישור תוכנית ההשקעות בתשתיות אינו סוף הבעיות של הדמוקרטים, שעודם תקועים עם חוק הרווחה והאקלים, ובעוד חודש יצטרכו להתמודד עם תקרת החוב - מזכיר וושינגטון פוסט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il