X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מיוחדים ברשת
טראס וסונאק. במקום ג'ונסון [צילום: פיטר מוריסון, AP]
טראס צפויה להיבחר היום לר"מ בריטניה
שרת החוץ מובילה ב-30-20 נקודות על פני שר האוצר לשעבר, רישי סונאק, בבחירות בין חברי המפלגה השמרנית מבטיחה רפורמות כלכליות מרחיקות לכת
שרת החוץ של בריטניה, ליז טראס, צפויה להיבחר (5.9.22) לראשות הממשלה. היום יוכרזו תוצאות ההתמודדות על ראשות המפלגה השמרנית לאחר התפטרותו של בוריס ג'ונסון, וכל הסקרים בקרב 140,000 חברי המפלגה מעניקים לטראס יתרון של 30-20 נקודות האחוז על פני שר האוצר לשעבר, רישי סונאק.
טראס בת ה-47 מכהנת כשרת החוץ מאז ספטמבר 2021, ולפני כן הייתה שרת המסחר והסחר הבינלאומי. היא למדה באוניברסיטת אוקספורד ועבדה בחברת הנפט של (2000-1996) ובחברת התקשורת כייבל אנד וויירלס (לשעבר בעלת השליטה בבזק, 2005-2000). בשנים 2014-2012 הייתה טראס סגנית שר החינוך לענייני ילדים וחינוך, ובשנת 2014 מונתה לשרת הסביבה, המזון והכפר. במשאל העם של 2016 תמכה טראס בהישארותה של בריטניה באיחוד האירופי, אך בעקבות תוצאותיו עברה לתמוך בברקזיט.
ביולי 2016 מינתה אותה ראש הממשלה, תרזה מיי, לשרת המשפטים - האישה הראשונה בתפקיד מזה 1,000 שנה. בתפקיד זה היא הכריזה על השקעת 1.3 מיליארד ליש"ט בשירות בתי הסוהר ובגיוס 2,500 סוהרים, לאחר שורה של מהומות אלימות בבתי הכלא. לאחר בחירות 2017 מינתה אותה מיי לסגנית שר האוצר, תפקיד בו הביעה תמיכה נחרצת בשוק החופשי וביקורת על הרגולציה. היא תמכה בג'ונסון לאחר התפטרותה של מיי, הוא מינה אותה לשרת המסחר וסחר החוץ, תפקיד בו הסירה את האמברגו מעל ייצוא נשק לסעודיה והובילה חלק ניכר מן המגעים הכלכליים בעקבות הברקזיט, וכאמור אשתקד לשרת החוץ. ערב נפילתו של ג'ונסון היא הייתה מהשרים הבכירים האחרונים שהמשיכו לתמוך בו.
טראס היא האישה השנייה בלבד בתולדות בריטניה המחזיקה בתיק החוץ והראשונה מן המפלגה השמרנית (קדמה לה מרגרט בקט מן הלייבור). בתפקיד זה היא הודיעה, לצידו של יאיר לפיד, בנובמבר אשתקד על הסכם לעשר שנים שמטרתו למנוע מאירן להגיע לנשק גרעיני, וחודש לאחר מכן קראה להדק את קשרי הסחר וההשקעות בין בריטניה לבין מדינות המפרץ הפרסי. לטראס יש תפקיד מרכזי בעמידתה התקיפה של בריטניה נגד הנשיא ולדימיר פוטין ורוסיה בעקבות הפלישה לאוקראינה, ובמיוחד בעיצוב העיצומים המערביים הקשים נגד רוסיה, אוליגרכים ואישי ממשל.
"החודשים הבאים יהיו קשים"
במאמר שפרסמה אתמול (4.9.22) בדיילי טלגרף, פרסה טראס את תוכניותיה להתגברות על המשבר הכלכלי הנוכחי ולקידומה של בריטניה מעבר לו. "המשק שלנו איננו תחרותי, דינמי ויצרני כפי שהוא יכול וצריך להיות. לוקח יותר מדי זמן לעשות דברים. נטל המס גבוה מדי", כתבה. "עלינו לתת עדיפות לרפורמות שיניעו את הכלכלה וימשכו השקעות. אנחנו חייבים לעשות דברים בצורה אחרת".
טראס מודה שהחודשים הבאים יהיו קשים בתחום יוקר המחיה ומבטיחה פעילות נחרצת שתסייע לעסקים ולמשקי הבית לצלוח את החורף. לדבריה, כבר בשבוע הראשון לכהונתה תודיע על צעדים להפחתת עלויות האנרגיה ולהבטחת האספקה, ובהמשך החודש יודיע שר האוצר (שזהותו טרם ידועה) על חבילת צעדים נוספים. טראס מבהירה שהיא מוכנה לקבל החלטות קשות במקום להסתפק בפלסטרים ובדחיינות. היא מדברת על הסרת חסמים הניצבים בפני הצמיחה ועל הפחתות מיסים שיסייעו לצמיחה - הדרך היחידה לפרוע את החובות שנוצרו במהלך הקורונה ולממן פעולות חיוניות אחרות.
טראס מציינת, כי ברור לה שחלק מהצעדים לא יניבו פירות מיידיים, אך הם חיוניים לעתידו של המשק הבריטי. הפרישה מן האיחוד האירופי העניקה לבריטניה את האפשרות לעשות דברים בצורה שונה ולהפוך אותה לדינמית ויצירתית יותר. היא מבטיחה למחוק מספר החוקים הבריטי, עד סוף 2023, מגבלות שכפה האיחוד האירופי ולנקוט מדיניות חוץ וסחר כלל-עולמית ולא רק מוטת-אירופה. לדבריה, תוכנית הצמיחה שלה מבוססת על עקרונות של המפלגה השמרנית: הפחתת מיסים, רפורמות בצד ההיצע ודה-רגולציה. בין היתר היא מדברת על יצירת איזורי עדיפות להשקעות בשיתוף עם השלטון המקומי.
"נשבור את הגישה הישנה של מיסים והוצאות על-ידי התמקדות בצמיחה ובהשקעות", מוסיפה טראס, באומרה שלא ייתכן להמשיך את נטל המס הכבד ביותר מזה 70 שנה. היא מבטיחה לשנות את כללי ההשקעות של משרד האוצר כדי ליצור הזדמנויות בכל חלקי בריטניה ולחסל את "הטכנוקרטיה היתרה" אשר פשטה בממשלה ובמשק. טראס גם יוצאת נגד הביורוקרטיה הכבדה, אשר לדבריה גרמה לכך ששמורת הטבע האחרונה במדינה הוכרזה לפני למעלה מ-25 שנה - וזהו גם גילו של הכור הגרעיני הצעיר ביותר. "אני מוכנה להיות נחושה כדי להפוך את הכלכלה שלנו לרבת-עוצמה כפי שהיא יכולה להיות", מסיימת טראס.
המאמר המלא של ליז טראס בדיילי טלגרף:
[קישור]/
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  05/09/22   |   עודכן:  05/09/22
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טראס צפויה להיבחר היום לר"מ בריטניה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
בני תשע איבדו במגיפה את ההתקדמות באוריינות ומתימטיקה שנרשמה בשני העשורים הקודמים    ניו-יורק טיימס: הפתרונות פשוטים לכאורה, אך קשים ליישום
איתמר לוין
אקונומיסט מציע לנציבות האיחוד ולמדינות החברות להתמקד בשני כיוונים עיקריים: סיוע מוכוון מטרה לשכבות החלשות ומציאת מקורות אנרגיה חילופיים
איתמר לוין
טיימס מדווח על תוכניותיה של שרת החוץ, הצפויה לנצח בבחירות במפלגה השמרנית לראשות ממשלת בריטניה: המשבר הכלכלי יטופל ראשון
איתמר לוין
48 תיקיות ריקות עם התיוג "מסווג" נמצאו במאר-א-לאגו - וייתכן שהמסמכים שהיו בהן נעלמו    ה-FBI מצא באחוזה אלפי מסמכים אותם חייב היה טראמפ למסור לארכיון הלאומי
איתמר לוין
אם מזג האוויר יאפשר ולא יהיו תקלות טכניות, השלב הראשון בתוכניתה של סוכנות החלל האמריקנית ייצא לפועל בסוף השבוע    ניו-יורק טיימס מסביר למה עכשיו, מה הלאה ומדוע התוכנית שרדה דווקא בגלל שהיא כה יקרה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il