X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מיוחדים ברשת
בריידי ובונדשן. עשרות מיליוני דולרים [צילום: סטיב לוציאנו, AP]
הידוענים שנפלו יחד עם FTX והקריפטו
טום בריידי, ג'יזל בונדשן, סטיב קרי, לארי דייוויד - רשימה חלקית של מי שקידמו את הבורסה של סם בנקמן-פריד וכעת נתבעים בשל כך, כותב ניו-יורק טיימס
כאשר התמוטטה בורסת הקריפטו FTX בנובמבר שעבר, מיהר כוכב הפוטבול טום בריידי אל הטלפון. הוא התקשר אל סינה ניידר, מנהל קשרי השותפות של FTX, אך הוא היה בישיבת חירום עם המייסד סם בנקמן-פריד ולא ענה. לבריידי היו סיבות טובות לדאגה: הוא הופיע בוועידת החברה בבהאמה ובפרסומות שקידמו אותה ב"מוסד האמין ביותר" בעולם הקריפטו ההפכפך.
גם כספו של בריידי היה בסכנה. על-פי החוזה משנת 2021, הוא קיבל 30 מיליון דולר – בעיקר במניות FTX. רעייתו דאז, דוגמנית-העל ג'יזל בונדשן, קיבלה 18 מיליון דולר במניות. כעת, כאשר בנקמן-פריד עומד לדין באשמת הונאה, בריידי ובונדשן נתבעים בידי לקוחות לשעבר בטענה שסייעו להטעות אותם – לצידם של הקומיקאי לארי דייוויד, כוכב הכדורסל סטיב קרי והטניסאית נעמי אוסקה. בנוסף לכך, היה עליהם לשלם מיסים לפחות על חלק מן המניות שהפכו לחסרות ערך.
זוהי הדוגמה הבולטת ביותר להשפלה שהיא מנת חלקם של שחקנים, ספורטאים וידוענים אשר מיהרו לאמץ לחיקם את הכסף הקל של הקריפטו – כותב ניו-יורק טיימס. פריס הילטון, סנופ דאג, ריס ויתרספון, מאט דיימון – כולם השקיעו בקריפטו ונהנו, עד שהבוננזה התרסקה בשנה שעברה.
באוקטובר שעבר הורתה רשות ניירות הערך לקים קרדשיאן לשלם 1.26 מיליון דולר, לאחר שקידמה השקעות בקריפטו שהפרו את חוקי ניירות הערך. בדצמבר הוגשה תביעה נגד שתי חברות קריפטו, בטענה שנעזרו ברשת של מפורסמים כדי להטעות את לקוחותיהן. במרס האשימה הרשות את לינדזי לוהן וידוענים אחרים בקידום בלתי חוקי של נכסי קריפטו. בחודש מאי נתבע הכדורסלן שקיל אוניל על קידום FTX.
לחברות הזנק ולידוענים יש היסטוריה ארוכה של יחסים, מזכיר הטיימס. חברות ההזנק מציעות לכוכבים דרכים לעשות כסף בלא מאמץ, תוך שהם עוזרים לחברות צעירות לצבור אמינות ולהגיע לקהל רחב יותר. FTX הייתה השאפנית ביותר מבין חברות הקריפטו בגיוס כוכבים. בנקמן-פריד ניסה להפוך אותה לשם ידוע בכל בית, הכין רשימה של ידוענים שיכולים לסייע ובריידי היה בראשה. ניידר, ששיחק פוטבול במכללה, הופקד על גיוסם של בריידי והאחרים. בריידי נראה מתעניין באמת בקריפטו ושוחח מדי פעם עם בנקמן-פריד, נזכר ניידר.
פרי וסוויפט נותרו בחוץ
בשנת 2021 השתתף בריידי בהקמת חברת Autograph, המסייעת למפורסמים למכור טוקנים של קריפטו. החברה גייסה למעלה מ-200 מיליון דולר ממשקיעים ובנקמן-פריד הצטרף למועצת המנהלים שלה. בריידי ובונדשן השתתפו במסע פרסום של FTX בהיקף של 20 מיליון דולר, והפרסומות שודרו במהלך משחקי פוטבול. בריידי העלה ראיון טיק-טוק שקיים עם בנקמן-פריד בשולי ועידת FTX בבהאמה, בה השתתפה גם בונדשן שהוצגה כממונה מטעם החברה על יוזמות חברתיות ואקלימיות. מאחורי הקלעים דיבר בנקמן-פריד על כך שיום אחד ירכוש קבוצת פוטבול יחד עם בריידי.
ניידר התקשר אל בריידי לאחר שהסתיימה ישיבת החרום. "הוא היה מודאג. הדבר הראשון שאמר לי היה: סינה, מה שלומך? אני יודע שהשקעת את המוח והלב בזה", שחזר ניידר. בריידי לא דיבר בפומבי על יחסיו עם FTX ובנקמן-פריד; בונדשן אמרה, שהיא האמינה בגל ההתלהבות, אשר סימא את עיניה.
גם יוזמות הקריפטו האחרות של בריידי נקלעו לקשיים, מציין הטיימס. הכנסותיה של Autograph צנחו אשתקד, והחברה שינתה את המיקוד שלה לסיוע לידוענים להגביר את הנאמנות מצד אוהדיהם. היא פיטרה למעלה מ-50 עובדים, הסירה כמה ביטויי קריפטו ממערך השיווק שלה והפחיתה את הפעילות בתחום.
כוכבים אחרים הצליחו להישאר מחוץ לבלגן הקריפטו. הזמרת קייטי פרי ניהלה שיחות עם FTX אשר לא הבשילו. באביב שעבר ניהלה הזמרת טיילור סוויפט מו"מ על עסקה עם FTX שיכלה להכניס לה עד 100 מיליון דולר, כולל חסות של הבורסה למסע ההופעות שלה. נציגיה חתמו על ההסכם לאחר שישה חודשי מו"מ, אך בנקמן-פריד החליט לסגת למרבה אכזבתה – אך כעת, מן הסתם, למרבה רווחתה.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  10/07/23   |   עודכן:  10/07/23
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הידוענים שנפלו יחד עם FTX והקריפטו
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
אמנם לא ניתן לדעת במדויק מה היו הטמפרטורות לפני אלפי שנים, אך וושינגטון פוסט מסביר מהיכן המסקנה לפיה בשבוע שעבר נשבר השיא
איתמר לוין
שרת האוצר האמריקנית מנסה לשכנע את בייג'ינג למחוק חובות למדינות עניות, אבל ניו-יורק טיימס אומר שסיכוייה קלושים לנוכח החובות הגדולים פי כמה בתוך סין
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס מדווח על ירידה ניכרת במספר האמריקנים המחליפים משרות, ותוהה מה יקרה כעת להישגים שרשמו בעיקר בעלי ההכנסות הנמוכות
איתמר לוין
כלכלנים מתווכחים מזה שנתיים על האינפלציה, וכעת נראה שהוויכוח החשוב ביותר הוא בשאלה האם ניתן להוריד אותה בלי אבטלה ומיתון - מסביר אקונומיסט
איתמר לוין
תמונת ראי לישראל: בארה"ב טוענים הליברלים שבית המשפט העליון ימני מדי, אבל ביידן אינו תומך ברפורמות מהפכניות - מדווח וושינגטון פוסט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il