X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
ביידן וזלנסקי בבית הלבן בחודש שעבר [צילום: אוון ווצ'י, AP]
וושינגטון פוסט חושף:
ארה"ב מגבשת אסטרטגיה חדשה למלחמה באוקראינה
35 מדינות במערב צפויות להודיע על תוכניות לסייע לאוקראינה בטווח של עשר שנים, בעוד השנה הקרובה תתמקד בבלימת הכוחות הרוסיים ובבניית היכולת הצבאית והכלכלית לטווח הארוך

ממשל ביידן מעצב אסטרטגיה חדשה למלחמה באוקראינה, בעקבות התוצאות המאכזבות של מתקפת-הנגד בשנה שעברה – חושף (27.1.24) ווושינגטון פוסט. במקום להתמקד בשחרור שטחים שכבשה רוסיה, מירב המאמץ יופנה למניעת הישגים רוסיים ולחיזוק צבאי וכלכלי ארוך טווח של המדינה. זהו שינוי ניכר מן האסטרטגיה של 2023, בה המערב סיפק לאוקראינה ציוד מתקדם ואימן את חייליה, אך שדות המוקשים והמחפורות הרוסיות בלמו את מתקפתה.
המטרה כעת היא לאפשר לאוקראינה להחזיק מעמד עד שתהיה חזקה משמעותית בסוף 2024. התוכנית האמריקנית היא חלק ממאמץ להבטיח ש-35 מדינות יתחייבו לסיוע צבאי וכלכלי ארוך טווח לאוקראינה – הן משום שהוא נחוץ לנוכח הכשלונות אשתקד והן כדי להפגין נחישות מול ולדימיר פוטין. כל אחת ממדינות הקואליציה מכינה כעת מסמך המפרט את התחייבויותיה הספציפיות לטווח של עד עשר שנים.
בריטניה חשפה בשבוע שעבר את חלקה, בדמות הסכם עליו חתמו ראש הממשלה רישי סונאק והנשיא ולדימיר זלנסקי בקייב. לונדון התחייבה לסייע בתחומי הים, האוויר, ההגנה האווירית, הארטילריה והחימוש, לצד סיוע כספי והקלת הגישה של קייב לשוק למגזר הפיננסי הבריטי. צרפת צפויה להיות הבאה בתור, עם ביקור של עמנואל מקרון בקייב.
אולם, הצלחת המהלך תלויה כמעט בלעדית בארה"ב, המעניקה את חלק הארי של הסיוע הצבאי והכספי לאוקראינה ומתאמת את המאמץ הבינלאומי. הממשל מקווה לפרסם בחודשי האביב את מחויבות עשר השנים שלו, אותה מרכז משרד החוץ בברכת הבית הלבן – בתקווה שיצליח להעביר בקונגרס את חבילת הסיוע בסך 61 מיליארד דולר, התקועה בשל התנגדות הרפובליקנים בבית הנבחרים, מה שמעורר דאגה הן באוקראינה והן במערב. "לא נשרוד בלי סיוע אמריקני; זו עובדה", אמר זלנסקי בשבוע שעבר.
פקידים אמריקנים אמרו לפוסט, כי המסמך האמריקני יבטיח סיוע במבצעים צבאיים בטווח הקצר, כמו גם בבניית יכולתו של הצבא האוקראיני להרתיע תוקפנות רוסית עתידית. הוא יכלול הבטחות ספציפיות ותוכניות שיסייעו לאוקראינה להגן, לארגן מחדש ולהרחיב את יכולותיה בתעשיה ובייצוא, ולסייע לה לבצע רפורמות פוליטיות הדרושות כדי להתקבל למוסדות מערביים (כגון האיחוד האירופי ונאט"ו). בוושינגטון מקווים, כי הבטחות אלו יחייבו גם את דונלד טראמפ אם יחזור לבית הלבן.
מקור בכיר בממשל הבהיר, כי אין הכוונה שהאוקראינים יישבו בחוסר מעש בהגנה בשנה הקרובה. להערכת ארה"ב, יהיו "חילופי שטחים" בעלי חשיבות אסטרטגית מועטה בערים קטנות ובכפרים, שני הצדדים ישגרו טילים וכטב"מים ורוסיה תתקוף תשתיות אזרחיות. בעיקרו של דבר, המערב מקווה שאוקראינה לא תאבד בשנה הקרובה שטחים נוספים על חמישית המדינה שכבר בידי רוסיה. הוא גם רוצה שקייב תתמקד בטקטיקות שהצליחו בחודשים האחרונים: שיגור טילים ארוכי טווח, בלימת הצי הרוסי בים השחור וריתוק הכוחות הרוסיים בחצי-האי קרים באמצעות טילים ומבצעים של כוחות מיוחדים.

לחימה, בנייה, שיקום ורפורמה
חיילים אוקראינים מפעילים ארטילריה אמריקנית [צילום: יבגני מלולטקה, AP]

זלנסקי טוען שארצו עודנה במתקפה ושהתוכניות לשנה הקרובה "אינן רק הגנה. אנחנו רוצים שהיוזמה תהיה בידינו, לא בידי האויב", אמר לאחרונה. אולם, מקבלי החלטות אמריקנים שנפגשו עימו לאחרונה אומרים, כי יש לו ספקות לגבי מידת השאפתנות האפשרית כעת, כאשר אין בהירות לגבי הסיוע האמריקני. גם מי שמאמינים שאוקראינה תסיג לבסוף את רוסיה, כמו נשיא לטביה, אדגרס רינקביץ, אומרים ש-2024 תהיה מסוכנת ודלת פעילות.
מקבלי החלטות בארה"ב סבורים שהמלחמה תסתיים במו"מ – אך פוטין לא יפעל ברצינות בכיוון זה השנה, מתוך תקווה שטראמפ יחזור לבית הלבן ויפסיק את הסיוע לאוקראינה. טראמפ, המרבה להתגאות ב"יחסים מיוחדים" עם פוטין, הכריז לפני מספר חודשים שהוא יסיים את המלחמה בתוך יממה. זלנסקי אמר בשבוע שעבר שמדובר בטענה מסוכנת מאוד, והזמין את טראמפ לקייב כדי להסביר את פרטי תוכניתו (אם יש כזאת).
האסטרטגיה החדשה מבוססת על הצהרת התמיכה באוקראינה שפרסמו בקיץ שעבר מדינות G7, ולפיה הן מחויבות לסייע לה ליצור כוח צבאי בר-קיימא בסגנון מערבי ולחזק את יכולת עמידתה הכלכלית. מדובר במדיניות העלולה להיתקל בקשיים פוליטיים, מציין הפוסט, במיוחד לנוכח העובדה שסבלנותם של אזרחי מעצמות המערב כלפי הסיוע לאוקראינה איננה חסרת גבולות.
המסמך האמריקני יכלול ארבעה שלבים: לחימה, בנייה, שיקום ורפורמה. הצרכים המלחמתיים הדחופים ביותר, אומרים פרשנים, הם תחמושת ארטילרית, כלי רכב משוריינים, כמות גדולה של כטב"מים, ציוד ללוחמה אלקטרונית, הגנה אווירית וציוד נגד כטב"מים.
שלב הבנייה יתמקד בהתחייבויות להגנתה העתידית של אוקראינה ביבשה, באוויר ובים, כך שיהיה ברור לקייב שהיא מסיימת את 2024 עם מפת דרכים שתוביל לצבא בעל כושר הרתעה ניכר. במקביל, יובטח סיוע להרחבת יכולת הייצור הצבאי באוקראינה עצמה, כך שיחד עם הסיוע המערבי – היא תוכל לכל הפחות לעמוד בקצב של הייצור הרוסי. סיוע נוסף מיועד לשקם את הייצוא האוקראיני, במיוחד של פלדה וחקלאות, וזאת לצד צעדים למאבק בשחיתות כדי למשוך השקעות מערביות.

הידיעה המלאה
תאריך:  28/01/24   |   עודכן:  28/01/24
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ארה"ב מגבשת אסטרטגיה חדשה למלחמה באוקראינה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איתמר לוין
המשק הרוסי לא התמוטט תחת העיצומים ויש מי שמצליחים להמשיך לחיות בנוחות ואף בנהנתנות. לצד זאת - מדגיש אקונומיסט - יש קיטורים מצד מי שתמיכתם חיונית לפוטין בטווח הארוך
איתמר לוין
הבנק מסביר שהוא מחויב לפעול על-פי העיצומים נגד אברמוביץ, שאם לא כן - קשריו בחו"ל עלולים להיפגע    בריטניה קבעה: אברמוביץ' קיבל מפוטין הטבות ניכרות
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס בכתבה נרחבת: פוטין סבור שיוכל למכור לרוסים ניצחון אם ימשיך להחזיק ב-20% משטח אוקראינה - אך אין מנהיג אוקראיני משמעותי אחד שיסכים לתנאים כאלה
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס חושף: הממשל מנהל מגעים עם יתר מדינות G7 על שימוש ב-500 מיליארדי הדולרים של רוסיה שהוקפאו בתחילת המלחמה - לסיוע אזרחי או ביטחוני לאוקראינה
מירב ארד
קרן העושר הלאומית הרוסית הקצתה לכך כ-2.06 מיליארד דולר    הבעלות תעבור לחברת הביטוח הממלכתית של רוסיה    על-פי רויטרס - ממשלת רוסיה העבירה יותר מ-12 מיליארד דולר לחברות התעופה המקומיות מאז הפלישה לאוקראינה והטלת הסנקציות על חברות התעופה הרוסיות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il