נושא מרכזי בבחירות הוא
הכלכלה, המיסים והתקציב, כאשר בריטניה סובלת בצורה כרונית מצמיחה איטית ואף אפסית. הלייבור מדבר על העלאת מיסים ב-7.4 מיליארד ליש"ט, כולל הידוק המיסוי על מי שאינם אזרחים והעלאת המס על רווחי חברות הנפט והגז כתוצאה מהתייקרותם של מוצרים אלה. במקביל הוא יגדיל את התקציב ב-4.8 מיליארד ליש"ט, לשם העלאת שכר המורים והאחיות ולצורך השקעה במאבק בשינויי האקלים. השמרנים מבטיחים קיצוץ של 17 מיליארד ליש"ט במיסים ותוספת של 12 מיליארד ליש"ט לתוכניות רווחה. המפלגה אינה אומרת כיצד תיישב בין שני המהלכים הסותרים.
הבריאות תופסת באופן קבוע מקום מרכזי בסדר היום הבריטי, כאשר הכל מסכימים שיש לבצע שינוי מעמיק ברפואה הממלכתית, בעיקר בשל זמני ההמתנה הממושכים - אך חלוקים על הדרך. הלייבור מבטיח שמספר הטיפולים יגדל ב-40,000 בשבוע, להכניס טכנולוגיה מודרנית ולשפר משמעותית את טיפולי השיניים. השמרנים מבטיחים לגייס 92,000 אחיות ו-28,000 רופאים עד 2029.
תוכנית הלייבור בתחום
הסביבה ממוקדת ביצירת שני מוסדות חדשים: חברת אנרגיה בשם Great British Energy, וזרוע השקעות בשם National Wealth Fund. המפלגה מבטיחה שעד 2030, ייצור החשמל יהיה נטול פליטות פחמן. השמרנים אומרים שימשיכו להנפיק רשיונות להפקת נפט וגז בים הצפוני, וימשיכו לעודד השקעות בדלק מאובנים - אך גם ימשיכו לגבות מס על רווחי היתר של חברות אלו. המפלגה מבטיחה להשקיע במקביל בטכנולוגיות ירוקות, כגון לכידת פחמן ואחסונו.
בתחום
החינוך: הלייבור מבטיח לגייס 6,500 מורים (המימון יבוא מהטלת מע"מ על שכר הלימוד בבתי ספר פרטיים), להעניק ארוחת בוקר חינם בכל בתי הספר היסודיים ולהוסיף 3,000 משתלות בבתי הספר. השמרנים התחייבו למנוע הכנסת טלפונים סלולריים לבתי הספר, לחייב לימודי מתימטיקה עד גיל 18 ולהימנע מקיצוץ בתקציב בתי הספר.
סוגיית
ההגירה היא מן השנויות במחלוקת ביותר בבריטניה והייתה אחת העילות המרכזיות לתמיכה בפרישה מהאיחוד האירופי. הלייבור מבטיח להוריד את מספר המהגרים נטו, וינסה לחסום את המסתננים בדרך הים באמצעות תגבור משמר החופים. המפלגה גם אומרת שתחתום על הסכמים להשבת מהגרים לארצותיהם, אם אינה אומרת כמה מהם יסכימו לכך. השמרנים מבטיחים שגירוש מסתננים לרואנדה יחל מיד אם ינצחו בבחירות, ולהוביל לכך שההגירה נטו לא תגדל מעבר לשיעור הנוכחי.
דיור: הלייבור יציב מחדש יעדי בנייה לרשויות מקומיות ומבטיח רפורמה מקיפה בהליכי התכנון והרישוי. השמרנים מבטיחים לבנות 1.6 מיליון דירות בתקופת כהונתו של הפרלמנט הבא; אם אינם אומרים שיחזירו את יעדי הבנייה לרשויות המקומיות שבוטלו אשתקד.