X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מיוחדים ברשת
התובעת מול העבריין [צילום: אוון ווצ'י, AP]
האריס יכולה לנצח, למרות שאין לה זמן וכריזמה
כדי לעשות זאת יהיה עליה לאחד את הדמוקרטים, להלהיב את הבוחרים, להגיב על העלבונות שיטיח בה טראמפ ולגלות כישרון חבוי לניהול קמפיין תחת לחץ - מנתח אקונומיסט
הבטיחה את המועמדות
קאמלה האריס הבטיחה (23.7.24) את מועמדותה לנשיאות, לאחר שהשיגה את הרוב הדרוש בוועידת המפלגה: קרוב ל-2,000 מבין 4,000 הצירים, שנבחרו כתומכים בג'ו ביידן, הודיעו שיתמכו בה. אף מועמד נוסף לא התייצב עד כה; יש צורך בחתימת 300 צירים כדי להתמודד. על תמיכה בה הודיעו 42 מבין 51 הסנאטורים הדמוקרטים, 187 מבין 212 הצירים בבית הנבחרים וכל 23 המושלים, כולל מי שהוזכרו כמתמודדים אפשריים. האריס גייסה תרומות בסכום חסר תקדים של 81 מיליון דולר ביממה שלאחר פרישתו של ביידן; תורמים גדולים הודיעו שיעבירו 150 מיליון דולר שהקפיאו בשבועות האחרונים. היא כינסה את מטה הבחירות של ביידן, הודיעה שאנשיו ימשיכו בעבודתם וצירפה אליהם קומץ מבין יועציה.
בגדול יש שתי דרכים להפוך למועמד לנשיאות של אחת המפלגות הגדולות בארה"ב. האחת היא לגדול מבפנים, להשתמש בשם המשפחה, להיות חבר קונגרס ותיק או בן-חסות של ותיקים רבי עוצמה – כמו האב והבן בוש וכמו ג'ו ביידן. השנייה היא לבוא מבחוץ, עם כריזמה ו"חוצפה" – כמו ברק אובמה ודונלד טראמפ. קאמלה האריס שייכת לקבוצה הראשונה" היא תוצר של פוליטיקה מבנית, לא בעלת חזון או אידיאולוגית – מציין אקונומיסט.
האריס עוצבה בידי הפוליטיקה של קליפורניה – מוזרה, בלתי יציבה, ממוקדת בעתיד. כאשר נכנסה לפוליטיקה בשנות ה-1990, המפלגה הרפובליקנית הייתה הכוח המוביל במדינה. וכאשר עבדה בפרקליטות מחוז אוקלנד, היא יצאה עם וילי בראון – ממליך מלכים דמוקרטי שהיה מבוגר ממנה ב-30 שנה; הוא סייע לה להתחיל את הקריירה הפוליטית.
האריס נבחרה לתובעת הכללית של המדינה ב-2010 בזכות הטיה ימינה בנושא הפלילי, תוך שהיא מושכת גם את הדמוקרטים. כאשר מפלגתה ניעה שמאלה, היא שינתה את עמדתה בסוגיות כמו עונש המוות (מתמיכה להתנגדות). מבקריה טוענים שהיא אופורטוניסטית ושאפתנית, עם מעט דעות מוצקות – מוניטין שמהם התקשתה להיפטר.
עם זאת, טוען אקונומיסט, ברקע ובקריירה של האריס יש הרבה "אותנטיות" שהאמריקנים אוהבים אצל הפוליטיקאים שלהם. היא בת למהגרים: אימה הייתה רופאה בהודו, אביה היה כלכלן בג'מייקה; הם נפגשו כפעילי זכויות אדם באוניברסיטת ברקלי בשנות ה-1960. פוליטיקאי אחר היה מנסה ליצור לעצמו בולטות על בסיס רקע זה, אבל האריס התקשתה להגדיר את עצמה על הבמה הלאומית.
עד כמה הקמפיין שלה יהיה יעיל מול זה של טראמפ, בהתחשב באיחור הניכר בו החל ובכאוס במפלגה? האריס בת ה-59 ודאי תהיה נמרצת יותר מאשר ביידן בן ה-81, אבל זהו רף נמוך מאוד. מאז הגיעה לוושינגטון כסנאטורית ב-2017, היא הייתה יעילה במיוחד בעימותים ובשימועים, שם הציגה הכנה מדוקדקת ואת כישוריה כליטיגטורית. היא הצליחה לערער רפובליקנים ותיקים כמו שופט העליון ברט קוואנו ושר המשפטים ג'ף סשנס.
לעומת זאת, הקמפיין שלה למועמדות הדמוקרטים ב-2020 היה כישלון מוחץ. לאחר מכן היא ניהלה עימות מוצלח מול מייק פנס, בעל ניסיון רב בהופעות פומביות. יש לה מוניטין כמגייסת תרומות יעילה והיא תירש את המטה המשומן של ביידן. אבל האריס מתקשה כנואמת, אחד הכישורים המרכזיים הנדרשים בפוליטיקה. בעימות מול טראמפ היא יכולה להוציא אותו משיווי משקל – או להפסיד.
דמוקרטית מן המרכז בתחום החוץ
בתחום המדיניות תירש האריס את הרקורד הבלתי-פופולרי של ממשל ביידן. תומכיו של טראמפ כבר מכנים אותה "קיסרית הפלישה", בשל התפקיד שמילאה בגבול מקסיקו בעת שההסתננות דרכו שברה שיאים. יהיה עליה לענות במישרין להתקפותיו של טראמפ בתחום זה, ולהציע בתחום מדיניות הפנים אג'נדה טרייה ושאפתנית יותר מזו של ביידן.
בתחום החוץ האריס היא דמוקרטית מן המרכז במסורת הטרנס-אטלנטית ותומכת חד-משמעית בסיוע לאוקראינה. היועץ שלה לביטחון לאומי, פיליפ גורדון, הוא מומחה ידוע לאירופה ולמזרח התיכון. היא צפויה להמשיך בקו של ממשל ביידן, לפחות לאורך הקמפיין. האריס תציב ניגוד ברור לקו הבדלני של טראמפ: "האינטרס הבסיסי של העם האמריקני הוא למלא את תפקידנו ארוך הימים בהנהגת העולם", אמרה בחודש פברואר. היא הייתה בחדר הסגלגל ובחדר המצב במשברים של שלוש השנים האחרונות, אך כמו כל סגני הנשיא – שיקול דעת העצמאי טרם נבחן.
אין תקדים אמיתי לקמפיין שתנהל האריס. הסיכויים נראים במובהק נוטים נגדה. אבל טראמפ הוא מועמד מאוד בלתי אהוד ועבריין מורשע, ותובעת כמו האריס יכולה לחשוף ביעילות את שקריו ולהזכיר לציבור את פעשיו. כדי לנצח, יהיה עליה לאחד את מפלגתה בנסיבות קשות, להלהיב את הבוחרים, להגיב על עלבונותיו של טראמפ ולחשוף כשרון שלא הראתה עד כה לנהל קמפיין תחת לחץ. במובנים רבים, היא פוליטיקאית שגרתית. אבל בחדר הסגלגל היו לא מעט אנשי מנגנון נטולי כריזמה, שנשלחו אליו בידי בוחרים שבלעו את התסכול והתפשרו על המועמד הטוב ביותר הקיים.
המאמר המלא
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  23/07/24   |   עודכן:  23/07/24
+ביידן יסביר את פרישתו בנאום לאומה ביום ה' 19:01 23/07/24  |  איתמר לוין
הנשיא ג'ו ביידן ישא נאום לאומה מהבית הלבן, בו יסביר את החלטתו לפרוש מן המירוץ לנשיאות ולתמוך בסגניתו, קאמלה האריס (אשר כבר הבטיחה את מועמדותה). הנאום יושמע - לפי שעון ישראל - ביום ה' הקרוב (25.7.24) בשעה 03:00 לפנות בוקר. בהודעת הפרישה שלו שלשום הבטיח ביידן שישא נאום זה.
+אז איך קאמלה האריס וישראל 18:23 23/07/24  |  שמואל רוזנר   |   לרשימה המלאה
קשה לקבוע בוודאות מה יהיו עמדותיה של האריס כלפי ישראל כנשיאה, כיוון שעד כה פעלה תחת הנשיא ביידן והתבטאויותיה בנושא הישראלי היו מונחות על ידו. עם זאת, ניתן לזהות נטייה מסוימת אצל האריס, שהיא פחות אוהדת לישראל מאשר ביידן, מושפעת יותר מהדור הצעיר בארה"ב ופחות מהאירועים ההיסטוריים שעיצבו את גישתו של ביידן
כל מה שנדמה לנו שאנחנו יודעים על האריס וישראל הוא לא יותר מאשליה [צילום: מאט רורק/AP]
+ראש השירות החשאי התפטרה בעקבות ההתנקשות בטראמפ 18:17 23/07/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
קימברלי צ'יטל התפטרה יממה לאחר שספגה ביקורת קשה ממחוקקים משתי המפלגות, אשר אמרו שלא ענתה על השאלות המרכזיות לאחר הניסיון לרצוח את טראמפ לפני עשרה ימים
צ'יטל. שנתיים בתפקיד [צילום: ג'ון מק'דונל, AP]
+להאריס יהיו רבות מן הבעיות שפגעו קשות בביידן 11:54 23/07/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
חולשתו של ביידן בסקרים נבעה מגורמים רבים שלא היו קשורים לגילו, מזכיר ניו-יורק טיימס  ▪  כל עוד הבוחרים אינם מרוצים מהסטטוס-קוו ומהמועמד הדמוקרטי, לא יהיה קל לנהל קמפיין שבמרכזו שמירת המערכת
לא כמו בבחירות 2020 [צילום: סוזן וולש, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האריס יכולה לנצח, למרות שאין לה זמן וכריזמה
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
האריס צריכה ניסיון כנשיאה ולכן
חשדנית  |  23/07/24 10:54
2
היהפוך כושי עורו ?
נהנינו מהשטויות  |  23/07/24 11:42
3
איתמר עושה נזק לאתר
יוחאי  |  23/07/24 13:02
4
כך תקווה הופכת לתחזית ל"ת
שאול א.   |  23/07/24 14:26
5
מסכים אתך לחלוטין ל"ת
קורא ותיק  |  24/07/24 21:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות בארה''ב 2024
איתמר לוין
קאמלה האריס כנראה תהיה המועמדת לנשיאות, בלא שיעמדו לרשותה כללים או תקדימים לניהול קמפיין תוך 106 יום - החל מבחירת המועמד לסגן הנשיא וכלה בהחלטה האם להתרחק מביידן, מנתח וושינגטון פוסט
B&B
צבי גיל
נתניהו מוצא את ביידן בשפל, אך ניתן לומר שגם ביידן מוצא את נתניהו בשפל. בין אם נתניהו יתקבל על-ידי טראמפ או ינהל שיחה איתו ובין אם לא, הוא רשום ברשימה השחורה של טראמפ שאינו שוכח ואינו סולח
עידו דמבין
בטרם הפכה לסגנית של ביידן, הייתה האריס ידועה לא רק בזכות העלייה המטאורית שלה בשורות הממסד המשפטי והפוליטי בקליפורניה, אלא גם בזכות הישגיה בתוכם
איתמר לוין
התסריטאי שיצר את הסדרה "הבית הלבן" חוזר למחלתו ונצחונו של הנשיא ג'ד ברטלט, כותב בניו-יורק טיימס שבעולם המציאותי זה לא יקרה - ומציע שבמקום ביידן יריצו הדמוקרטים את הרפובליקני הוותיק
איתמר לוין
שורה של משלחות מדינתיות לוועידת המפלגה העבירו ועומדות להעביר אליה את קולות הצירים מטעמן    שני שלישים מחברי הסיעות בקונגרס הודיעו על תמיכה בה, כמו גם 11 מושלים - כולל מי שנחשבו בעצמם למועמדים אפשריים    קמפיין ביידן נושא כעת את שמה של האריס והיא קיבלה את הארגון והכסף    הדמוקרטים גייסו 50 מיליון דולר בשעות שלאחר פרישתו של ביידן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il