X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מיוחדים ברשת
טראמפ ואיינהורן. טוען לטעויות בפסק הדין [ציור: אליזבת ויליאמס, AP]
טראמפ מערער על קנס הענק בתיק ההונאה בניו-יורק
טראמפ נקנס בפברואר השנה ב-454 מיליון דולר, לאחר שנקבע שבמשך עשור הונה בנקים וחברות ביטוח בניפוח נכסיו טוען בערעור: בית המשפט טעה בצורה קשה והתעלם מעובדות מוצקות
דונלד טראמפ הגיש (22.7.24) לבית המשפט לערעורים בניו-יורק ערעור על הקנס בסך 454 מיליון דולר שהוטל עליו בתיק ההונאה האזרחי. השופט ארתור איינהורן הטיל את הקנס בחודש פברואר בהליך אזרחי, לאחר שקבע, כי טראמפ הונה בשנים 2021-2011 (כלומר, גם בתקופת נשיאותו) בנקים וחברות ביטוח כדי לקבל אשראי במיליארדי דולרים.
בית המשפט יוכל לקבל או לדחות את הערעור בצורה מלאה או חלקית. אם הקנס ייוותר בעינו, ייאלץ טראמפ לממש נכסים רבים במהירות – תוך התמודדות עם העובדה שכמקובל בענף הנדל"ן, הם משועבדים להבטחת המימון ששימש לרכישתם. טראמפ לא הצליח לגייס ערבות במלוא סכום הקנס, שהייתה במקור התנאי לעיכוב ביצוע פסק הדין עד להכרעה בערעור – מה שלימד על קשיי הנזילות בהם מצויה הקבוצה.
הקנס הוטל גם על קבוצת טראמפ (חברת-האם של עסקיו) ועל בניו, דונלד טראמפ הבן ואריק טראמפ, שהם מנהלים בקבוצה. בית המשפט לערעורים הפחית את הערבות ל-175 מיליון דולר וטראמפ הפקיד אותה. כך נמנע – לפחות בינתיים – עיקול נכסיו בידי התובעת הכללית של המדינה, לטישה ג'יימס, שהגישה את התביעה.
בערעור טוען טראמפ, כי בפסק דינו של איינהורן נפלו טעויות קשות והוא התעלם מעובדות מוצקות. "שותפיהם העסקיים של המערערים הרוויחו למעלה מ-100 מיליון דולר וגרפו הטבות ניכרות מיחסיהם עם הקבוצה", נאמר בו. "הם התקוטטו ביניהם על עסקיו עימו והיו להוטים להרחיב אותם". טראמפ טוען, כי עובדה זו מוכיחה שהבנקים וחברות הביטוח בדקו בעצמם את שווי נכסיו וכי הוא לא הונה אותם. איינהורן קבע, כי טראמפ חסך לעצמו תשלומי ריבית ב-350 מיליון דולר כתוצאה מן ההונאה ולסכום זה הוסיף ריבית, ומכאן גובה הקנס.
עוד נאמר בערעור, כי איינהורן התעלם מפסק דינו של בית המשפט לערעורים, אשר ביטל חלקים משמעותיים מן התביעה המקורית שהגישה ג'יימס, כאשר מחק ממנה את איוונקה טראמפ מטעמי התיישנות. לדברי טראמפ, בניו נתבעו למרות שלא היה להם כל קשר ישיר בהכנת הדוחות הכספיים שעמדו במרכז התביעה: ג'יימס טענה שהם כוזבים, בעוד טראמפ הטיל את האחריות על רואי החשבון שהכינו אותם וציין שנאמר בהם במפורש שאין להסתמך עליהם.
עורך דינו של טראמפ, כריסטופר קייס, שב וטען עם הגשת הערעור, כי התביעה הייתה ניצול לרעה של כוחה של ג'יימס – נבחרת ציבור מן המפלגה הדמוקרטית. ג'יימס הכחישה, באותה מידה של עקביות, את הטענות לחוסר הוגנות מצידה, ואמרה שהחקירה שניהלה הפרקליטות העלתה ראיות לתרבות של הונאה בקבוצת טראמפ.
איינהורן אסר על טראמפ לכהן במשך שלוש שנים בתפקידי ניהול במדינת ניו-יורק, ועל בניו - במשך שנתיים; אם פסק הדין יעמוד בעינו, יהיה על משפחת טראמפ להעביר את הניהול לידיים חיצוניות - לראשונה אי-פעם. איינהורן גם הטיל פיקוח חיצוני על קבוצת טראמפ. הוא קבע, כי השופטת הפדרלית בדימוס, ברברה ג'ונס, שכבר מונתה למפקחת על הדיווח הפיננסי של הקבוצה, תקבל סמכויות נרחבות גם בתחום הציות. לאור צעד זה חזר בו איינהורן מכוונתו לשלול את רשיונות העסק של נכסי הקבוצה במדינה, ובראשם טראמפ טאואר ובניינים מגורים ומשרדים במנהטן.
ג'יימס טענה, כי ניפח את שווי נכסיו ב-2.2 מיליארד דולר כדי לקבל אשראי מן הבנקים ולצורכי ביטוח. איינהורן קבע באוקטובר שעבר, כי אין צורך לנהל את שלב ההוכחות בטענה להונאה, שכן די בראיות ובטענות שהוצגו לו. הוא המשיך לדון בטענותיה של ג'יימס לזיוף מסמכים עסקיים, קשירת קשר לזיוף שכזה, דוחות כספיים כוזבים, קשירת קשר לדוחות כאלה, הונאת ביטוח וקשירת קשר להונאת ביטוח.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  23/07/24   |   עודכן:  23/07/24
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טראמפ מערער על קנס הענק בתיק ההונאה בניו-יורק
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשות טראמפ
איתמר לוין
השופטת המחוזית איילין קאנון קבעה, כי התובע המיוחד ג'ק סמית - שהגיש את כתב האישום - לא מונה כחוק    ההחלטה נתונה לערעור, אך מדובר כרגע בניצחון עצום לטראמפ - שיורה למחוק את האישומים הפדרליים נגדו אם ייבחר לנשיא
איתמר לוין
טוען שהמושבעים נחשפו לראיות שעל-פי פסיקת בית המשפט העליון בנוגע לחסינותו - אסור היה להגיש    ההכרעה מצויה בידי השופט חואן מרצ'ן, שכבר דחה את מתן גזר הדין בפרשה
איתמר לוין
ההגנה טוענת שהתביעה השתמשה בשיחות שניהל טראמפ בתפקידו כנשיא ושלפי פסיקת בית המשפט העליון מאתמול - לא ניתן להציגן כראיה    השופט מרצ'ן דחה את גזר הדין, שאמור היה להינתן בשבוע הבא, כדי לשקול את הטענה
איתמר לוין
בית המשפט לערעורים במדינה הורה להקפיא את ההליך עד להכרעתו בערעור המבקש לפסול את פרקליטת המחוז מטיפול בתיק    הדיון בערעור נקבע לחודש אוקטובר, ופסק הדין צריך להינתן עד מארס הבא
איציק וולף
מניות חברת המדיה של הנשיא האמריקני לשעבר צללו בעקבות הרשעתו בבית המשפט בשיעור של עד 13%    לאחר זמן התמתנו הירידות עד ל-48.66 דולר למניה - יותר מכפול ממחיר השפל שנרשם באמצע אפריל ועמד על 22.84 דולר למניה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il