ג'ורג' סנטוס, לשעבר חבר בית הנבחרים האמריקני שנחשף כנוכל ושקרן, הודה (19.8.24) בשתי עבירות של גניבת זהות והונאה. שופטת בית המשפט המחוזי הפדרלי בניו-יורק, ג'ואנה סייברט, ציינה בדיון, כי העונש צפוי לנוע בין שנתיים לשמונה שנות מאסר. עונשו של סנטוס ייגזר בתחילת פברואר 2025.
כתב האישום המקורי נגד סנטוס, שהוגש בחודש מאי אשתקד, כלל 13 סעיפים של הונאה כלפי בוחריו וקבלה במרמה של דמי אבטלה. התביעה טענה, כי סנטוס השתמש בכספי תרומות לצרכים פרטיים, כולל ביגוד וטיפולי יופי, וכי קיבל דמי אבטלה בניו-יורק במשך קרוב לשנה ב-2020/21 - דהיינו ערב בחירתו לקונגרס - בעודו מועסק בידי חברת ההשקעות Harbor City Capital בפלורידה. רשות ניירות הערך סגרה את החברה ב-2021 לאחר שקבעה שניהלה הונאת פונזי; סנטוס טען שלא ידע על כך ולא הואשם בנושא.
באוקטובר אשתקד נוספו עשרה סעיפי אישום. סנטוס הואשם בגניבת זהות, כאשר לטענת התביעה סנטוס השתמש בשמות של קרובי משפחה כדי לדווח בכזב לוועדת הבחירות הפדרלית על מספר תורמים גדול מכפי שהיה לו במציאות. עוד נטען, כי הוא השתמש בצורה שיטתית בפרטי האשראי של תורמים לצרכיו האישיים.
סנטוס כפר בשעתו בכל האישומים נגדו. במסגרת ההסדר הודה כאמור סנטוס בשני אישומים: תרמית כלפי בוחריו וכלפי הקונגרס (כאשר טען שיש לו נכסים במאות אלפי דולרים) וקבלת דמי האבטלה. הוא התחייב להחזיר 300,000 דולר לתורמים ו-24,000 דולר לממשלת ניו-יורק.
סנטוס נבחר בשנת 2022 מטעם הרפובליקנים במדינת ניו-יורק, שהיא ברובה הגדול מעוז דמוקרטי. עוד לפני שהושבע לבית הנבחרים בינואר 2023, חשפו תחקירים עיתונאיים שורה ארוכה של שקרים בקורות החיים שהציג בפני הבוחרים, ופרטים כוזבים נוספים נחשפו בחודשים הבאים. ברוב המקרים, היו אלו שקרים חסרי תועלת שהציגו את סנטוס כשקרן פתולוגי והפכו אותו לחוכא ואטלולא בארה"ב כולה - חוץ מאשר בסיעה הרפובליקנית.
בין היתר טען סנטוס שהורי-הוריו היו ניצולי שואה ושאמו שהתה במגדלי התאומים בפיגועי 9/11, הציג את עצמו כבוגר מוסדות חינוך בהם לא למד (ואף טען שהיה כוכב כדורעף באחד מהם) וטען שהועסק בענקית ההשקעות גולדמן-זאקס. אתמול הגיע סנטוס לבית המשפט כאשר על דש המקטורן שלו נעוצים מגן דוד וסיכה של דגלי ארה"ב וישראל - במה שנראה כניסיון לעורר אהדה, בדומה לכיפות הגדולות של עבריינים בישראל.
סנטוס סירב להתפטר למרות שהוקע בידי הסניף המקומי של המפלגה, והרוב הרפובליקני בבית הנבחרים דחה הצעה להדיחו. סנטוס הודח רק בדצמבר 2023, חצי שנה לאחר הגשת כתב האישום נגדו, וגם אז התייצבו לצידו כמחצית מחברי הסיעה: הרוב בעד ההדחה היה 311 מול 114. הייתה זו הפעם החמישית בלבד בה הודח ציר בבית הנבחרים; שלושה מן המקרים הקודמים היו של תומכי הדרום המורד ב-1861, ושני האחרים - ב-1980 וב-2022 של צירים שהואשמו בקבלת שוחד.