X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מיוחדים ברשת
נמל טיאנג'ין. סין אינה יכולה להרשות לעצמה מלחמת סחר [צילום: מארק שיפלביין, AP]
לא מעט סיבות עלולות לגרום למשבר בין סין לארה"ב ב-2025
בין שתי המדינות יש כמות כה גדולה של חילוקי דעות – הסחר וטייוואן בראשם – עד שמשבר הוא יותר סביר מאשר עסקה גדולה בין טראמפ לבין שי, מנתח אקונומיסט ב-The World Ahead 2025
ברשתות החברתיות הסיניות הוא ידוע בשם "החבר ג'יאנגו". זהו כינויו של דונלד טראמפ ומשמעותו "בונה המדינה" – אבל הכוונה איננה לארה"ב אלא לסין: הוא כל כך רע לראשונה, עד שהוא טוב לאחרונה. כמה מאנשי האליטה הפוליטית רואים את הדברים בצורה קצת שונה: בחירתו מחדש היא סימן לשקיעתה של ארה"ב, מה שמאפשר לשליטי סין לקדם את הגרסה שלהם לניהול העולם. אבל הם גם יודעים שטראמפ מציב סיכונים של ממש, במיוחד לכלכלתה של מדינתם השקועה בצרות.
עורך אקונומיסט לענייני סין, רוג'ר מק'שיין, מזכיר ב-The world Ahead 2025, כי טראמפ מתייחס לסין כאויב הכלכלי העיקרי של ארה"ב ומאיים להטיל מכס של 60% על הייבוא ממנה. אם הוא יעשה זאת, הצמיחה הסינית תקטן ב-2.5 נקודות האחוז בשנה שלאחר מכן. אבל זה כנראה לא יקרה; מדובר בעמדת פתיחה למו"מ, כי איש העסקים מניו-יורק רוצה מעל לכל לעשות עסקות.
סין אינה יכולה להרשות לעצמה מלחמת סחר, בכל היקף שהוא. כלכלתה מתפקדת בחסר מאז הקורונה. היזמים נואשו מן הממשלה, לה יש אובססיה לביטחון, שהיא בלתי צפויה בחוקיה וסותרת את התכנון של עצמה. נחוצים תמריצי ענק כדי לעודד את הצריכה ולהפוך את המיתון בשוק הנדל"ן, המהווה חמישית מהתוצר – אך זה לא קורה.
ממשל טראמפ ימשיך את המגבלות על ייצוא טכנולוגיה מתקדמת לסין, במטרה לעכב את המודרניזציה של צבאה ולהבטיח את עליונותה של ארה"ב בענפי המחר, כמו בינה מלאכותית ומחשוב קוונטים. צעדים אלו מקשים על שי ג'ינפינג לקדם את מדיניות הטכנולוגיה החדישה האמורה להניע את הצמיחה בארצו. ככל שתסכולו של שי יגדל, תגבר הסכנה לתוקפנות סינית. היא כבר מקדמת בכוח את שאיפותיה הטריטוריאליות בים סין הדרומי, והמדינות שלחופו – וייטנאם, מלזיה ובמיוחד הפיליפינים – פועלות להדוף אותה.
גם סביב טייוואן גוברת המתיחות. סין נוקטת בלשון פרובוקטיבית כלפי הנשיא לאי צ'ינג-טה ומציבה יותר כוחות אוויר וים מסביב לאי. ארה"ב הגדילה את מכירות הנשק לטייוואן ומסייעת לה להתכונן להתקפה סינית, אך טראמפ רמז שייתכן שלא ישלח כוחות אמריקניים במקרה של פלישה. מק'שיין סבור שלא יהיה מבחן בפועל, כי סין עדיין אינה ערוכה למלחמה בה עלולה ארה"ב להתערב.
סין תחפש דרכים אחרות לנצל את הבדלנות של טראמפ והבוז שלו לבעלי הברית. היא תנסה לתקוע טריז בין ארה"ב לאירופה ותקדם את מנהיגותה בחצי הכדור הדרומי. יש ביניהם המפנטזים על ניסיון של טראמפ להגיע לעסקה גדולה עם שי, כולל על הסחר וטייוואן, אבל יש יותר מדי חילוקי דעות בין שתי המדינות. מבחינת שי, משבר סביר יותר מאשר עסקה ולא מעט סיבות עלולות לגרום לו להתרחש ב-2025 – וזה היה נכון בלי קשר לזהות הדייר בבית הלבן.
המאמר המלא
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  21/01/25   |   עודכן:  21/01/25
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לא מעט סיבות עלולות לגרום למשבר בין סין לארה"ב ב-2025
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת הסחר
איתמר לוין
זוהי הערכתו של אקונומיסט ב-The World Ahead 2025. הסיבה העיקרית: מכסים מקיפים מחייבים חקיקה, וסביר להניח שאפילו בקונגרס שבשליטה רפובליקנית לא יימצא לה הרוב הדרוש
יואב יצחק
הפגישה עם טראמפ נמשכה כשלוש שעות והוגדרה כחיובית לשני הצדדים    השניים דנו ביחסי סחר, ביטחון גבולות, מאבק בפנטניל והשפעת מכסי מגן על היחסים בין המדינות    טרודו מסר לנשיא הנבחר כי העלאת מכסים תחייב את קנדה בפעילות דומה
איתמר לוין
הודיע על מכס של 25% על קנדה ומקסיקו בטענה שהן מאפשרות גלי מסתננים והברחת סמים לארה"ב, ו-10% על סין בטענה להברחות סמים    מדובר בשלוש שותפות הסחר הגדולות ביותר של ארה"ב ובסכנה למלחמת סחר עולמית
איתמר לוין
אקונומיסט טוען שבפועל התלות בסין נותרה כמות שהייתה, בעוד דווקא המדינות המקורבות לבייג'ינג יוצאות נשכרות מן ההגבלות האמריקניות
איתמר לוין
חברות אמריקניות רבות מוציאות ייצור מסין ומעבירות אותו לשכנותיה ולמקסיקו    וושינגטון פוסט: מדובר בשילוב של גורמים מדיניים וכלכליים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il