X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
גלידריה חדשה בשכונה - פראגולה, מתיימרת לתת פייט רציני לכל האחיות המתוקות מסביבה יהל ליפשיץ ביתקה את בתולי גלידת היוגורט שלה ובן הזוג מפרגן לקפה האיכותי
▪  ▪  ▪
[צילום: מסעדת Fragola בתל אביב]

תל אביב היקרה, תרתי משמע (אני עוד חוששת לקרוא לה 'עירי', אבל כבר די מרגישה שהיא כזו), התברכה בלא מעט גלידריות. חלקן אפילו מצוינות. וחלק מכובד מאותו חלק נמצא ברחוב בן יהודה. למרבה המזל, גם הדירה של בן הזוג ושלי נמצאת שם. למה מזל? כי אנחנו אוהבים גלידה.
גלידריית 'פראגולה' (Fragola), שזה תות באיטלקית, אם תהיתם, נפתחה בקצה הצפוני של בן יהודה לפני כארבעה חודשים. חלפנו על פניה מספר פעמים, אך לפני מספר ימים בדקנו אותה לעומק. וכשאני כותבת 'לעומק' אני מתכוונת לטעימה של כ-20 טעמים שונים, אבל לזה עוד נגיע בהמשך.
לפתיחה חלקנו כוס קפה (יחד עם הוואפל הבלגי שהזמנו בהמשך - 20 שקל). הבעת הנינוחות ושביעות הרצון שהתפרשה על פניו של בן הזוג לאחר לגימת הקפה הראשונה, הבהירה לי שמדובר באיכות. הכוס השנייה שביקש לאחר ההתפטמות במתוקים איששה את הנחתי הראשונה.
במבט ראשון המקום נראה כמו גלידריות רבות אחרות, ונשלט ביד רמה על-ידי מקרר התצוגה המלא בכל טוב. אך במבט שני שמים לב למספר אלמנטים שמייחדים את המקום, ושמנסים, בהצלחה מסוימת, לגרום למבקרים להרגיש קצת באיטליה. בדיוק לשם מכוונים בעלי המקום (רופא לשעבר ובעליו של קפה 'זליג' הגבעתיימי). ליתר דיוק, משם הם מכוונים. מטרתם היא לקחת את הרמה הגבוהה שמאפיינת את הגלידה האיטלקית (או לפחות את העמדה הרווחת כלפי הגלידה האיטלקית), להוסיף לה את התעוזה הישראלית ולקנח בלא מעט חדשנות, שלטענתם חסרה בעולם הגלידות הישראלי.
האיכות באה לידי ביטוי בנוסחת ייצור הגלידה, שמקורה במפעל איטלקי ושהינה ייחודית בארץ לפראגולה. כיום מדובר בגלידות שמנת, אך בעתיד הלא רחוק תהיינה הגלידות מבוססות על שומן צמחי. מכיוון שהחידוש עוד לא הגיע לארץ, לא יכולתי לערוך השוואה, אבל קשה להתווכח עם הטיעון הבריאותי שנלווה לו (מה גם שהעניין יכול להוות פינוק מרענן עבור שומרי כשרות ורגישים ללקטוז).
גם גלידות היוגורט (מנה קטנה ב-15 שקל, גדולה ב-20 שקל וענקית ב-25 שקל) שמיוצרות במקום, מבטיחות גדולות ונצורות, מאחר ולטענת הבעלים, אלו הגלידות היחידות בארץ שמיוצרות מיוגורט אמיתי ולא מאבקה. אחרי ההבטחה הזו החלטתי לנקוט בצעד נועז, ולראשונה בחיי טעמתי גלידת יוגורט!
ביתוק בתולי-היוגורט שלי היה חוויה נעימה ביותר, מאחר ובהחלט מדובר בטעם מיוחד וטעים, אשר לא במפתיע מזכיר מאד יוגורט. בן הזוג חובב הז'אנר הנהן נמרצות בעוד פיו מלא יוגורט, ובכך סיפק את חותמת האיכות הסופית.
הבטחה נוספת לעתיד שטומנת פראגולה בחובה היא תפריט קינוחים איכותי במיוחד, עליו אמון השף גיא פרנקל (שף קונדיטור בכיר מוסמך, לשעבר שף הבית של DOMO). גם כאן מדובר בסנונית שעוד לא נחתה, אך התוכניות העתידיות מעוררות הרבה תיאבון: שלל עוגות וקינוחים אחרים, כולם מבוססי גלידה.
אז מה יש בינתיים? גלידה. והרבה (מנה קטנה ב-12 שקל, גדולה ב-18 שקל וענקית ב-24 שקל). אנחנו כאמור, הסתפקנו בלא פחות מ-20 טעמים, וסביר להניח שאף יותר. הזכורים לטובה במיוחד היו טעמי החלווה, שוקולד-ייגרמייסטר, שוקולד-אספרסו והסורבטים למיניהם, המבוססים על פרי אמיתי.
כדי לגוון במקצת ביקשנו וקיבלנו גם וופל בלגי, שהגיע אף הוא עם גלידה, והתגלה כפריך ביותר והולם את הגלידה שעליו. כאמור, 20 שקל יחד עם כוס קפה.
נכון לעכשיו פראגולה היא בעיקר הבטחה שממתינה להתממש. אם כל התוכניות ייצאו לפועל, מדובר בגלידריה שתהווה מתחרה עיקשת לטובות שבגלידריות עירנו. כיום מורגש שהמקום עדיין בתקופת הרצה, בדיקות, שינויים ושיפורים. ניכר שהבעלים והעובדים קשובים ללקוחות ושהם עומדים במילתם בכל הנוגע לנכונות להתאים עצמם לדרישות הקהל. יחד עם האיכות שבולטת כבר כיום, מדובר בסיבה מוצדקת לחכות לפריצה הגדולה.

* הכותבת הייתה אורחת המקום.
Fragola - בן יהודה 215 תל אביב, 03-5462997
תאריך:  04/12/2008   |   עודכן:  04/12/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עופר וולפסון
המשלוחים יבוצעו על-ידי חברת UPS ויתאפשרו בכל 38 סניפי החברה    השירות מיועד בעיקר לעסקים קטנים, המחפשים חלופות מהירות ופשוטות לשירות הדואר    סקר שנערך בנושא קבע כי 40% מהעסקים הקטנים ומכלל האוכלוסיה חושבים שזהו שירות אטרקטיבי וכי יעשו בו שימוש
יפעת גדות
אודי עציון מידיעות אחרונות במקום השני ואיברהים דבש במקום השלישי
מערכת PCאון
המידע הארגוני מהווה את ליבת פעילותו של כל ארגון    הצורך בשימורו ברור לכול, עם-זאת קל לכולנו לדחוק אותו לקרן זווית ולהיזכר בו בעיתות משבר    מאת: טל כתרן, מנכ"ל קבוצת אופטימום
עופר וולפסון
המסעדה תיפתח בעיר אל ראי    בעלות הסניף הכווייתי תהיה בידי קבוצת חברות ראג'ה    הרשת דיווחה לאחרונה על עלייה חיובית במכירות במסעדות מזנון בארה"ב
רותי אברהם
תביעת יתומת איש צד"ל לתגמולים על תקופת טרום חוק אנשי צד"ל נדחתה    היתומה: ישראל מימנה בפועל את צד"ל - שתשלם גם עבור תקופת הביניים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il