X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
ממצאי המחקר העלו כי צריכת שומשום יכולה להפחית את הסיכון לפתח מחלת פרקינסון על-ידי מניעת נזק עצבי חומר כימי טבעי המצוי בזרעיו של השומשום מאפשר יצירת חומר מוליך המופרש במוח
▪  ▪  ▪
טחינה גולמית של "אחוה" [צילום: דרוד קליש]

מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה ביפן קבע, כי שומשום יכול להפחית את הסיכון למחלת הפרקינסון. המחקר, שפורסם בכתב העת Heliyon ערך ניסוי במשך 36 ימים, שבמסגרתו קיבלו עכברים חומר כימי טבעי המצוי בזרעי שומשום (Sesamol), האחראי להשפעה נוגדת דלקת ונוגדת חמצון, זאת על-מנת לגלות איזו השפעה הייתה לחומר על ייצור רמות הדופמין שהוא מוליך עצבי המופרש במוח המאפשר לנו לבצע מגוון של תנועות מתואמות עם הגוף. הפרשה מועטה של דופמין ממה שצריך באופן טבעי, מקושרת לשינויים משמעותיים במצב רוח ולמחלות כמו פרקינסון, שהיא הפרעה נירולוגית מתקדמת שפוגעת בתאי עצב המייצרים דופמין במוח, מה שגורם בין היתר לרעידות, אובדן שיווי משקל, דיבור מעורפל, נוקשות שרירים או איטיות בתנועה.
הממצאים חשפו כי עכברים עם פרקינסון שצרכו את הכימיקל הראו שיפור ברמות הדופמין, באיזון ובתפקוד המוטורי, מה שלפי החוקרים מצביע על כך שרכיב השומשום יכול לשמש כתרופה הראשונה למחלת פרקינסון שמגיעה ממקור טבעי לחלוטין. נכון לעכשיו אין תרופה מונעת לפרקינסון, ולאור הממצאים החוקרים מוכנים לקחת את המחקר שלב אחד קדימה לניסויים קליניים.
יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, יועצת מקצועית לחברת "אחוה", ציינה בהקשר זה כי "טחינה עשויה מגרעיני שומשום טחונים. מכאן, השפעתה הבריאותית המיטיבה של הטחינה נובעת ישירות מן ההרכב התזונתי של השומשום. גרעיני השומשום ידועים באחוז גבוה של חומצות שומן חיוניות אומגה 6 ואומגה 9. בנוסף לכך, גרעיני השומשום מכילים מרכיבים נוספים בעלי השפעה בריאותית מובהקת כמו פיטוסטרולים, ליגנן (Lignan) ממשפחת הפוליפנולים שהם בעלי תכונות נוגדות חמצון רבות עוצמה. בנוסף לכך, הטחינה מכילה ויטמינים מקבוצת B, מינרלים רבים כמו מגנזיום, ברזל, אבץ ואשלגן".

תאריך:  11/07/2021   |   עודכן:  11/07/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מחקר חדש ביפן קובע: שומשום מונע פרקינסון
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il