X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
בפשיעה החקלאית - גניבות ממטעים, שריפת מתבנים וחבלה בכלים חקלאיים [צילום: דוברות המשטרה]
ערבים מבצעים 81% מהפשיעה החקלאית
בממוצע מתרחשים 12 אירועי פשיעה חקלאית בשנה למשק הנזקים נאמדים ב-1.3 מיליארד שקל, ואין מי שמבטח בביטוח שיקר יותר מדרישת דמי החסות 86% מתיקי הפשיעה החקלאית נסגרים. 70% מהם בגלל שהעבריין לא ידוע
ח''כ אופיר סופר בדיון ועדת בטחון הפנים

"לא ייתכן שחקלאי יחשוב שמוטב לו לשלם דמי דמי-חסות כי בביטוח, אם בכלל, יסכימו לבטח אותו, יותר יקר מדמי החסות", אמרה יו"ר הוועדה לביטחון פנים ח"כ מירב בן ארי, בדיון על הפשיעה החקלאית, שנערך ביוזמת הח"כים ענבר בזק, אופיר סופר, אופיר כץ, מאיר יצחק הלוי ורם שפע. "חייבים לתת להם גב. זו הציונות. זה חלק ממשילות וריבונות. הוועדה קוראת לתגבר את מג"ב בעוד מתנדבים ושוטרים. הוועדה דורשת ממשרד האוצר לשקול איך לתת סעד לחקלאים, שכיום אינם מצליחים לבטח את רכושם כנגד שריפות וגניבות. המדינה חייבת לבחון אפשרויות".
מנתונים שמסר מרכז המחקר והמידע של הכנסת לוועדה עולה כי בשנים 2016 עד 2019 הייתה ירידה של 30% במספר התיקים שנפתחו בגין פשיעה חקלאית, אך ב-2020 שוב הייתה עלייה קלה. 70% מהתיקים הם על גניבות. רוב התיקים נפתחו באזורי הצפון והדרום. ב-60% מהתיקים אין חשוד ידוע. 86% מהתיקים שנפתחו נסגרו. עילת הסגירה ב-70% מהתיקים הייתה עבריין לא נודע. 9% הגיעו להרשעה בבית משפט. 67% מהחשודים הם ערבים ישראלים, 18% יהודים ו-14% פלשתינים.

ח"כ נירה שפק

ח"כ ענבר בזק: "זו מכת מדינה שלא פוסחת על-אף משק. ב-2020 היו 2,172 אירועי פשיעה חקלאית. 6 אירועים ביום. בממוצע 12 אירועים בשנה למשק. הנזקים נאמדים ב-1.3 מיליארד שקל, ואין מי שמבטח. אם יש ביטוח אז הפרמיות מאוד גבוהות. ב-70% מהתיקים שנסגרו העבריין לא ידוע. זה כשל של המשטרה". ח"כ אופיר כץ: "רק הבוקר ראינו עוד מקרה. זה אותו דפוס שחוזר על עצמו. אם גובים דמי חסות, למה המשטרה לא שמה ניידת לחכות להם?"
ח"כ רות וסרמן לנדה: "הנחנו הצעת חוק החמרת ענישה על דמי חסות. הפשיעה חקלאית היא חלק מזה. יש ירידה בדיווחים כי יש העדר אמון במערכת המשפט, לכן אנשים בוחרים לא לדווח. אנשים גם חוששים שהמידע המדווח אינו חסוי, וגם לזה דאגנו בהצעת החוק".
ח"כ עמיחי שיקלי: "יש את עניין השב"חים כי התפר הזה הוא התפר בין ביטחון לביטחון פנים. כי החבר'ה עוברים את הגדר ואז הם מבצעים פעילות עבריינית בתוך רשויות המדינה ואז לרשויות אין מה לעשות עם העבריינים, כי הם אפילו לא אזרחי המדינה".
עו"ד ירון סעדון מפרקליטות המדינה חשף בפני הוועדה כי "בפרקליטת מחוז הצפון לא היו תיקים של פשיעה חקלאית. בדרום תיק אחד או שניים. כולם מטופלים בתביעה המשטרתית, והפרקליטות מטפלת רק במקרי קצה כמו ריבוי נאשמים או תיקים מיוחדים. אם יש ענישה שאינה מספקת בערכאת השלום, אנו מגישים ערעור ומגדילים ענישה. במחוזי בבאר שבע עונש הוכפל מ-9 חודשי מאסר ל-18, וגם נפסק פיצוי לחקלאי. הגשנו 3 ערעורים ובכולם הוכפלה הענישה".

ח"כ משה אבוטבול

דובי אמיתי, יו"ר התאחדות האיכרים והמגזר העסקי, הציע: "צריכה לצאת קריאה מהוועדה לשר לביטחון פנים, עמר בר-לב, להקים את הקבינט לביטחון פנים, כפי שיש קבינט ביטחוני, על-מנת שישבו בו כל משרדי הממשלה הרלוונטיים, גורמי האכיפה, השפיטה, נציגי החקלאים והמתנדבים, על-מנת לתכלל ולהגיע לפתרונות אמתיים וכן לפתוח שולחנות עגולים במחוזות שיביאו את המידע מהשטח".
איציק חולבסקי, ראש המועצה האזורית מגידו: "המועצה חוקקה חוק עזר שלה, לפיו פקח של המועצה יכול לעצור כל רכב שיורד מדרך עפר שמוגדרת בשטח ויש לו את הסמכות לעצור אותו להגיש דוח נגדו".
ח"כ מאיר יצחק הלוי: "אני לא יכול שלא לקשור את הפשיעה חקלאית לאלימות הרווחת על כל גווניה. יש 'טרנד' מטורף לגנוב. זה הפך חלק מבילוי לעבור דרך מטעים ולמלא שקים. זו תקלה בתרבות". ח"כ רם שפע: "זו אחריות המדינה. החקלאות בישראל תחת התקפה מתמדת. ברגע שנבין שהדבר הזה לא מטופל כראוי, נבין שזו הזדמנות לשים משאבים ולתת מענה ולא לחכות שהטיפול באלימות בחברה הערבית יפתור גם את זה".

תאריך:  09/11/2021   |   עודכן:  10/11/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ערבים מבצעים 81% מהפשיעה החקלאית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פשיעה בחברה הערבית
מירב ארד
רה"מ הנחה היום את השר לביטחון הפנים עמר בר-לב להרחיב את גיוס פלוגות מג"ב    הפלוגות שיגוסן יחל ביום ראשון יוצבו תחת פיקוד מחזור דרום
מירב ארד
יוקצו 100 מיליון ש"ח על פני 5 שנים לטיפול בפדיעה בחברה הערבית בהם 20 מיליון לחיזוק התוכניות הקהילתיות והקשר עם השלטון המקומי    מנכ"ל המשרד: ב-2022 נרחיב את כמות השוטרים לתוכנית הזו ב-800 שוטרים חדשים, ו-300 שוטרים נוספים בשנת 2023
איציק וולף
יתקיים שיתוף פעולה בין משטרת ישראל, שירות הביטחון הכללי, צה"ל, המועצה לביטחון לאומי, רשות המיסים, הרשות לאיסור הלבנת הון, פרקליטות המדינה ולשכת היועץ המשפטי לממשלה למאבק בעבריינות במגזר הערבי בישראל    לשכת רה"מ: אין צורך בשינוי חוק השב"כ
דן מרגלית
נחוצה פעילות חקיקה דחופה להחמרת הענישה על נושאי נשק, אזרחים סוחטים ומאיימים וזה תקף גם במגזר היהודי, כמובן
איציק וולף
יו"ר הרשימה המשותפת מתנגד לתכנון לשתף את שירות הביטחון הכללי במאבק בארגוני הפשיעה הפועלים במגזר הערבי    "המשטרה יכולה לטפל בבעיה וצריכה לכסח את הפרצוף של ארגוני הפשע בחברה הערבית"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il