X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
דיאלוג עם המדינות השכנות והפלשתינים [צילום: עמר נביל, AP]
מה יהיה בין הים לנהר
יש אפשרות לעצור כעת את המלחמה בהסכם עם החמאס, להחזיר את כל החטופים, לצאת לבחירות חדשות ולהציג בפני האזרחים שתי דרכים לחיים אחרי שבעה באוקטובר. הדרך האחת היא חיים על החרב והדרך השנייה היא פעילות מדינית בלתי מתפשרת גם אם תקח זמן רב למשל חמש שנים. הרעיון הוא לבנות דיאלוג שבו שותפות המדינות המרכזיות דיאלוג גם עם ההנהגות הקיימות של הפלשתינים
מיכאל מירו עיתונאי אזרחי וחוקר בתחומי חברה וסביבה
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב

מה מושך כל כך יהודים להתיישב בעזה, האם זאת תחושת הניצחון או הכנעת החמאס? האם התיישבות ברצועת עזה היא תמונת ניצחון ותנציח את הנרצחים ואת הנרצחות? האם ההתיישבות הזאת תחלץ את בני הערובה? או חלילה תזיק להם? דומה שהשאלות הללו לא נדונות כלל בין אותם אלפים שמוכנים לארוז מטלטליהם כדי להתגורר לצד שני מיליון פלשתינים תושבי עזה. מרביתם, של המתיישבים שייכים לציונות הדתית והשאלה היא האם זו היא תכלית הציונות 2024. האם שליטה על מיליוני פלשתינים היא התגלמות הציונות. הם בטוחים שכן, חלום ארץ ישראל מהים עד הנהר הוא חלומם בדיוק כפי שיש מוסלמים שחולמים על מדינה מוסלמית מהים עד הנהר.
הטענה הפרגמטית של ימנים מהמתונים ועד המשיחיים היא שבמצב הביטחוני הקיים מאז קום המדינה חשוב שיהיו ישובים יהודיים כדי להתגונן מפני הטרור הפלשתיני. אחת הדוגמאות היא גוש-קטיף וכמובן יהודה ושומרון. טענה שעל פניה נראית הגיונית, אלא שבמשוואה הזאת לא לוקחים בחשבון שתושבי הישובים הללו משלמים בחייהם וכך גם הפלשתינים שנמצאים בסגרים אינסופיים. לכל אלה נוסיף גם את ההשקעה האדירה בשיטור ביהודה ושומרון וכעת גם בעזה. כל זאת מבלי להזכיר שכל ישובי קו הגבול בצפון פונו מיושביהם, בהחלטת ממשלה ימנית והירצחם של נרצחו 1,400 ישראליות וישראלים. תמונת המצב מחלישה את התפישה של לפני קום המדינה שהתחזקה ב-1967 שישובים הם מחסום ביטחוני.
נשוב אל התפישות של יישוב עזה ויו"ש ואומר שהן יכולות לרצות את מי שלא רוצה להתעמק בסוגיה ולנסות ולהבין מה יהיה עתידה של מדינת ישראל כשמחצית מהמתגוררים בה הם פלשתינים. שאלה שמקבלת מענה דווקא מהימין על מלא. שם גם אם לא מודים בכך מנסים למצוא פתרונות של מובלעות פלשתיניות, כאשר השליטה הביטחונית חייבת להיות בידי ישראל, אך מה לגבי השליטה האזרחית.
אגב כך למה לא להתיישב בדרום לבנון, להתנחל ולהקים שם ישובים וכך לעצור את חיזבאללה. לפי הפרגמטיזם הימני, כך לא ירו קטיושות על ישראל. כמובן שאין לראות בכך המלצה, אלא נסיון לבדוק את גבולות המחשבה איך פותרים את הפלונטר. איך משתחררים ממחשבות ממלכת ישראל שצצו בעקבות מלחמת ששת הימים.
נשוב לרגע למה שהיה אז, אני הבנתי שישראל באיום קיומי. ישראל היקרה לי כילד בכיתה ו עלולה לחזור לידיים נכריות, החלום יתנפץ? אל התחושה הזו התווספה התמונה גבעת בטיח בקצה המזרחי של שכונת יד אליהו. איש צבא קבע מהרבנות הצבאית בדק את השטח כדי לראות אם יתאים לבית עלמין זמני. המלחמה פרצה, ישבנו במקלטים וסבתא שלי שחוותה הפצצות על בודפשט וכך גם הבן שלה היו רגועים גם אימא שלי שהייתה עם עוד שתי אחיות בתא הגזים באושוויץ אלה גם אלה לא היו נרעשים, זה הרגיע אותי, אבל הבנתי שמשהו גדול קורה. ישראל כבשה את סיני, את עזה, את יהודה ושומרון ואת רמת הגולן. ישראל צהלה ושמחה על ניצחון הבזק, הגנרלים הפכו לנושא היום ואנחנו לא הבנו את עומק הבוץ שאליו דהרנו. כבשנו בעיה שעלתה לכל הצדדים באלפי הרוגים, קרבות, פיגועים ומלחמות בלתי פוסקות ובתוך כך הסכם שלום עם מצרים, עם ירדן שמחזיק מעמד. בלבנון אחרי שתי מלחמות ואינסוף היתקלויות המצב הולך ומחמיר וכך גם בעזה.
אינני יודע אם ישראל של 67 הייתה מוכנה באמת להסדר של שלום. מה שידוע הוא שבלי מחשבה אסטרטגית ממשלות ישראל נתנו יד לתנועת התיישבות שבהתחלה נראתה תנועה ציונית שביקשה לחזק את ההתיישבות. זו הייתה מחשבה רומנטית שישראל הבית של עם ישראל שגלה מארצו ולאחר השואה ביקש להקים מדינה, ישלוט על על מיליוני ערבים וישאיר אותם חסרי זהות לאומית.
מלחמת יום הכיפורים וההתשה שהייתה לפניה הציבו מציאות קשה שממשלת ישראל התעלמה ממנה. המחשבה ששלום עם מצרים יביא שקט ביתר המקומות הייתה שגויה, מלחמות לבנון הראשונה והשנייה הוכיחו שאין הסדרים מדיניים חלקיים, או יותר נכון לומר שהסדר מדיני ראוי הוא כזה הלוקח בחשבון את כלל השחקנים. בדיוק כמו הכבישים העוקפים שנסללו בשטחים כמענה הביטחוני לפיגועים, כך הסכמי שלום חלקיים מבלי לנסות לפתור את ליבת הסכסוך.
היציאה החד-צדדית מרצועת עזה ומדרום לבנון הן עוד נקודות כשל בניהול הסכסוך, כששוב ישראל בורחת מהניסיון להתמודד עם הקמת מדינה פלשתינית. הסכמי אוסלו, נחתמו על חודו של קול, רבים מאזרחי ישראל ראו בהסכמים הללו כניעה לטרור. ברור שיש הרבה נקודות כשל וקל היה להספיד הסכם שנעשה עם ידיים כבדות משני הצדדים. הרשות הפלשתינית קמה אבל החלום למדינה ערבית מהים עד הנהר נותר בספרי הלימוד ואולי זו נקודת הכשל המרכזית שבה הילדים הערבים התחנכו עם מסר אחד והילדים היהודים התחנכו עם מסר הפוך. המאבק נותר במלוא עוזו בספרי הלימוד ובדרך כזו לא ניתן לבנות יחסי אמון.
שלא נתבלבל לאף אחת ממשלות ישראל השלום עם הפלשתינים לא נראה משהו אפשרי. להפך ממשלת ישראל ראתה בחמאס נכס להחלשת הרשות הפלשתינית במיוחד לאחר שהוקמה בהסכמי אוסלו. החשדנות המובנת מאליה, גם אצלי לא התפוגגה ולא במעט גם בצדק. הפלשתינים לא עמדו באחד התנאים הבסיסיים "אין יותר טרור". הנהגה שבסיסה מנהיגי טרור וותיקים שהודיעו על הרצון לדרך חדשה; לא עמדה במשימה והעדיפה להעמיד פנים וליהנות באופן אישי ממנעמי השלטון. הם יצאו מנקודת הנחה שגם לממשלות הישראליות זה מצב נוח כי אין כאן הכרעה, אין כאן ממש מדינה פלשתינית. מצב שהחמיר כשהחמאס עלה לשלטון וסימן את סופה המעשי של הרשות הפלשתינית. כשקמה ממשלת ימין על מלא מסע השלום נדד שוב למדינות רחוקות והותיר את הפלשתינים מתוסכלים על מה שקורה. מה שהוביל להסלמה ולהתעוררות השטח ולתחרות גלויה, שבה החמאס המשיך ביתר שאת את מה שקרה לפני צוק איתן ובעיקר את מה שקרה בשומר חומות. החמאס התאמן במשך שנים וב 7.10.2023 הוציא לפועל את פעולת הטרור העוצמתית מאז ומעולם. ככל הנראה שיטת הפעולה שנבחרה הייתה אונס, רצח וחטיפה בלי אבחנה, מתוך מחשבה שזה יוביל את ישראל לתגובה עוצמתי פי כמה, כולל הפצצות בלתי פוסקות ומחיקת חלקים מערי הרצועה. זו הערכה כמובן, לאור המציאות היום שבניגוד למה שממשלת ישראל ואזרחים רבים מאוד, יש יותר ויותר מתנגדים בעולם לתמונות מעזה מאשר לתמונות מ 7.10.2023. זו טרגדיה שלנו, שהעדפנו את הנקמה על האסון הנורא שפקד עלינו ומדיר שינה מכל אזרחי ישראל באשר הם.
להערכתי המלחמה בעזה היא כישלון מנהיגותי, כישלון שמהדהד את חוסר המוכנות של ישראל מאירוע כזה, שהיה צפוי. ממשלת ישראל בראשות נתניהו הייתה חייבת לקחת אחריות ולהודיע על סוף דרכה. טוב אילו זה היה קורה באותו יום רע, באותו אסון. הממשלה הייתה מודיעה על בחירות, מקימים ממשלת מעבר מקיר אל קיר שכל מטרתה להחזיר את החטופים בהסכם להחזרת המצב לקדמותו. כמובן שכל זה לא קרה, נתניהו וכנראה בצדק מנקודת המבט האישית שלו ממשיך במלחמה מתוך מחשבה שמשהו יקרה והוא יגיש לבוחריו תמונת ניצחון כל שהיא. הרי לא כל כך חשוב מהי התמונה, העיקר שהיא צולמה ואפשר להגיש אותה להמונים ולבקש את אמונם.
המשחקים שתיארתי עד כה הם של ממשלות שמייצגות תפישות מוכרות שאין סיכוי לעשות שלום עם הפלשתינים, הם מבינים רק כוח. אכן הם מפעילים כוח ומשכללים את דרכי הפעולה וגם ישראל מפעילה עליהם כוח שמשתכלל כל הזמן. אז לאן זה ילך? כוח מול כוח וחוזר חלילה?
אפשר להחזיר את ההתנחלויות לגוש-קטיף ולהקים שם מפעל התיישבות וכך גם לחזק את הישובים היהודיים ביהודה ושומרון, להוציא מדי שנה עשרות מיליארדי שקלים על ביטחון. הפיגועים ימשכו וכך גם התגובות הקשות של מדינת ישראל. הקיצוניים יתחזקו ויהיו אלה שיובילו את ישראל למלחמות בלתי פוסקות עד ללחץ בינלאומי שיחייב אותם לתת לכל הפלשתינים תעודת זהות ולאפשר להם לחיות כאזרחים שווי זכויות. המחשבה שיוכלו לתת להם אוטונומיה לאורך זמן לא עבדה ולא עובדת. צריך לקחת בחשבון שישראל שעסוקה בביטחון לא תוכל לצמוח כלכלית כך שרבים מהאזרחים הפרודוקטיביים יכולים למצוא את עצמם אורזים מזוודות ומשאירים מאחור את הקיצוניים.
אפשרות אחרת היא כעת לעצור את המלחמה בהסכם עם החמאס, להחזיר את כל החטופים. לצאת לבחירות חדשות ולהציג בפני האזרחים שתי דרכים לחיים אחרי שבעה באוקטובר. הדרך האחת היא חיים על החרב והדרך השנייה פעילות מדינית בלתי מתפשרת גם אם תקח זמן רב למשל חמש שנים. הרעיון לבנות דיאלוג שבו השותפות המרכזיות הן מצרים, ירדן, מרוקו, סעודיה, האמירויות ומרוקו. דיאלוג שהפעם במרכזו גם ההנהגות הקיימות של הפלשתינים. הבסיס של הדיונים הוא חזרה אל העבר, אל הקוו הירוק, כדי לחשוב איך מוקמת מדינה פלשתינית, אחת או שתיים. ביהודה ושומרון ובעזה.
הכוונה להקמה של יישות מדינתית שהבסיס שלה הוא כלכלי חברתי הנשק היחיד שיהיה בה יהיה למטרות שיטור בלבד. ישראל מצידה תתחייב לא להפעיל מטוסים וטנקים כלפי המדינות הללו. מה עם הישובים היהודיים שהוקמו מאז 1967. נושא שחייב לעלות על השולחן ולהקשיב גם ובעיקר לרצונות של התושבים ולאפשר למי שיחפוץ בכך להשאר שם. כמובן שאפשר גם לחשוב על חילופי אוכלוסין ותיקוני גבול כדי למנוע את נזקי החלטת החלוקה שקדמה למלחמת השחרור.
לא לחינם כתבתי שזה תהליך ארוך, של שנים שבו הגיעה העת גם לשנות את ספרי הלימוד ובעיקר את החלומות. במילים אחרות אזרחי ישראל חייבים לבחור את הדרך הרצויה מלחמה אינסופית או הפסקת אש ועבודה חינוכית ומדינית בשותפות מלאה עם שכננו, כולל אלה הנוראים שרוצים לפגוע בנו כל הזמן. בואו ניתן יתרון להכנסת עקרונות מוסר חדשים לנבחרי הציבור שלנו, שיובילו מדינה מוסרית שיודעת לא להכנס לסכסוכים וכשהם מגיעים בכל אופן להתמודד איתם עם סרגל אתי ומוסרי.

תאריך:  27/01/2024   |   עודכן:  27/01/2024
+חיזבאללה עודכן מודיעינית: ישראל תפתח נגדכם במבצע נרחב
23:04 27/01/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ערוץ לבנוני מדווח שאחת ממדינות ערב עדכנה את ארגון הטרור במהלך  ▪  צה"ל מגביר מוכנות בגזרה הצפונית וקיים תרגילים גדודיים של ירי חי ולוחמה בשטח בנוי בתנאי מזג אוויר חורפיים  ▪  סגן ראש שירותי הביון של גרמניה באופן חריג עם סגנו של נסראללה

חיילי מילואים מתאמנים בצפון [צילום: דובר צה''ל]
+סקוטלנד וגרמניה הודיעו על עצירת המימון לאונרא
22:54 27/01/24  |  עידן יוסף

גרמניה וסקוטלנד הודיעו על עצירת המימון לאונרא. בנוסף, בשעות האחרונות מדינות נוספות גינו את המעורבות של עובדי הארגון במתקפה של 7 באוקטובר וקראו לאו"ם "לחקור לעומק".
מרטין גריפית'ס, תת-מזכ"ל האו"ם לעניינים הומניטריים, יצא חוצץ נגד ההחלטה של מדינות רבות לעצור את הסיוע לאונרא: "תושבי עזה חווים זוועות בלתי נתפסות ומחסור במשך כארבעה חודשים. זו אינה העת לאכזב אותם".

+מערכת בינה מלאכותית תסייע בניטור המצב ההומניטרי בעזה
22:33 27/01/24  |  עידן יוסף

משרד הביטחון מפתח מערכת מבוססת בינה מלאכותית, שדומה ל-ChatGPT, שתאפשר להציג תמונה מדויקת של המצב ההומניטרי בעזה: "המערכת תעזור לישראל לקבל החלטות, ותוצג למנהיגים בעולם ולמי שמסתמכים על דיווחי משרד הבריאות של חמאס ברצועה" (פוקס ניוז).

+מצלמות זיהוי פנים משמשות את צה"ל במעבר לרפיח
22:27 27/01/24  |  עידן יוסף

בעזה מדווחים כי צה"ל מפקח אחר המעבר של עזתים מחאן יונס לרפיח באמצעות מצלמות לזיהוי פרצופים ועוצר חלק מהעוברים דרומה.

+נתניהו: הפגנות להחזרת החטופים מגבירות את דרישות החמאס
21:15 27/01/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה מזהיר כי קיום ההפגנות מרחיק את יעד השבת החטופים  ▪  מטה המשפחות: "תפקיד נבחר ציבור הוא לתקן את המחדל, ולא לנזוף במי שבני משפחתם נחטפו"  ▪  גם הערב מתקיימות הפגנות לשחרור החטופים ולקיום בחירות  ▪  הרמטכ"ל הונחה לאפשר מעבר סיוע דרך כרם שלום

נתניהו. לא צריך להמריץ אותי [צילום: לע"מ]
הפגנה בכיכר החטופים [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+גורם ישראלי מכחיש דיווח שמצרים שוקלת להחזיר את שגרירה מת"א
20:01 27/01/24  |  עידן יוסף

‏גורמים ישראלים מכחישים דיווח ב׳וול סטריט ג׳ורנל׳ לפיו בכירי מערכת הביטחון והמודיעין המצרי דנו באפשרות של החזרת השגריר המצרי בתגובה לטענת הצוות המשפטי הישראלי בהאג, כי מצרים אשמה בכשלונות אספקת הסיוע ההומניטרי לעזה דרך מעבר רפיח. בישראל טוענים כי מדובר בחדשות כזב.
בדיווח נאמר כי בכירי המודיעין והביטחון המצרי נפגשו כדי לדון בהוצאת השגריר המצרי מהשגרירות בתל אביב.

+אחרי האג: לבדוק היטב את עצמנו
19:33 27/01/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

שלוש הערות על החלטת בית הדין הבינלאומי לצדק: הלשון המרתיחה והפסיקה המתונה, הנזק ההסברתי העצום, החובה לוודא את תקינות פעולותינו

שונאינו ישתמשו בהחלטה [צילום: פטריק פוסט, AP]
+שר החוץ דורש מהאו"ם: "פטרו את ראשי אונרא"
19:24 27/01/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ישראל כ"ץ: "על האומות לפתוח בחקירה עצמאית ושקופה של כל מה שהתרחש באונרא-חמאס"  ▪  גל של מדינות הקפיאו את הסיוע לאונרא  ▪  שגרירות ישראל בברלין רמזה לגרמניה להפסיק גם כן את המימון בגובה 202 מיליון ש"ח בשנה

כ"ץ. לוודא שאונרא לא תהיה חלק מהיום שאחרי [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+הפגנות בלב הרצועה: "העם רוצה להפיל את חמאס"
18:44 27/01/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בתיעוד המגיע מתוך המסדרון ההומניטרי המאובטח שנפתח בימים האחרונים ממערב ח'אן יונס ומאפשר תנועה של תושבי הרצועה מערבה לאזור ההומניטרי אל-מוואסי נראים מאות תושבים מפגינים נגד חמאס  ▪  המתפ"ש: "תושבי הרצועה מעדיפים ובצדק את טובתם ואת ביטחון ילדיהם"

תושבים המפגינים נגד חמאס
+צה"ל תקף מבנה צבאי לצד מטרות טרור נוספות בשטח לבנון
18:34 27/01/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

+מלחמה, סיוע, חטופים וחזון מדיני ליום שאחרי
14:05 27/01/24  |  אלדד שביט   |   לרשימה המלאה

הודעת הבית הלבן בעקבות שיחת ביידן-נתניהו בשבוע שעבר מיטיבה לסכם את הנקודות המרכזיות בראייתו של הממשל הנוגעות למלחמה בעזה ובמיוחד ליום שאחריה

לא לכפות על ישראל הפסקת אש [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+מה קרה לישראל בהאג
11:39 27/01/24  |  יעקב אחימאיר   |   לרשימה המלאה

תוצאות ההצבעה של השופטים מזכירות תוצאות של הצבעות נגד ישראל בעצרת האו"ם. לקח אחד, לפחות, חייבת ישראל ליישם: אנשי ציבור, וח"כים, אנא לספור עד 200 לפני שתפתחו את פיותיכם כדי למתוח ביקורת על ארגון בינלאומי עזה או אחר

בית הדין הבינלאומי בהאג. אסור לזלזל [צילום: פטריק פוסט/AP]
+אזעקה בשדרות: רקטה נפלה בשטח פתוח מחוץ לעיר
11:22 27/01/24  |  מירב ארד

עיריית שדרות מעדכנת כי בהמשך לאזעקת "צבע אדום" בעיר - זוהה שיגור של רקטה אחת שנפלה בשטח פתוח מחוץ לעיר. בשלב זה לא דווח על נפגעים בגוף או נזק לרכוש.

+הלחימה בעומק ח'אן יונס: חוסלו מחבלים שהטמינו מטענים סמוך לכוחות צה"ל
11:03 27/01/24  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

לוחמי צוות הקרב החטיבתי גבעתי חיסלו מספר רב של מחבלים בהיתקלויות שונות במרחב ח'אן יונס

[צילום: דובר צה"ל]
[צילום: דובר צה"ל]
+אונרא: נחקור מעורבות עובדים בארגון במתקפת ה-7 באוקטובר
10:54 27/01/24  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

סוכנות האו"ם לפליטים פלשתינים הודיעה כי תפתח בחקירה בעקבות מידע שסיפקה ישראל על מעורבות עובדי בארגון במתקפה  ▪  הסוכנות הודיעה כי פיטרה את העובדים החשודים מעורבות במתקפה  ▪  שר החוץ כ"ץ בירך על המהלך

[צילום: ויסאם השלמון/פלאש 90]
+ביידן שוחח עם נשיא מצרים ואמיר קטר כדי לקדם עסקת חטופים
10:40 27/01/24  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

נשיא ארה"ב התקשר לתמים בן חמד אל-ת'אני, והשניים דנו בהתפתחויות האחרונות בעזה ועל מאמצי התיווך להפסקת אש

ביידן. מאמצים להשגיע לעסקה [צילום: איוון ווצ'י/AP]
+הפתעה בירושלים: שקט יחסי מאז 7 באוקטובר
09:47 27/01/24  |  דרק ליף   |   לרשימה המלאה

הסיבה העיקרית היא שהעיר הופכת להיות מעורבת במלוא מובן המילה, והערבים במזרחה הם חלק מן המרקם שלה. לאחר המלחמה יהיה מקום להעמיק את האינטגרציה הזאת

כוחות הביטחון פרוסים בצורה מתוגברת [צילום: ג'מאל עוואד, פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מה יהיה בין הים לנהר
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
השמאל מתאושש מהר,
עפרב  |  27/01/24 11:58
2
לא הגיוני בעליל
תמריץ  |  27/01/24 12:05
3
"מהנהר עד הנהר"
פגאסוס  |  27/01/24 12:35
 
- שתי גדות לירדן זו שלנו זו גם כ
בוק  |  28/01/24 07:20
4
אולי אתה שכחת, אבל לא אנחנו
שלמה  |  27/01/24 19:15
5
אשליה הזויה
שלמה  |  27/01/24 20:32
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת חרבות ברזל
יעקב אחימאיר
תוצאות ההצבעה של השופטים מזכירות תוצאות של הצבעות נגד ישראל בעצרת האו"ם. לקח אחד, לפחות, חייבת ישראל ליישם: אנשי ציבור, וח"כים, אנא לספור עד 200 לפני שתפתחו את פיותיכם כדי למתוח ביקורת על ארגון בינלאומי עזה או אחר
מירב ארד
לוחמי צוות הקרב החטיבתי גבעתי חיסלו מספר רב של מחבלים בהיתקלויות שונות במרחב ח'אן יונס
מירב ארד
סוכנות האו"ם לפליטים פלשתינים הודיעה כי תפתח בחקירה בעקבות מידע שסיפקה ישראל על מעורבות עובדי בארגון במתקפה    הסוכנות הודיעה כי פיטרה את העובדים החשודים מעורבות במתקפה    שר החוץ כ"ץ בירך על המהלך
מירב ארד
נשיא ארה"ב התקשר לתמים בן חמד אל-ת'אני, והשניים דנו בהתפתחויות האחרונות בעזה ועל מאמצי התיווך להפסקת אש
דרק ליף
הסיבה העיקרית היא שהעיר הופכת להיות מעורבת במלוא מובן המילה, והערבים במזרחה הם חלק מן המרקם שלה. לאחר המלחמה יהיה מקום להעמיק את האינטגרציה הזאת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il