במרכזה של רחבה שטופת-שמש, בשכונת רמת אביב הירוקה שבצפון תל אביב, ממוקם ביתא קפה (רחוב ברודצקי 17) - ביסטרו שכונתי באווירה פסטורלית. לעת צהריים נוהר למקום קהל סועדים, המוצא בו פינה אפופת רגיעה.
לביתא קפה הזדמנו לארוחה עסקית, שזכויותיה שמורות לשפית המדופלמת והוותיקה, איילת לטוביץ, שכבר הוכיחה לא אחת בעבר את כישוריה הקולינריים במסעדות לא מעטות אחרות.
אל השולחן הגיעה פוקצ'ה חמימה וטרייה, תוצרת ביתית, עם שני מטבלים, כפתיח מושלם. היא הייתה בהחלט טעימה ופיקנטית. בעקבותיה שלינו מן התפריט קבביתא - תערובת-קבב הנטחן במקום. הבשר הקצוץ נח על מצע של אורז לבן, עם מחית של בצל מתקתק, בלווית עגבניות צלויות ופטרוזיליה, ברוטב של טחינה גולמית. מבחינת טעמה הייתה זו מנה בינונית למדי.
מצפים ליותר
גם מנתה של בת הזוג לא הפליאה ממנה. היה זה בורי בשמן-זית, עם תרד חם, קוביות תפוחי-אדמה וטחינה גולמית. בקבוק גדול של סודה צוננת שטף באחת את כל הכבודה.
לקינוח הוגש לנו קרמבל תפוחים חם, שהוגש עם סילאן וקליפות של פומלה מסוכרת. לקמרבל נלוותה גלידת וניל משיבת נפשות, עם אספרסו כפול, מהביל וניחוח.
שילמנו 220 שקל, כולל תשר של 15% לשרות שהיה בהחלט מספק ואדיב. את ביתא קפה זיכינו ב-6 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו. אלא שמשפית מנוסה כמו איילת לטוביץ אפשר לצפות להרבה יותר מזה.