במקרה של חוסר יש לשאול:
מהו הגורם למחסור בברזל? האם גופנו צורך פחות מדי ברזל? אולי ישנו חוסר ב-ferritin שאמון על ספיגת הברזל? ואם כן, מהי הסיבה לחוסר זה? ידוע גם שחומציות מופחתת של הקיבה (achlorhydria) מהווה סיבה לחוסר ברזל, מה גורם אם כך לחומציות מופחתת? ניוון של רירית המעי במחלת צליאק, החיידק הליקובקטר פילורי וגורמים אחרים יכולים גם הם לגרום לאי ספיגת ברזל. ובקיצור יש לשאול, מהם הגורמים לגורמים?
ככל שהמדע מתקדם הוא מגלה, בעיקר במחלות הכרוניות, שאין גורם מחלה ראשוני חומרי בו ניתן לטפל על-ידי תוספת / הפחתה כלשהי ומאחורי כל סיבה מסתתרת סיבה אחרת. כל טיפול של תוספים, אם כן, לא יורד לעומק הבעיה ולפיכך גם לא יכול להביא לפתרון. גם שינוי תזונתי אינו הפתרון.
יש להבין שתרופה לא הופכת לכזאת מרגע שהיא נדחסת לכדור לבן ונמכרת בסופר-פארם בתוך אריזה מקרטון. תרופה הופכת להיות כזאת מהרגע שבו אנו נוטלים אותה על-מנת להשפיע על מצב בריאותנו. אם לקחתי ברזל על-ידי צריכה מוגברת של צימוקים ופרי הדר או באבקה לבנה דחוסה בכדור קטן, ביצעתי למעשה את אותה פעולה. אין שום פסול כמובן באכילת מישמשים, צימוקים או כל מאכל אחר, כל עוד אני רוצה לאכול אותו כשם שאין שום פסול בשתיית מים כל עוד אני צמא. הגבול בין מזון לתרופה נחצה ברגע שאני כופה על עצמי שינויים תזונתיים מטעמים שמכונים טעמי בריאות.
לסיכום, יש להבין כי אותו גורם אשר נמצא בבדיקות המעבדה בחוסר או בעודף, בדרך-כלל אינו מהווה הגורם למחלה ממנה אנו סובלים וכי מניפולציה בכמותו לא תביא להחלמה ויכולה אף לפגוע בבריאותנו.