שינויים תזונתיים והתנהגותיים
|
|
- לחדול מצריכת קפאין, אלכוהול, מזון מתועש ומעובד, סוכר לבן, קמח לבן ומוצריו, מוצרים מן החי (בשר אדום, בשר עוף, דגים, ביצים, מוצרי חלב). כל אלו מכבידים על פעולת מערכת העיכול, ויוצרים סביבה חומצית המחלישה את פעולות הגוף ומעכבת את פעולת הניקוי;
- לצרוך מזונות מעולם הצומח: פירות וירקות חיים ומיציהם, קטניות (עדשים, אפונה, פולי חומוס וסוגי השעועית למיניהם), דגנים מלאים (אורז אדום, אורז בר, אורז מלא, קינואה, כוסמת, דוחן), אגוזים לא קלויים (אגוזי אדמה, אגוזי פקאן, שקדים), זרעים לא קלויים (זרעי חמנייה ודלעת). מזונות אלה הינם בעלי איכות מנקה, עשירים מאוד בערכי תזונה חיוניים, עתירים בסיבים תזונתיים המסייעים להפעלת תנועת המעיים, קלים לעיכול ויוצרים סביבה בסיסית, המאפשרת לגוף להתנקות ולתפקד באופן תקין ויעיל;
- את הפירות או את מיצי הפירות, יש לאכול או לשתות משעות הבוקר עד לשעות הצהריים;
- את הדגנים והקטניות יש לאכול בשעות הצהריים, בתוספת סלט ירקות חיים;
- אגוזים ושקדים - בארוחות ביניים;
- רצוי לכוון את הארוחה העיקרית של היום לשעות הצהריים;
- מומלץ לצרוך פירות וירקות העונה;
- יש להרבות בירקות ירוקים כגון: ארטישוק, סלרי, פטרוזיליה ועלי סלק. אלו ירקות עתרי כלורופיל, חומר הסופח את הרעלים, מסלקם ומחדש את תאי הכבד;
- סלק חי (לא מבושל) מומלץ לניקוי הדם (לא יותר מחצי ליום);
- צנון, שום, בצל, לפת וחזרת, מסייעים לניקוי הגוף ממצבורים של מתכות כבדות;
- יש להימנע מארוחה בשעות הערב והלילה (ארוחה אחרונה לא יאוחר מ-18:00 בערב);
- רצוי להכין מתכונים פשוטים, עם תיבול מינימלי;
- מומלץ לצאת כל בוקר לצעידה בת 30 דקות לפחות, במקום בו האוויר נקי (פארק, חורשה, שפת הים);
- ללכת לישון בסביבות השעה 22:00;
- להשתדל עד כמה שניתן למתן את עומס חיי השגרה, להמעיט את החשיפה לגירויים חיצוניים כמו: צפייה בטלוויזיה ומוזיקה רועשת ולהקצות זמן למנוחה ולתחביבים עד כמה שניתן.
|