X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
[איור: שי צ´רקה/מקור ראשון]
מדינת כל מסתנניה
"התיקונים הקטנים" שבוצעו בהצעת החוק הממשלתית למניעת הסתננות בלחץ ארגוני זכויות אדם ויועצים משפטיים הביאו לסירוס החוק וחסמו את האפשרות שיגורשו מכאן מסתננים. כך פועלת האג'נדה הפוסט-ציונית
מרווח לנפילה
לפעמים הפתרון הטוב ביותר הוא דווקא ליפול, לפעמים נכון לסגת. אבל אז צריך לדאוג מראש שיש לנו מספיק מרווח כדי שהנפילה תהיה תיקון ולא התרסקות

סל זכויות להולכי על שניים
מהבית שלך אתה יכול לגרש פולשים ומסתננים שנכנסו שלא באישור, ומהבית הלאומי ניתן להוציא את כל מי שאינו אזרח או תייר באשרה. אבל מדינת ישראל, על-פי החוק החדש, אינה ביתו הלאומי של העם היהודי. היא מרחב גיאוגרפי שבו מוקנה סל זכויות רחב לכל הולך על שניים, אזרח כפולש

לתאונת הטיס הטראגית במודיעין יש אולי גם לקח אלגורי-פוליטי. האל"מים ב(מיל.) שמואל רוזן ואלחנן שמואלי נהרגו ככל הנראה בעקבות תגובה לא נכונה להזדקרות המטוס הקל שהטיסו. הזדקרות כלי טיס מתרחשת בעקבות שילוב שבין מצב אף גבוה של המטוס ומַצערת במהלך חלקי שמתאים לשיוט אופקי. לרוב זהו רגע של חוסר תשומת לב שבו המטוס נמצא במצב של נסיקה מעלה הדורש כוח, שאותו המנוע, שעובד בסל"ד נמוך, לא מספק. ההידרדרות במצב האוירודינמי מהירה: המטוס מאבד מהירות וכתוצאה מכך גם את כוח העילוי של הכנפיים. כשהכנפיים כבר לא נושאות את המשקל מתחיל גוש הפח הגדול לצלול מטה.
במצב זה אמור הטייס לפעול בניגוד לאינסטינקט הבסיסי שלו: במקום למשוך את ההגאים ולנסות לייצב את האף הוא צריך לתת למטוס לצלול מטה בחופשיות על-מנת להגביר מהירות, לדחוף מצערת לכוח מלא ולהתחיל לייצב את ההגאים רק לאחר כמה שניות, כשהמטוס רכש בחזרה את כח העילוי שלו. תאונות קורות בדרך כלל כתוצאה מאחת משתי סיבות: כשהטייס מתעקש למשוך מיידית את ההגאים ולא מאפשר למטוס להשיב לעצמו את המהירות המינימלית, או כשהגובה שבו מתרחשת ההזדקרות קרוב מדי לפני הקרקע ואין למטוס לאן ליפול, מה שקרה ככל הנראה במודיעין.
מה המסקנה? לפעמים הפתרון הטוב ביותר הוא דווקא ליפול, לפעמים נכון לסגת. אבל אז צריך לדאוג מראש שיש לנו מספיק מרווח כדי שהנפילה תהיה תיקון ולא התרסקות.
הצעת החוק הממשלתית למניעת הסתננות (עבירות ושיפוט, התשע"א-2011) שאושרה בוועדת הפנים לקריאה שניה ושלישית היא ההמחשה הטובה ביותר לדרך פעולתם הכושלת של בעלי רצון טוב שלא יודעים לתקן מבלי להתרסק. ההצעה הייתה אמורה לתת מענה משפטי הולם לאיום הדמוגרפי של המסתננים מאפריקה, שראש הממשלה זיהה בו את אחד האיומים החמורים ביותר על מדינת ישראל כיום.
אך כידוע, השלב הרגיש ביותר בתהליך החקיקה הוא הדיונים בוועדה בין הקריאה הראשונה לקריאה השניה והשלישית. זהו המקום שבו הלוביסטים, המשפטנים והארגונים החוץ פרלמנטריים, מסוגלים לעתים להפוך גם את הזהב לעגל. בחוק המסתננים החדש, הלחץ של ארגוני זכויות האדם ושל היועץ המשפטי למשרד הביטחון אחז בן ארי (בטענת הסל של 'החשש מתגובת בג"ץ'), הוליד הצעה מסורסת ובעייתית במיוחד שרק מחמירה את המצב הקיים מבחינת יכולת ההתגוננות של ישראל.
כך למשל מעגן סעיף 27 בהצעה החדשה את הודעת מחלקת הבג"צים בפרקליטות לבג"ץ (7302/11) שעל פיה צה"ל יימנע לחלוטין מביצועו של נוהל 'החזרה חמה'. המשמעות: המסתננים יוכלו להמשיך לנהור בהמוניהם לישראל, ולחיילים לא יהיה מה לעשות מלבד לספק להם שירותי קייטרינג והסעה לערי ישראל.
הלאה, סעיף 30 בהצעה החדשה קובע כי: "לא יגורש מסתנן למקום שבו יעמדו חייו או חירותו בסכנה". זהו סעיף כוללני ובעייתי במיוחד מאחר שברור שמצב החירויות האישיות במדינות העולם השלישי שונות מהותית מאלו הנוהגות בישראל, והסעיף פותח פתח לאינספור עתירות של מסתננים לבלימת החזרתם לארצותיהם.
הבשורה הטובה עבור המסתננים היא מסלול הסדרת התושבות שהחוק מארגן עבורם. ניתן לעצור מסתנן רק אם ברור שהוא נכנס זה הרגע לישראל, וגם כאן רק עד ל-96 שעות בלבד. אם הליכי המעצר לא יוסדרו עד אז הוא ישוחרר. קטין, מלווה של קטין או חולה, לא יעצרו כלל. בפרק זמן זה אמורה המדינה להסדיר את שהייתו במבנה שיהיה הולם וכולל תנאי מחיה מלאים. על-פי החוק המוצע, המדינה יכולה תיאורטית להחזיק במסתנן עד לשלוש שנים שאחריהן היא מחויבת לשחררו ולהקנות לו מעמד חוקי.
ועוד, המסתננים לא יובאו לשיפוט בפני ועדה צבאית בהליך מזורז, אלא בפני ערכאה שיפוטית חדשה (בית הדין לביקורת משמורת של מסתננים) שעל החלטותיה ניתן לערער בפני בית משפט לעניינים מנהליים וכמובן גם לעליון. שינוי זה יוביל כמובן למבול של ערעורים ולהליכים ממושכים שימנעו כל אפשרות אפקטיבית להחזרת המסתננים לארצותיהם.
הפרטים הקטנים והמטרידים הללו מכסים על אג'נדה סמויה אך ברורה. מהבית שלך אתה יכול לגרש פולשים ומסתננים שנכנסו שלא באישור, ומהבית הלאומי ניתן להוציא את כל מי שאינו אזרח או תייר באשרה. אבל מדינת ישראל, על-פי החוק החדש, אינה ביתו הלאומי של העם היהודי. היא מרחב גיאוגרפי שבו מוקנה סל זכויות רחב לכל הולך על שניים, אזרח כפולש, אלא אם כן ישנה סיבה חריגה למנוע אותו ממנו.

עריק, לא פליט
עתירה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים מראה עד כמה רחוק ניתן ללכת עם הגדרת המונח 'פליט'
▪  ▪  ▪

אגב מסתננים, ראוי כאן לציין את פסק דינו של שופט בית המשפט המחוזי בירושלים נעם סולברג (18426-05-11). מדובר בעתירה של עמותת "אנו פליטים" מתל אביב שייצגה אזרח אתיופיה שפלש לישראל דרך הגבול הדרומי. המסתנן, סארג' מאמז', טען באמצעות באי-כוחו כי הוא שייך לשבט האורומו המוסלמי שנרדף על-ידי השלטונות הנוצריים של אתיופיה.
עורכי דינו של מאמז', עומר שץ ויפתח כהן, טענו שהסכנה המרכזית המרחפת על מאמז' היא גיוס בכפיה לצבא אתיופיה. הם הוסיפו הרבה צבע לעתירה כשתיארו את המצב במדינה כניהליזם הומניטרי מוחלט שבו לא נשמרים "הזכות לחיים, לחירות ולשלמות הגוף". עוד טענו עורכי הדין לסדרה של ליקויים בהליכי השימוע שנערכו למסתנן בטרם ההחלטה של רשויות ההגירה על החזרתו לאתיופיה.
את המדינה ייצג עו"ד רנאד עיד מפרקליטות מחוז ירושלים. בעשרים ושניים עמודי התשובה המפורטת שהגיש בשם המדינה נטען כי מאמז' הוא לא פליט אלא מהגר עבודה שחיפש לשפר את תנאי חייו ושינה את גרסתו מחקירה לחקירה בהתאם למה שהיה נראה לו הכי מועיל בכל שלב. הוא הוכיח שלמסתנן נערכו כל השימועים כדין, ושהוא שיתף פעולה וענה בשפה האמהרית בניגוד לטענת עורכי דינו מארגון "אנו פליטים" שהוא לא דובר את השפה. עוד הצביע עיד על סדרה של פערים בין גרסתו הראשונית של מאמז' בשימועים לבין הטענות שטענו בשמו עורכי דינו מארגון זכויות האדם. הפרקליט אף נימק את דבריו בטענה שפחד מגיוס לצבא אינו מקנה עילה להכרה כפליט.
סוף דבר, השופט נעם סולברג דחה את העתירה וקיבל את עמדת המדינה שלא להכיר במאמז' כפליט.

פורסם במקור: צדק, מוסף לדין, למשפט ולהלכה המצורף לעיתון מקור ראשון
תאריך:  06/01/2012   |   עודכן:  06/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מדינת כל מסתנניה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
מדינה שמזדעזעת סלקטיבית-יריקות
קורןנאוה טבריה  |  6/01/12 07:10
2
למושלי המדינה נאה לשקר לתועלתה
ענר  |  6/06/12 11:10
3
הגדרה שגויה של הזדקרות
טייס  |  16/11/13 11:04
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורן פרסיקו
עו"ד מיכאל ספרד מאשים קצין בכיר בצה"ל בכך שהפיץ לכתבים מידע שקרי על מחלת סרטן שהייתה כביכול לג'וואהר אבו רחמה שמתה לאחר הפגנה בבילעין
ראובן לייב
הפארק הלאומי של צ'ילה, טורס דל פאינה, שמאות אלפי הדונם שלו עלו בימים אלה באש - לפי החשד בידי תרמילאים ישראלים - הוא אחת משמורות הטבע היפות ביותר על פני הגלובוס כולו. כמה חבל על דאובדן
אלי אלון
חתני וכלות חב"ד מתבקשים ומוזהרים להירשם בזמן ובמועד החוקי לנישואין שאם לא כן לא ירשמו לנישואין במועצה הדתית . באחרונה היו מספר מקרים שחתנים וכלות מכפר חב"ד לא התייצבו במועד במשרדי המועצה הדתית לרישום לנישואין. יש התולים זאת במנהגם של חתני כפר חב"ד לצאת מספר שבועות לפני החתונה לחצר "הרבי" בארה"ב כדי להתעלות בקדושה
ראובן לייב
מותה של יפה ירקוני, ענקית הזמר העברי, הוא גם מותו של הזמר הישראלי שידע לשלב הירואיקה של ימי קרבות סוערים ועקובים מדם עם רומנטיקה רגשנית של ימי רגיעה    רקוויים לזמרת הישראלית הגדולה מכולם
איתמר לוין
אחרי ביקורים באולמותיהם של 14 מבין 20 השופטים המחוזיים המועמדים לבית המשפט העליון, ניתן לסכם. שבעה מהם קיבלו את הציון המירבי והוכיחו שהם אכן נמנים על הטובים שבשופטי ישראל. מצד שני, הכנסתם לרשימה של "מועמדי קש" מלמדת על הצורך לשכלל את עבודתה של הוועדה למינוי שופטים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il