בחורף מתעוררים זני רקפות הפורחים בלבן, ורוד, אדום וסגול שחלקם אף מגוון בשני צבעים. הרקפת המצויה שאנו מכירים מהבר, תורבתה באופן חוקי לגרסתה הביתית, כך שניתן לגדלה באדניות או חצרות.
הרקפות הן פרח מאכל ומומלץ לבחור בגידול זנים עם ריח עדין המוסיף לטעמן. הרקפת מאוד חזקה ועמידה למחלות ומזיקים, כשהיא אינה זקוקה לדישון. רק חשוב שתהיה במקום מנוקז היטב.
כדי להשתמש בעלי רקפת למילוי, מומלץ לבחור עלים גדולים של רקפת לאחר שמסתיימת הפריחה. יש לשטוף את העלים היטב ולהשרות אותם במים רותחים לדקה או שתיים על-מנת שיתרככו מעט וניתן יהיה לטפל בהם למילוי.