יום העצמאות זהו יום המסמל את ההוויה הישראלית במלואה, שסובבת בעיקר סביב המנגל והבשר וכך, עם השנים, הפך כידוע לחג של "על האש".
ביום העצמאות יוצא כל עם ישראל לטבע (כן, גם פיסת דשא על פס הפרדה, נחשבת לטבע), שפע של בשרים ניצלים על המנגל וכמויות גדולות של בשר צלוי וחרוך נכנסות לגוף שלנו.
האם אכילת בשר על האש טובה לבריאות?
באופן כללי, אכילת בשר "על האש" הינה האכילה הכי לא בריאה שיש. זאת בעיקר בשל המגע הישיר של האש בבשר והעשן שעובר דרך המזון ומשאיר אחריו שאריות של פיח בתוכו. פיח ידוע כמזיק לריאות של כל מי שמעשן, ובדומה לכך הוא מזיק גם לכל מי שאוכל מזון המכיל אותו.
האם אכילה "על האש" מזיקה לבריאות?
הכל עניין של מינון כמובן. הבעיה העיקרית עם אכילה של "על האש" היא הצלייה של הבשר. הבשר נצלה בטמפרטורות גבוהות ולמשך כמה דקות, ממש עד לכדי חריכה, דבר היוצר חומרים העלולים לגרום לתהליכים סרטניים בגוף.
מחקרים שפורסמו לאחרונה, מצאו קשר ישיר בין אכילת בשר על האש לבין התפרצות של סוגי סרטן שונים כגון: סרטן המעי הגס, סרטן הערמונית וסרטן השד.
עוד נמצא, כי אכילת בשר "על האש" לעיתים קרובות, מעלה את הסיכון למחלות לב ולהזדקנות מוקדמת של הגוף. בנוסף, בשר מכיל כמויות גבוהות של מלח, וכשמוסיפים תיבול, כמות המלח שנכנסת לגוף גדלה ועלולה אף היא לגרום לנזקים.
אז איך בכל זאת אפשר ליהנות מארוחת "על האש" מבלי להזיק לבריאות?