X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
באופן כללי, אכילת בשר "על האש" הינה האכילה הכי לא בריאה שיש זאת בעיקר בשל המגע הישיר של האש בבשר והעשן שעובר דרך המזון ומשאיר אחריו שאריות של פיח בתוכו
▪  ▪  ▪
לא בריא [צילום: פלאש 90]

יום העצמאות זהו יום המסמל את ההוויה הישראלית במלואה, שסובבת בעיקר סביב המנגל והבשר וכך, עם השנים, הפך כידוע לחג של "על האש".
ביום העצמאות יוצא כל עם ישראל לטבע (כן, גם פיסת דשא על פס הפרדה, נחשבת לטבע), שפע של בשרים ניצלים על המנגל וכמויות גדולות של בשר צלוי וחרוך נכנסות לגוף שלנו.
האם אכילת בשר על האש טובה לבריאות?
באופן כללי, אכילת בשר "על האש" הינה האכילה הכי לא בריאה שיש. זאת בעיקר בשל המגע הישיר של האש בבשר והעשן שעובר דרך המזון ומשאיר אחריו שאריות של פיח בתוכו. פיח ידוע כמזיק לריאות של כל מי שמעשן, ובדומה לכך הוא מזיק גם לכל מי שאוכל מזון המכיל אותו.
האם אכילה "על האש" מזיקה לבריאות?
הכל עניין של מינון כמובן. הבעיה העיקרית עם אכילה של "על האש" היא הצלייה של הבשר. הבשר נצלה בטמפרטורות גבוהות ולמשך כמה דקות, ממש עד לכדי חריכה, דבר היוצר חומרים העלולים לגרום לתהליכים סרטניים בגוף.
מחקרים שפורסמו לאחרונה, מצאו קשר ישיר בין אכילת בשר על האש לבין התפרצות של סוגי סרטן שונים כגון: סרטן המעי הגס, סרטן הערמונית וסרטן השד.
עוד נמצא, כי אכילת בשר "על האש" לעיתים קרובות, מעלה את הסיכון למחלות לב ולהזדקנות מוקדמת של הגוף. בנוסף, בשר מכיל כמויות גבוהות של מלח, וכשמוסיפים תיבול, כמות המלח שנכנסת לגוף גדלה ועלולה אף היא לגרום לנזקים.
אז איך בכל זאת אפשר ליהנות מארוחת "על האש" מבלי להזיק לבריאות?

10 כללים שיעזרו לכם למזער נזקים של "אכילה על האש"

  • להחליף את המנגל על גחלים בגריל חשמלי או גריל גז או אפילו אם אתם מארחים בבית, השתמשו בתנור האפייה הביתי. מנגל חשמלי ומנגל גז, מייצרים פחות עשן ומעניקים לבשר תוצאת בישול זהה, מבלי לגרום לו נזק;
  • השתמשו בבשר טרי וכמה שפחות בבשרים מוכנים, המכילים חומרים המגבירים את הסיכון למחלות סרטן למיניהן;
  • הימנעו מאכילת חלקים שרופים וחרוכים. הם גורמים נזק לגוף;
  • הכנת מרינדה: השריית הבשר במרינדה ושימוש בתבלינים נוגדי חמצון כמו: שום, בצל, כורכום וג'ינג'ר, מפחיתים היווצרות של חומרים מסרטנים ולא פחות חשוב, מוסיפים טעם;
  • בישול מקדים: אפשר להפחית את הנזקים של צלייה על האש על-ידי בישול מקדים של הבשר במחבת או בתנור והנחתו על הגריל רק לקראת סוף הבישול;
  • נפנוף והפיכת הבשר לעיתים קרובות: תנועת הנפנוף והפיכת הבשר מצד לצד, מונעת את עליית הטמפרטורה בבשר ומפחיתה את הנזקים;
  • שימוש בנייר אלומיניום / מחבת: העדיפו להשתמש בנייר אלומיניום או במחבת מהבית, עליהם תניחו את הבשר לצלייה וזאת על-מנת למנוע מגע ישיר של הבשר עם האש;
  • ירקות: חשוב לצלות עם הבשר ירקות. השתמשו בעיקר בירקות כתומים כמו גזר ובטטה, המכילים נוגדי חמצון שאינם מפתחים חומרים מסרטנים בזמן הצלייה כמו הבשר. פשוט תניחו כמה גזרים לצד הבשר. הגזר יספוג אליו את נוגדי החמצון ויעזור למזער נזקים;
  • העדיפו בשר דל שומן כמו הודו או חזה עוף;
  • המומלץ ביותר - דגים, הם זקוקים לצלייה קצרה יותר וקלים יותר לעיכול.

קינוח "על האש"
שיפודי פירות על האש
▪  ▪  ▪

מרכיבים:
2 בננות
2 תפוחי עץ
2 אגסים
אננס טרי או פרוסות אננס משומרות.
פומלה
שקדים טחונים לקישוט
משרה לפירות:
2 כפות סילאן
2 כפות סוכר קנים
4 כפות מיץ לימון
1/2 כפית ג'נגר מגורד
תבלינים לפי הטעם: קינמון, אגוז מוסקט, הל וציפורן
אופן ההכנה:
קולפים את כל הפירות לחתיכות גדולות ועבות.
מערבבים את חומרי המשרה בקערה גדולה
מכניסים למשרה את הפירות ומערבבים היטב שהרוטב ייספג
משחילים את הפירות החתוכים על שיפודי עץ וצולים את שיפודי הפירות על הגריל במשך כשלוש-חמש דקות מכל צד.
אפשר גם לאפות בתנור: מסדרים את הפירות בתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום בינוני 20-15 דקות.

הכותבת היא נתורופטית ופסיכותרפיסטית, מומחית לתיקון הרגלי אכילה
תאריך:  30/04/2014   |   עודכן:  30/04/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
יפעת גדות
יערני קק"ל עובדים סביב השעון כדי להספיק להכין את הפארקים, היערות והחניונים בכל הארץ לקליטת למעלה ממיליון חוגגים הצפויים לנהור בהמוניהם לאתרי קק"ל בחג    קק"ל תחלק שקיות אשפה למבקרים כדי שישאירו את האתרים נקיים
ד"ר עאמר חוסיין
על-מנת לעבור את החג בשלום, מומלץ להישמר ממנגלים חמים ומזיקוקים אשר יכולים לגרום לכוויות    יש להיזהר מפגיעה בעיניים מזיקוקים ומתרסיסי קצף ושלג
יפעת גדות
כ-20% מהציבור היהודי בישראל מרגישים יותר יהודים מישראלים    סקר חדש חושף את תפיסת הזהות היהודית-ישראלית של תושבי המדינה בימים אלה שלקראת חגיגות יום העצמאות ואת הצפי לתפיסת הזהות היהודית-ישראלית של האוכלוסייה בעוד 20 שנה
מרגלית מולנר גויטיין
כמה כופתאות לא נעימות, בילויים מחופשת חג הפסח וגם כאלה שלא ניתן היה להוציא לפועל...
קרן זיסמן
בשימוש במדליק פחמים (מוצק או נוזל) יש להקפיד להרחיק את המוצר מהישג ידם של ילדים    לפני שמניחים את המזון על האש, יש לוודא כי החומר המצית התכלה במלואו
רשימות נוספות
מרכולות לממכר חמץ פונו באזור שער יפו  /  עידן יוסף
היום חמישה ימים לעומר  /  מחלקה ראשונה
שלושה נכוו קשה בטקס ביעור החמץ  /  עופר וולפסון
לחמניות כשרות לפסח ומראית עין  /  חיים שטנגר
חירות על הלוחות  /  ירון זכאי
ארבעים לעיסות  /  אביתר בן-צדף
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il