אני עדיין מתהלכת עם התחושה שהבטן עוד מלאה ממתקפת הקלוריות הכוללת של חגי תשרי, והינה בא חג השמן והטיגונים. אישה חכמה אחת אמרה לי פעם, למה את אוכלת סופגנייה? פשוט תדביקי אותה מראש על הירכיים כי שם היא תישאר, וקשה לי שלא להסכים איתה ולרוב אני בדרך-כלל מצליחה לשכנע את עצמי שזה פשוט לא שווה את זה, כי מדובר פשוט בבצק מטוגן.
בהנחה שזה היה כל-כך קל לשכנע את עצמי ואתכם אז הכל טוב, אבל אם לא אז הינה עוד כמה דרכי התמודדות. אקדים ואומר שתמיד עדיף לא לטגן שום דבר. הימנעות מאוכל מטוגן, מפחיתה את הסיכון למחלות, ומעלה את רמת השומן הרווי מהסוג המסוכן ביותר. על-מנת לסבר את האוזן - שתי פרוסות חצילים לא מטוגנות, שוות כ-20 קלוריות ומטוגנות שוות כ-150-100 קלוריות וסופגניה ממש כשמה סופגת את השמן ומתנהגת כמעט כמו החציל, בעוד שסופגניה אפויה "תעלה" לנו כ-150 קלוריות, חברתה המטוגנת תהיה שווה כ-500-400 קלוריות ואלו עם המילויים והציפויים המרשימים יותר יכולות לעלות עד 800 קלוריות.