X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
כאם לארבעה ילדים בוגרים וסבתא לנכד, אני תמיד מחפשת עוד דברים מעניינים למטבח הטבעוני שלי ומאחר שזמני קצר, אני מתמקדת במתכונים קלילים ומוצלחים ואני רוצה להכיר לך חלק מהם
▪  ▪  ▪
המבורגר טבעוני [צילום: עידן יוסף]
ליאורה פסקר [צילום: יח"צ]

החלטת לאכול יותר בריא? אולי גם לנסות טבעונות? נכון, הרשת מלאה במתכונים וברעיונות, אבל יש גם הרבה מוצרים שאין לך מושג על קיומם ואולי יש מושג, אבל, מה עושים איתם? כדאי לך לדעת שאני טבעונית כבר 33 שנים ואוהבת מאוד לבשל תבשילים טעימים, מהירי-הכנה, מרשימים, שלא מצריכים עבודה רבה במטבח.
כאם לארבעה ילדים בוגרים וסבתא לנכד, אני תמיד מחפשת עוד דברים מעניינים למטבח הטבעוני שלי ומאחר שזמני קצר (אני מלמדת בישול טבעוני בסדנאות ופילאטיס), אני מתמקדת במתכונים קלילים ומוצלחים.
אני רוצה להכיר לך חלק מהם. אולי שמעת על אבקת חרובים, שמחליפה באופן נפלא אבקת קקאו ויש בה הרבה פחות קלוריות והרבה יותר ערכים תזונתיים כמו: תיאמין, ניאצין, ריבופלבין, סידן, זרחן, ברזל, נחושת ומגנזיום.
האם שמעת גם על סירופ חרובים שנקרא גם "שוקחה" על שם היבואנים שלו? זהו סירופ מתוק מאוד ומעולה למריחה על לחם, לציפוי על עוגה, להכנת משקה שוקולד, לערבוב עם טחינה ויצירת ממרח שוקולד והכי נחמד שיש לו גם יתרונות בריאותיים מעניינים: נעלם לך הקול (צרידות) - כפית סירופ חרובים בחצי כוס מי ברז - לגרגר ואפשר גם לבלוע ושכחת מהצרידות.
יש אפטות בפה - כפית בתוך הפה ולעשות "שטיפה" עם הסירופ, איזה כיף אפשר בסוף גם לבלוע אותו.
יצא לך להכיר את שורש הקוזו? אם לא - נא להכיר. קוזו נמצא בבתי טבע בצורת גבישים לבנים המופקים משורש פרא שגדל בסין וביפן אלפי שנים והיום גם בקנדה ובארה"ב. ברפואה הסינית והיפנית עושים בו שימוש נרחב לטיפול בתופעות מגוונות - כאבי ראש, הורדת לחץ דם ורמות כולסטרול ועוד. בשימוש היומיומי, שורש קוזו אורגני הינו מעבה מגוון שמתערבל במהירות בכל נוזל קר או חם והינו חסר טעם. הוא בעל קלוריות מועטות, אינו מכיל שומנים והוא מקור קל לעיכול של פחמימות מורכבות (אותן מאוד טוב לאכול לעומת פחמימות פשוטות). אפשר להשתמש בו לעיבוי מרקים ותבשילים, למטבלים ולרטבים והוא מצוין לשימוש במנות אחרונות כמו: פודינגים, מילוי לפאי וכל מה שדורש הסמכה, ניתן לחשוב עליו כתחליף בריא לקורנפלור.
ומה זה הדבר הזה - אומבושי? משמש מיובש וכבוש עם עלי עץ שיסו סגולים שנותנים לו צבע אדמדם. מצוין ללב, לקיבה ולכאבי ראש. מכיל חלבונים, מינרלים (בייחוד סידן, ברזל וזרחן). עוזר לספיגת מינרלים במעי הדק, מחזק כבד וטוב נגד עייפות. ניתן להשיג בחנויות טבע בצורת ממרח או כפרי שלם כבוש. אפשר להוסיף לטחינה, לתבשילים וגם לכבוש ירקות על-ידי מריחתם במעט ממרח.
עוד מוצר נפלא להכניס למטבחך הוא הסייטן (יש גם מתכון בהמשך). הסייטן עשוי מחלבון חיטה (הגלוטן בלבד, כך שאינו מתאים לרגישים לגלוטן), ונמכר היום בחנויות טבע במספר צורות וטעמים שיפורטו. הסייטן מהווה בסיס נהדר לחלבון בארוחה צמחונית-טבעונית - המראה והמרקם דומים מאוד לצלי בשר (בגוש / בפרוסות).
הסייטן סופג טעמים בקלות ובבישול ניתן להתייחס אליו כאל "בשר צמחי": לטגן, לאדות, להשרות במרינדה ולצלות בגריל (גם מנגל) ובעצם הכי פשוט לקחת מתכונים רגילים של עוף ובשר ולהשתמש בסייטן במקומם - האמת, אפשר לעבוד כך על כולם.
איך הגיע הסייטן לשולחננו? מקור הסייטן במזרח הרחוק, שם הוא היווה מקור חלבונים עשיר לנזירים בודהיסטיים, שלא רצו לצרוך בשר. את דרכו בעולם המערבי החל הסייטן בקרב צמחונים וטבעונים ואחר-כך התוודעו אליו שוחרי האוכל הבריא.
בישראל משמש הסייטן, ביחד עם הטופו והטמפה, כמקור חלבון מרכזי בתפריט הטבעוני של קהילת העבריים מדימונה והם אף שותפים בהכנת והפצת המוצר. ניתן להשיג בחנויות הטבע היום סייטן בצורות וטעמים שונים: גוש / פרוסות סייטן במקרר / במקפיא, סייטן בטעם מסורתי עם רוטב סויה, סייטן בטעם ברביקיו וברוטב טריאקי. כמו-כן, ניתן למצוא סייטן קצוץ ומתובל ונקניק סייטן.

פרוסות סייטן ברוטב עגבניות

המצרכים:
  • גוש סייטן מופשר וחתוך לפרוסות
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 קופסאות רסק עגבניות אורגני
  • 4-2 כפיות אבקת מרק ירקות אורגני או תבלינים כמו: אבקת שום, חוויג' למרק, אבקת זנגוויל, כורכום, קארי וכדומה.
אופן ההכנה:
במחבת גדולה מטגנים במעט שמן את הבצל (אם יש סירים ללא טיגון אפשר גם ללא שמן) מוסיפים את פרוסות הסייטן ומשחימים אותן יפה משני הצדדים. מוסיפים את רסק העגבניות מדולל במים ואת התבלינים ומבשלים כ-20 דקות במחבת מכוסה. טעים מאוד.
ולקינוח מתכון מתוק וטעים עם טוויסט מעניין - בלי סוכר.

עוגיות שיבולת שועל וטחינה

המצרכים:
  • 1 1/2 כוסות שיבולת שועל (עדיף גרוסה)
  • 1 1/4 כוסות קמח מלא (אפשר מנופה או לנפות לבד)
  • 1/2 חבילה אבקת אפייה
  • 1 1/2 כוסות טחינה גולמית
  • 1 כוס סילאן (או תרכיז סיידר תפוחים או סוכר)
  • 4-2 כפות שמן
  • 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
  • מעט מים לפי הצורך
  • לגיוון אפשר להוסיף: צימוקים, תמרים קצוצים, נטיפי שוקולד מריר.
אופן ההכנה:
לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות. זמן האפייה כ-15 דקות. מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את החומרים הרטובים, מערבבים היטב, מוסיפים מים במידת הצורך. ליצור עוגיות עם כפית ולשטח על נייר אפייה.

לפרטים נוספים ולהרשמה
ליאורה פסקר תרצה בכינוס טבעוני בריא 2 - כיצד להיות טבעוני בריא, שיתקיים ביום ו' (30.1.15) בין השעות 15:30-8:00 בתיאטרון גבעתיים
הכותבת היא מנחת סדנאות לבישול טבעוני ובריא
תאריך:  07/01/2015   |   עודכן:  07/01/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מוצרים טבעוניים ובריאים ולא מוכרים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שרה ליבוביץ דר
בין כל המדינות אליהן הגיע בשנים האחרונות, שמור לקזחסטן מקום של כבוד. עם שתי ידיים קשורות מאחור, עם עונש מאסר בדרך ועם קלטות שולה זקן, יש עדיין סימנים למזל האולמרטי
עיתון ׳אבג׳
פרופסור יובל שחר הוא חוקר מדופלם בתחומי מחקר מגוונים וגם קוסם שמתמחה בלהטוטי קלפים    תופתעו לגלות מה עוד מסתתר מאחורי גלימתו
אנדרי מטיאס
התלבשו במספר שכבות בגדים, נקו מרזבים, חזקו עצמים לא יציבים בגינה ואת לוחות הגג, הקפידו לנוע רבות ולא להישאר במצב סטטי, הימנעו מעישון ומשתיית משקאות אלכוהוליים
חיים נוי
ההפקה העולה בבית צבי ברמת גן של "שבועות אמונים" מרהיבה בתצורה ושזורה במשחק משובח של שחקנים צעירים ומוכשרים והתוצאה היא ערב של עונג תרבותי
ד"ר דוד ורסנו
האקלים הישראלי, העבודה המרובה מול המחשב, מבנה העין, שינויים הורמונליים והגורם העיקרי בתקופת החורף, היובש שיוצר המזגן במשרד החמים, גורמים לתופעה כלל לא נעימה - יובש בעיניים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il