X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
הקבוצה הכי חמה בימים אלה בווטסאפ היא "החלוצות של הפלוג" של הבלוגרית טל שניידר רון קסלר צלל לתוכה והבין מה באמת קורה במערכת הבחירות, בלי האינטרסים של אמצעי התקשורת הממוסדים
▪  ▪  ▪
עדכוני פוליטיקה עד קריאת שמע של שחרית [צילום: AP]
עידכונים מהבוכלטריה הפוליטית
מי רקם דיל עם מי, אלו סקרים נמצאים כבר במערכות, איזו פליטת פה הייתה למועמד לבחירות מקדימות ממש לפני שנייה וחצי עם תמונה שלו רגע אחרי

   רשימות קודמות
  היי-טקיסט, דבר עברית!
  כך ייראו אבטחת המידע והסייבר ב-2015
  2014 ברשתות החברתיות: שנת העדר
  לא רק אייפון 6
  שנת זכויות האדם

אתמול (ג', 13.1.15) נערכו הפריימריז לבחירת רשימת מפלגת העבודה לכנסת ה-20. כמי שחי, נושם ולובש עידכוני פוליטיקה, התחברתי בסוף היום למקום הכי טוב לקבל עידכונים חמים ופרשנויות על הרשימה שתיבחר, המקום שבו הכל קורה בשבוע האחרון: "החלוצות של הפלוג", קבוצת ווטסאפ שהקימה הבלוגרית טל שניידר, מייסדת הבלוג הפוליטי "הפלוג".
קבוצות עיתונאים בווטסאפ לצרכי עידכונים פוליטיים אינן דבר חדש. החידוש בקבוצה המדוברת הוא שבראשונה בישראל מייצרת בלוגרית בתשלום פיד עידכון איכותי של סיקוריה למוצר אחד. הכלי החדש מתעדכן על ידה בחדשות אונליין ומצד שני מייצר כאלה בעצמו.
15 שקלים כפול ארבעה חודשים (עד הקמתה הצפויה של הממשלה הבאה) ואתה חשוף לכל עידכוני העידכונים של הבוכלטריה הפוליטית. מי רקם דיל עם מי, אלו סקרים נמצאים כבר במערכות, איזו פליטת פה הייתה למועמד לבחירות מקדימות ממש לפני שנייה וחצי עם תמונה שלו רגע אחרי, ועוד שלל ניתוחי ניתוחים של פוליטיקה עברית עמוק לווריד, בליווי ניתוחי מאבקי מאבקים ואינטרסים עד קריאת שמע של שחרית.
דיברתי על ייצור חדשות ואכן, הקבוצה החדשה הספיקה עד כה לראיין שלושה פוליטיקאים - בתוך שבוע! מדובר בח"כ עמרי בר לב (העבודה), שהפתיע כשאמר כי "ציפי לבני יכולה להיות שרת ביטחון מצוינת"; רחל עזריה, מתמודדת מטעם כולנו של משה כחלון, שעברה בקבוצה את ראיון הבכורה שלה כפוליטיקאית ברמה הארצית; וח"כ אראל מרגלית (גם הוא מהעבודה), שחשף בקבוצה אמש כי מיד לאחר הפריימריז ימונה לראש מטה יום הבחירות של רשימת המחנה הציוני, האיחוד בין העבודה לתנועה של לבני.
שניידר עשתה את החשיפה הגדולה שלה במהלך הפריימריז שנערכו ב-2012 לראשות קדימה בין לבני לשאול מופז. היא החליטה לממן דרך הבלוג סקר מקיף על ההתמודדות המסקרנת של אז, לאחר שהבינה שהתקשורת הממוסדת לא תתעסק בבוץ הטובעני ששמו "סקרים ופריימריז".
הסקר, אותו הרימה באמצעות מימון של קהל קוראיה (מימון המונים), הכתיר את לבני לראשות המפלגה. נכון שמופז הביס אותה בבחירות שהתקיימו שבוע לאחר מכן, אולם מאותו רגע קנתה לעצמה שניידר מקום הולך וגדל בסיקור הפוליטי הישראלי. מאז היא משתתפת קבועה בפאנלים שונים, מפרסמת טורים בעיתונים ובעיקר מעדכנת דרך הבלוג והעמוד שלה בפייסבוק על מה שקורה בעולם הפוליטי, בימים רגילים ועל אחת כמה וכמה בתקופות בחירות.

חדשות נקיות ממו"לים ואינטרסים

"הרעיון לקבוצה היה של עודד קרמר, ארד אקיקוס ואלכס רוזנפארב", משחזרת שניידר ל'אנשים ומחשבים'. "הם ישבו איתי בבית קפה בתל אביב, בפגישה שהגעתי אליה בלי חמצן מרוב התרוצצויות, ואמרו שלדעתם, אנשים ישלמו כדי להיות חלק משיחה מתמדת בנושאים פוליטיים. בהתחלה נפנפתי את זה ואמרתי להם שהם הוזים. לאחר הפגישה, במוצאי שבת, כתבתי סטטוס שמטרתו לחקור האם אנשים יתעניינו בסוג כזה של עידכון. ההיענות הייתה מיידית ומאסיבית".
ב"חלוצות של הפלוג" משתתפים כ-100 אנשים מתחומים שונים. תעבורת ההודעות היא עצומה ומגיעה לאלפים ביום, וזה עוד לפני שמערכת הבחירות הגיעה לשלביה המכריעים. על מה מדברים? הנה דוגמה קטנה: לפני שבוע הגעתי הביתה בערב והשתתפתי בדיון על הפריימריז הקרבים במפלגת הבית היהודי. כתבתי משפט או שניים והמשכתי בעיסוקיי, שכללו התארגנות והליכה של כמעט שעה. כשחזרתי הביתה חיכו לי 800 הודעות והנושא היה: הפריימריז בבית היהודי. הנושאים הם רבים, מגוונים, קטנים וגדולים.
במציאות שבה מאחורי כל עיתון עומד מו"ל ומאחוריו אינטרס המעצב את הסיקור בהתאם, הולך וגדל הצורך בחדשות בלתי תלויות, נקיות מכל רעשי מציאות מובנית. הרעיון שבעזרת מספר שקלים קטן שמוכפל על-ידי מספר אנשים גדול ניתן לקנות תוכן אמין, איכותי, עדכני על הדקה מעודד מאוד. העדר הפילטרים בשילוב היכולת להשתתף בשיחה ולייצר באמצעותה אייטמים נלווים הוא שינוי מרענן, שקבוצת עידכונים כמו "החלוצות של הפלוג" בווטסאפ היא רק סנונית ראשונה ממנו לעתיד סיקורי מרתק יותר. עכשיו אני חייב לזוז, יש לי 217 הודעות שלא נקראו.

פורסם במקור: אנשים ומחשבים (13.1.15)
תאריך:  14/01/2015   |   עודכן:  14/01/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2015
יוסי הטוני
עד כה פרסום אחוזי ההצבעה במהלך יום הבחירות נעשה על-פי מדגם של 500 קלפיות
יהונתן קלינגר
ענייניו של חבר הכנסת כאדם פרטי מסתיימים ברגע שהוא בוחר לייצג את הציבור. הציבור צריך לדעת עליו הכל    הדרך בה נבחרי ציבור יבינו שפרטיות אינה מיועדת רק לעבריינים אלא גם לאנשים הגונים, תגיע על-ידי הפשטתם מזכות זו למשך תקופת הבחירה
איתמר לוין
קובע ברוב של שמונה מול אחד שאחוז החסימה בבחירות הקרובות יהיה 3.25%    מאפשר להגיש שוב עתירות בנושא לאחר הבחירות, במבט לעבר הבחירות שאחריהן
איתן קלינסקי
יש להוריד את ישראל ביתנו מתחת לאחוז החסימה    לראש המפלגה יש אחריות אישית לכל מה שמתרחש במפלגתו. מפלגה, שאלה הם בכיריה, אין לה מקום בכנסת ישראל
רון בריימן
ראוי היה שח"כ בוז'י הרצוג ילמד מח"כ קירשנבאום ויבחר בין שתי האפשרויות: שמירה על זכות השתיקה או המשך החיים הציבוריים. אם הוא מעדיף את החיים הציבוריים, מן הראוי שיחשוף בפני הציבור את המעשים שעליהם הוא מכסה ומאפיל באמצעות זכות השתיקה, וראוי שההסברים יינתנו לציבור לאלתר, לפני הבחירות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il