היא החלה את דרכה הקולינרית כבית קפה קומפקטי בשכונת רמת אביב, וחיש מהר התפתחה לרשת בת ארבע מסעדות באזור גוש-דן. הדברים אמורים ב"ביתא", שסניפה הראשי ממוקם במרכז המסחרי של רמת אביב הירוקה (רחוב ברודצקי 17) והיא שוקקת חיים בכל שעות היום של ימי השבוע.
אנחנו הזדמנו אליה בשניים, בשעת צהריים, ומצאנו בה תפריט מגוון, העשוי לענות על כל דרישה קולינרית אפשרית. למנה ראשונה בחרנו בכבד קצוץ, עם רצועות דקיקות של כרוב, ולחם הבית עטוי אגוזים. המנה הייתה לעילא ולעילא בטעמה. והותירה בפינו טעם של עוד. מנתה של בת הזוג - אספרגוס, מצופה באגוזים טחונים, הייתה אף היא משובחת.
נחמה בטפיוקה
למנה עיקרית נפל הפור על פסטת כבדי עוף, כשהצלחת שהוגשה לנו היית גדושה בכבדים עסיסיים, וכשמלווה אתם פסטה מענגת. לעומת זאת לא שפר גורלה של בת הזוג, שנאלצה להשלים עם שרימפס לא הכי מוצלחים, על מצע משונה וחסר התאמה של מחית תפוחי אדמה.
את הנחמה מצאנו בקינוח טפיוקה בחלב קוקוס, עם פיסטוק קלוי ומלון, וסירופ גרנדין, ששיבח מאוד את טעמו. לקינוח המוצלח התלווה אספרסו כושל, וחבל שלא יכולנו לרוות נחת ממנו. והיו לרווייה גם סודה ומים מינרליים.
לפני ששילמנו, העפנו עין על השירותים של המסעדה ומצאנו אותם נקיים למופת. נותר לנו רק לשלם, כשהחשבון הסתכם ב-304 שקל, והוספנו עליו תשר בשיעור 15% על ארוחה שהייתה אמורה לזכות בציון הגבוה ביותר בסולם הקולינרי שלנו, אלמלא הפספוסים, שהותירו את "ביתא" בציון 8. אלא שגם זה משהו שאין לזלזל בו.