X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
את תחושת האדנות המהולה ביהירות מסוכנת, יש להחליף במדיניות אחראית ובתבונה מדינית. יש למצות כל דרך, גלויה כסמויה, כדי להניע את תהליך השלום עם סוריה
▪  ▪  ▪

חרדתם הבלתי מוסתרת של מנהיגי ישראל מהנעת תהליך השלום עם סוריה היא בלתי מובנת בעליל ועלולה להביא, חלילה, לטרגדיית ”יום כיפור" שנייה.
דווקא בשאר אסד, השליט המוצג כ"אפרורי", חלש ולא רלוונטי, הוא שמכריז חדשות לבקרים על שאיפתה של סוריה בשלום. בראיונות לכלי התקשורת העולמיים, הוא אינו מחמיץ הזדמנות להצהיר שניתן להגיע לשלום עם ישראל תוך שבועות ספורים (לדבריו, שמונים אחוז מהמשא-ומתן הושלמו). בה בעת אינו חדל לבחוש בזירה הפנימית בלבנון ובכך מנציח בה חוסר יציבות פוליטית וחברתית מתמדת. אך האם בשל כך עלינו להתעלם מהצהרותיו?
אביו חאפז אסד, ניסה לפתור את בעיית רמת הגולן לפני מותו. במרס 2000 נפגש עם הנשיא ביל קלינטון בז'נבה כדי לקדם פיתרון מדיני בסוגייה. בנו יורשו- בשאר אסד - הכריז כבר בנאומו הראשון כנשיא, ביולי 2000, כי סוריה בחרה בחירה אסטרטגית בשלום.
אל לנו לטעות בהצהרותיו. סוריה נחשבת למדינה תומכת טרור ומפקדות של ארגוני טרור שונים פועלות מדמשק (חיזבאללה, חמאס והג'יהאד האיסלאמי). העקבות לרציחתו של ראש ממשלת לבנון רפיק אל-חרירי, בפברואר 2005, מובילים לדמשק. אסד נאלץ, בלחץ בינלאומי, להסיג עשרות אלפי חיילים סורים מלבנון לאחר 29 שנות כיבוש. וצעד זה הביא לפגיעה קשה ביוקרתו. סוריה ממשיכה לבחוש בענייניה הפנימיים של לבנון, ומטרפדת במידה רבה, בחירת נשיא חדש למדינה. בידודה הבינלאומי של סוריה בזירה הבינלאומית (בשל לחץ מסיבי של ארצות הברית), הביאה להתקרבות בין המשטר האירני לסוריה ולשיתוף פעולה אסטרטגי וצבאי בין שתי המדינות. מלחמת לבנון השנייה, וההצלחות היחסיות של החיזבאללה מול צה"ל, העלו מחדש על הפרק בסוריה את שאלת הגולן, והתחזק הביטחון ביכולתה של סוריה לשחרר את הגולן בכוח.
למרות העובדות הללו, ודווקא בגללן, חשוב להניע דווקא כעת את תהליך השלום עם סוריה. שום אינטרס כלכלי או פוליטי, חשוב ככל שיהיה, אינו שווה את חייו של חייל צעיר אחד.
הנעת התהליך תביא, בהכרח, לשינוי המפה הפוליטית במזרח התיכון - לטובתנו. זאת, משום שסוריה ה"חלשה" - כפי שמגדירים אותה אצלנו, ידה בוחשת כמעט בכל איום אפשרי על ישראל.
סוריה, שבעקבות תהליך השלום תזכה להכרה בינלאומית וסיוע כלכלי- תוריד, מן הסתם, לחץ מלבנון והיציבות במדינה המסוכסכת תשחק לידינו. זהו אינטרס ישראלי מהמעלה הראשונה שלבנון תשתחרר מחיבוק הדוב החונק של סוריה, ותגיע לעצמאות פוליטית וכלכלית. כך יתחזק השלטון הלבנוני, ייחלשו קבוצות פרו סוריות המתסיסות את הקלחת הפוליטית בלבנון ומנצלות את חולשתה. אלו מתחזקות, מתאמנות ומפעילות בסיסי טרור שמטרתם לפעול מתחומה כלפי מדינת ישראל.
שלום עם סוריה יביא, בהכרח, להתרופפות הקשר בין אירן, המציגה עצמה כחיל החלוץ במאבק נגד האויב הציוני, לבין סוריה. אירן תישאר, במידה רבה, מבודדת וכך ייקל עלינו ועל הקהילה הבינלאומית להתמודד עם איום הגרעין האירני.
תהליך שלום עם סוריה ישפיע לטובה על מערכת יחסינו עם העם הפלשתיני. הדברים אינם מנותקים זה מזה ופועלת כאן השפעה הדדית, לטוב ולרע. משום מה סוברים מנהיגי ישראל כי יש לנהוג בסוגיות אלו על-פי מדרג עדיפויות ואין טעות גדולה מזו.
הנעת התהליך בו-זמנית תיצוק תוכן בתהליכים החיוביים לקראת הסדרי שלום. החמאס, שעל-פי דיווחים בכלי התקשורת מציע לישראל הודנא ומצהיר שבשלו התנאים לשחרור שליט - נוטל לעצמו פסק זמן במאבק נגד "האויב הציוני" כהגדרתו. זהו חלון הזדמנויות שנפתח עבור ישראל לנצל את פסק הזמן להתקדם בתהליך השלום בשני הכיוונים: במישור הסורי במישור הפלשתיני.
שלום, אמר כבר פעם אדם חכם, עושים עם אויבים. התעלמות מהקריאות החוזרות מדמשק לפתוח במשא-ומתן לשלום היא איוולת שאין כדוגמתה. יותר מכך. טמון בה מסר סמוי של בוז, התנשאות, וזלזול כלפי האויב. במובן מסוים - זוהי פגיעה בכבוד המנהיג והעם הסורי - הנובעת מביטחון עצמי מופרז, ביטחון שלא פעם הביאנו לעברי פי פחת.
את תחושת האדנות המהולה ביהירות מסוכנת, יש להחליף במדיניות אחראית ובתבונה מדינית. יש למצות כל דרך, גלויה כסמויה, כדי להניע את תהליך השלום עם סוריה. סיומו המוצלח צופן בחובו פוטנציאל עצום של אפשרויות פוליטיות וכלכליות עבור שני העמים.
מעבר לעובדה שנחסוך מעצמנו שפיכות דמים, שכול וכאב לעין שיעור- נביא לרווחים שאת שיעורם אפשר רק לנחש. פריחה תיירותית, שגשוג כלכלי ועוצמה פוליטית וכלכלית שתשנה את המזרח התיכון מן היסוד.

תאריך:  23/12/2007   |   עודכן:  23/12/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מקסימום - נגיע לשלום עם סוריה
תגובות  [ 8 ] מוצגות  [ 8 ]  כתוב תגובה 
1
את מציעה תבונה מדינית? מצוין.
בועז מושקוביץ  |  23/12/07 13:11
2
שלום עושים עם אויבים לשעבר
נב  |  23/12/07 18:58
 
- תודה רבה
בועז מושקוביץ  |  23/12/07 21:48
3
סיסמאות הבל ורוח
מרק טווין  |  23/12/07 19:01
4
איפה בדיוק התבונה המדינית ?
דימיטרי בוסקילה  |  23/12/07 20:10
5
שלום עם סורייה כבר יש 34 שנים.
דורון ט  |  23/12/07 21:13
6
לא את לא אומרת את כל האמת
חפז אסאד  |  24/12/07 09:08
7
זו לא הטמבלית ממערת המכפלה?
שרון ר.  |  24/12/07 16:48
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אברהם שרון
מן הסתם אקים עלי ואקומם נגדי טהרני-עשן, אשר מכל בחינה שהיא אני נמנה עם המחנה הטהור והלא מעשן שעמו גם הם נמנים. אני בוודאי יכול למנות עשר סיבות, לכל המעט, לנזק הוודאי הכרוך בעישון ולתועלת הוודאית הכרוכה בהפסקתו. ואף על-פי כן...
אהרון רול
הצפייה בכתבות הנרחבות והמתוזמרות העלתה תחושת אי נוחות ואף העלתה טעם רע בפה ואין הכוונה דווקא לפדופילים עצמם
יהודית מליק-שירן
מפגש עם שיריה של המשוררת והסופרת מיכל סנונית
ראובן לייב
400 זנים שונים של ורדים גדלים במטע הענק של דוד גלעד, הנחשב לגדול מגדלי פרח זה במזרח התיכון כולו
דוד זינגר
מעמד המורים ומערכת החינוך הרקיע לשחקים, טובי המוחות שולבו במערכת החינוך באופן מלא או חלקי, מרבית האזרחים התגבשו בקבוצות שונות שפעלו לשיפור האווירה החינוכית באזור מגוריהם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il