X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
האם אתה כמנהל יכול להפחית את המתח בקרב העובדים על-ידי שינוי המזון במקום העבודה? האם יש קשר בין תזונה לבין הפחתת המתח בעבודה, והאם תזונה בריאה יכולה להגביר את היעילות בעבודה?
▪  ▪  ▪
לאכול נכון בעבודה [צילום: פלאש 90]

מזון בריא משחק תפקיד משמעותי ביכולת שלך ושל העובדים לעמוד במצבים של לחץ ומתח עודף. מחקרים רפואיים מראים קשר מובהק בין רכיבי מזון מסוימים ליכולת ולשיפור העמידות והתפקוד. באופן כללי, פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, כולם חשובים לשמירת האנרגיה, הריכוז והעמידות הנפשית. אך נמצא, שבמצבי לחץ כמו בעבודה, גוברת דרישת הגוף לרכיבי תזונה מסוימים והיעדרם עלול להחליש את המערכת החיסונית, לחשוף את הגוף למחלות, להעלות את הסיכון למחלות לב, להפרעות שינה, לחולשה, כאבי ראש ולפגיעה בזכרון.
העובדים שלך זקוקים לתזונה בריאה בעבודה על-מנת להישאר ממוקדים, עירניים, דרוכים, נמרצים וחסינים. אם יוכלו מזון בריא רוב הזמן, סביר להניח שיהיו בקו הבריאות גם במצבי לחץ וכך יתמודדו איתם טוב יותר. אם יזונו ממזון מהיר או חטיפים, הם מועדים לחלות בדיוק כשאתה זקוק להם ביותר: במצבי חירום, בפסגות של תקופות העומס והלחץ בעבודה.
ישנו קשר ישיר בין איכות המזון לעמידות בתקופות הלחץ, במיוחד לתפריט יומי המכיל דגנים מלאים, פירות וירקות, תפריט עשיר במגנזיום, ויטמין C, ויטמין B ואומגה 3. נטילת כדורי ויטמינים או מינרלים לא יכולה להוות תחליף למזון הבריא המספק לגוף בשילוב הנכון, במינון הטוב ביותר את הספיגה היעילה של כל רכיבי המזון החיוניים.
האם אתה כמנהל רואה ומבין את חשיבותה של התזונה הבריאה לעובדים אצלך ובמקום העבודה כשם שאתה רואה בתנאים אחרים כקשורים לתפוקת העבודה ליעילות ולבריאות העובדים כמו מיזוג, יציאה לחופשות וכדומה... האם אתה מאפשר להם זמן לאכול בנחת, האם אתה מעורב ברכישה של המזון במשרד, בשימת לב למה העובדים אוכלים ושותים בזמן העבודה מתוך עניין והבנה שזה משרת גם אותך?
כל דיון על אכילה ומתח צריך לכלול קפאין וסוכר. אנשים רבים נוטלים מזונות עתירי סוכר כדי לשמור על רמת אנרגיה גבוה וקפאין כדי להמשיך את היום כשהם עייפים. הרבה קפאין יתרום לירידה באיכות השינה ולמעשה יגביר את גורמי המתח הפיזיולוגיים שאחד מהם הוא העייפות. סוכר יכול לספק אותך בטווח הקצר, אך כעבור שעתיים תמצא את עצמך עם פחות אנרגיה ותזדקק לעוד מזון.
מחקר חדש מראה שאכילת מזונות סוכריים בעלי "ציון גליקמי" גבוה, כמו סוכר פשוט או מוצרי קמח לבן, מעלים את ציון המתח במבדקים, זאת לעומת מזון מלא כמו לחם מלא, דגנים מלאים, אשר מספקים לך את מה שאתה צריך למספר שעות לפחות מבלי להגביר את רמת הלחץ.
מניעת השמנה היא מניעת כל המחלות הנגרמות מעלייה במשקל כמו יתר לחץ דם, סוכרת, מחלות כלי דם, כלומר מניעת השמנה של העובדים, תפחית את ימי המחלה ותעלה את תפוקת עבודה.

טיפים להורדת מתח בזמן העבודה

  • אכול ארוחות קטנות ומנות ביניים כדי לשמור על רמת סוכר ורמת אנרגיה קבועה ביום. כמנהל עודד את עובדיך לעשות הפסקות קצרות לצורך אכילת ארוחות קטנות ומנות ביניים;
  • ארגן לך ארוחות נוחות וקלות: הימנע מלחיות רק על חטיפים, כי אלו לא "יתדלקו" אותך כמו ארוחה אמיתית. מנהל - השתדל להימנע מהכנסת מכונות לממכר חטיפים ומשקאות מתוקים, ודאג לפינת אוכל אשר תכיל לחם דגנים וממרחים קלים כגון גבינה 3%;
  • בחר ארוחות וחטיפים הכוללים גם חלבון וגם פחמימות: במידה ובארגון קיים חדר אוכל או קפיטריה, ודא כי הם מכילים ארוחות עשירות בחלבון וארוחות ביניים קטנות אשר יישמרו על רמת אנרגיה קבועה ויציבה אצל העובדים. לדוגמה, לאכול פסטה עם עוף בגריל, או פסטה בצירוף טופו עדיפים על-פני פסטה עם רוטב בלבד. עשה בחירה נכונה של גבינות, בשר טונה, דגים, קרקרים, כולם עד 5 גר' שומן ל-100 גר' מוצר שהם 5% שומן. שמנים טובים כמו אבוקדו, שקדים, אגוזים, סרדינים, מקרלים, שומרים על כלי הדם, ועל הבריאות בכלל;
  • אל תציף את הגוף בקפאין: מנהל - השתדל להציע לעובדים קפה נטול קפאין. הקפאין נותן אנרגיה מיידית, עבורה אתה משלם "בכדור חוזר" של נפילת אנרגיה מאוחר יותר. קפאין בשעות אחר-הצהריים והערב פוגמים באיכות השינה בלילה ומגבירים עייפות ביום שאחריו וכך מפתחים עייפות כרונית;
  • מים, מים, מים: כלול כוס מים עם כל ארוחה שלך ועשה הפסקות לשתיית מים מספר פעמים במשך היום שלך;
  • הימנע מאכילה מול המסך של המחשב: כמנהל וודא כי עובדיך אוכלים רק בפינת האוכל. חשוב לעשות הפסקה בזמן האכילה ולהקדיש תשומת לב למזון שאנו אוכלים, כך ניתן להבחין בסימנים הראשונים של השובע ולהימנע מאכילת יתר.

מחברת המאמר הינה גילה אדלר BSc דיאטנית קלינית
תאריך:  21/09/2008   |   עודכן:  21/09/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד יוסף שטח
מה שיקרה מעתה יותר ויותר, שהתקשורת תאבד לגמרי מאמינותה והציבור יפסיק כליל להאמין לה - לעובדות שמביאה וכל שכן להערכות. זה חבל מאוד כי יש תפקיד חשוב לתקשורת בחברה ובמדינה
ד"ר צ'לו רוזנברג
העיתונאים חטאו לעבודתם משום שהם נמנעו או קיבלו על עצמם את כללי המשחק שהכתיבו התדמיתנים. הם לא שאלו שאלות קשות, לא חקרו שתי וערב את המועמדים, לא עסקו בגילוי נאות של מה שידוע להם. פשוט הם עסקו, ברובם המכריע בתעמולה לטובת מי מן המועמדים
ד"ר דן מנור
הקבוצה שעליה ידובר כאן בנויה מאלה המנסים להתחזות לאינטלקטואלים, ביניהם כמה בדרנים וְזַמָּרֵי האופנה שהשכלתם רדודה, במיוחד בכל הנוגע לתולדות עם ישראל וליצירתו הרוחנית שהם אבן הפינה של הציונות
שבתאי עזריאל
לדליה דורנר הוענק אות אומ"ץ ב-17.9.08. כאשר לפני מספר שבועות התפרסמו שמות הזוכים, התברר שאין באומ"ץ נוהל ערעור. אז מה יש לי נגד דורנר?חמישה נימוקים שלי, וזה עוד לפני שחיפשנו בגוגל
יואב יצחק
לבני זכתה מהשחיתות בבחירות באופן דומה לאדם שמקבל לידיו ביודעין סחורה גנובה    השופט ארבל קיבל החלטות מפוקפקות ומאוחר יותר שיקר    מוזס גייס את ידיעות אחרונות לפרסום תעמולה כוזבת לטובת לבני
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il