X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בבחינה שטחית של סדר האירועים ניתן להגיע למסקנה המוטעית כי המתנחלים 'בלעו' את הגירוש ולאחר 3 שנים עברו לסדר היום - האם באמת כך הם פני הדברים?
▪  ▪  ▪
הגירוש מהגוש - לא במהרה יישכח [AP]

בקרב הציבור הכתום מעולם לא היו אשליות לגבי תוצאות הנסיגה מעזה, ומעורבותו של צה"ל בה נתפסה לא רק כפוליטית נגד המגזר אלא גם ככשל מקצועי חמור. בנוסף ניכר גם השפל המוסרי של הטרנספר הפוליטי המרושע והאווילי, ובייחוד העלבון. חלקו של צה"ל בגירוש התקבל בקרב הציבור הכתום כבגידה, כי ממנו, בניגוד ליתר מוסדות המדינה, היו ציפיות אחרות לאור "סיפור האהבה" שהיה ביניהם. תחושות הבגידה והעלבון הוגברו מאוד כתוצאה מהמוטיבציה, השלמות והיסודיות חסרות התקדים שבה בוצע הגירוש, במיוחד לאור אפס התגובה נוכח ההפגזות שספג גוש קטיף.
אחד משיאי הציניות היה בתפירת הדגלים על המדים של חיילי הגירוש, שאצלם גרם הדבר להרגשת שליחות ואצל המגורשים גרם הטריק הפסיכולוגי הזה לשנאה לסמלים הללו ולמדינה שהם מייצגים.
מהפכה יסודית לאחר לבנון 2
אחרי הגירוש הרגישו חיילים, מתנחלים ואוהדיהם בצה"ל, כמי שלקחו חלק ב"סיורים המשותפים" עם חיילי ערפאת. אז היה הפחד מ"העמית" השותה איתך קפה היום העלול לירות בך מחר, ובתרגום אלינו - חברך למחלקה/מפקדך, יגרש אותך מחר מביתך. שני התסריטים הללו התרחשו.
התוצאות באו לידי ביטוי בהימנעות מגיוס-בשוליים, בדחיית שירות על-ידי לימוד בישיבות גבוהות, באי חתימה לקבע, סירוב להליכה למסלולי פיקוד, ובהשתמטות גלויה ואפורה משירות מילואים. מושג חדש בא לעולם - משתמטים וסרבנים מימין, אנשים "מן היישוב", לחלוטין לא "שוליים קיצוניים".
מילואימניקים "נזכרו" בגילם הגבוה, במגבלות רפואיות שקודם הוסתרו, במספר ילדים גבוה. אצל רבים הפכו המדים לבזויים, חיילים וקצינים מתנחלים הסירו את המדים בדרך הביתה לחופשה, בים מהמגזר שאסף חיילים טרמפ יותר מכולם, חדלו מכך. דרגות ואותות הצטיינות בצבא חדלו להיות אות כבוד והיו קצינים שהתנערו מהם. החייל המצטיין חננאל דיין סירב ללחוץ את ידו של הרמטכ"ל חלוץ בבית הנשיא.
מלחמת לבנון חוללה מהפכה יסודית בכל מערכת היחסים המורעלת הזו.
צה"ל, הענק שדרס את היישובים התגלה כגוף חלש מול החיזבאללה, ובדה שהייתה יכולה להיות סיבה לשמחה לאיד, לולא האיום על עצם קיום המדינה ששב בכל עוצמתו. התיעוב לצבא השחצן מהשנה הקודמת, פינה את מקומו לרחמים על הסמרטוט שיצא ממלחמת לבנון.
על חבל דק
תוצאות המלחמה סילקו בקרב רוב הציבור את האשליות לגבי קץ המלחמות, ריסקו את "תוכנית ההתכנסות", והצורך בצבא לוחם חזק הפך למובן מאליו. כולם נזכרו בנחיצות הקריטית בכוח אדם איכותי ורב ביחידות הלוחמות, הכרה שעבדה לשני הכיוונים. צה"ל והחברה התחילו להעריך את מעורבותם של הכתומים בשורותיו, שהפסיקה להיות מובנת מאליה, ואילו הם הבינו כי ל"ברוגז" ישנה משמעות קיומית.
היחסים בין צה"ל למתנחלים קיבלו מעמד מאוזן בהרבה. הצבא מקפיד שלא להפעיל חיילים בפעולות גירוש, כי מפקדיו יודעים כי כל פעולה כזו גורמת מיידית לירידה בגיוס ובמוטיבציה, וכן בסרבנים המוכנים לוותר על השירות ואף זוכים ללגיטימציה וכבוד מרחיקי לכת מבית. ההתנדבות חזרה למימדים הקודמים, אך על בסיס בריא בהרבה - כיום משרתים בני הציבור הזה מתוך תחושת אחריות של שירות למען הבטחת הקיום הפיזי, ופחות מתוך סגידה עיוורת.
ולמה אני טורח לחזור ולנבור בפצעים הישנים בדיוק כשנדמה שהגלידו ודווקא בשעה נדירה של אחדות לאומית?
מפני שבבחינה שטחית של סדר האירועים ניתן להגיע למסקנה המוטעית כי המתנחלים 'בלעו' את הגירוש ולאחר 3 שנים עברו לסדר היום.
אין טעות גדולה מזו, וידיעה מדוייקת של התהליך שהתחולל כאן חיונית לסילוק אשליות העלולות לפתות פוליטיקאים וקצינים לנסות שוב להכניס את צה"ל להרפתקאות גירוש. עדיין לא כולם מבינים עד כמה החבל מתוח, ואת הסכנה לחברה ולצה"ל שלא יעמדו בסיבוב נוסף כזה העלול להיות הרה אסון.

תאריך:  18/01/2009   |   עודכן:  18/01/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אריאל שרון / Ariel Sharon
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ניבה פון וייזל
באינטרנט מופץ לאחרונה מכתב עתיר ספקולציות בנוסח "אילו רק יכולנו להגן על עצמנו מבלי לפגוע באחרים". נראה שכותב המכתב הזה לא למד אצל מורה רוחני גדול, ובטוח שלא למד שחמט
יצחק קליין
חמאס הוכה קשות בשבועות האחרונים, אך המורל שלו מתחיל להשתקם. צה"ל ממשיך לחסל מחבלים, אך כל עוד לא נפתחת חזית חדשה בדרום הרצועה, לא מדובר בשינוי משמעותי במצב
ד"ר צ'לו רוזנברג
הגענו אל הנקודה שבה הלחצים הבינלאומיים כופפו את ידי הקברניטים מבלי יכולת למקסם את ההישגים של המלחמה כולה. ניתן עדיין להגיע לתוצאות טובות יותר אלא שהכל תלוי במנהיגים
דודו אלהרר
בסוף הלחימה, עם הכרזת הפסקת אש חד-צדדית מצידנו, נשארנו עם נתיבי הברחות הנשק שישימו ללעג את כל הוועדות, הוועידות, המסמכים וההחלטות. לא למדנו כלום!
ד"ר אברהם בן-עזרא
מדינת ישראל מונהגת בידי מנהיגים עייפים ורודפי שלום, אפילו שלום-מעט, אפילו שלום חד-צדדי, כמו ההינתקות...
רשימות נוספות
מפוני גוש קטיף: רוצים לחזור לרצועה  /  איציק וולף
ועדת חקירה ממלכתית להינתקות  /  רותי אברהם
תמונת טיפול "קשה ועגומה" במפונים  /  רותי אברהם
חוק למתנחלים  /  ד"ר אברהם בן עזרא
חזרה למקור לפני הגירוש  /  אליקים העצני
לבי עליכם, תושבי עוטף עזה  /  גלעד קדומים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il