להבדיל מאלרגיה, ישנה גם תופעה של אי סבילות למזון. אי סבילות מתבטאת כתגובה פיזיולוגית לאחר אכילת המזון והתגובה אינה קשורה למערכת החיסון. את האבחנה יעשה רק רופא הילדים.
לדוגמא, להבדיל מאלרגיה לחלבון חלב פרה, שם נדרש להחליף את תחליף החלב החלבי לתחליף חלב על בסיס חלבון מפורק (הדרוליזט) או על בסיס סויה בהתאם להוראת הרופא, ישנה אי סבילות לסוכר החלב - הלקטוז.
אי נוחות, "קוליק", כאבי בטן, פליטות ובעיות עיכול, הן תופעות נפוצות בחודשי החיים הראשונים. תופעות אלו יכולות להעיד על אי סבילות ללקטוז (רמות נמוכות של אנזים הלקטאז הדרוש לפרק את הלקטוז בגלל מערכת עיכול שאינה בשלה של התינוק). אי סבילות ללקטוז תיתכן גם לאחר שלשול ממושך, שבו רמות אנזים הלקטאז יורדות באופן זמני בעקבות השלשול.
בתינוקות הסובלים מאוד מ"קוליק" או תינוקות שחוו מחלת שלשול ממושכת, יש מקום לעבור למטרנה ללא לקטוז, באופן זמני, על-מנת להקל על אי הנוחות, עד להבשלה מלאה של המעי ופעילות מלאה של אנזים הלקטאז.
מטרנה ללא לקטוז מכיל את כל הרכיבים התזונתיים להם זקוק התינוק לגדילתו ואין בעיה לעבור לתמ"ל רגיל לאחר תקופה, בהתאם לגיל התינוק.
בילדים גדולים האלרגים לחלב ומוצריו ושאינם ניזונים מתמ"ל אשר מספק להם את כמות הסידן והחלבון לה הם זקוקים לגדילה נאותה, יש לדאוג לאספקה נאותה של חלבון ממקורות מזון אחרים (בשר, עוף דגים, ביצים) ואספקה נאותה של סידן - לעיתים קשה להגיע לקצובה המומלצת של סידן, ללא מוצרי חלב, המהווים מקור עשיר לסידן ואז ניתן להשלים את התפריט עם תוספי סידן המותאמים לילדים.
מומלץ להתייעץ עם דיאטנית ילדים בדבר העשרת התפריט בסידן ו/ או תכשירים מומלצים של סידן לילדים.