X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
כשמדברים על העברת נתונים בין המחשב למכשירים אחרים עולה גם שאלת אבטחת המידע מספר המלצות שיעזרו למנוע פריצה למכשיר
▪  ▪  ▪
יותר משתמשים - יותר התקפות [צילום: AP]

Bluetooth היא טכנולוגיה אלחוטית להעברת מידע בטווח קצר. היא פותחה בעקבות יוזמה של חברת אריקסון בשיתוף עם IBM, נוקיה, אינטל וטושיבה כדי לקשר בין טלפונים סלולריים, מחשבים ניידים, מדפסות, מחשבי כף יד ואוזניות באופן אלחוטי. צוות המחקר, שהוקם בעקבות היוזמה הזו, פרסם את המפרט של הגרסה הראשונה של ה-Bluetooth בשנת 1999.
מקור השם בלוטות' ("שן כחולה" בתרגום חופשי) במאה העשירית לספירה. למלך הדני הראלד בלטאנד (או הרולד בלוטות' באנגלית) היה תפקיד חשוב באיחוד שבטים ויקינגים באזור סקנדינביה, שהיו מסוכסכים בינם ובין עצמם, ולכוון את כוח ההרס שלהם לשאר אירופה. כאשר אגודת הבלוטות' חיפשה שם מתאים למוצר החדש שלהם, הם החליטו שיכולתו של המלך הראלד לאחד פלגים שונים הופכת את השם להולם מאחר שגם ה-Bluetooth מאחד בין מכשירים שונים ומגדיל את התפוקה שהלקוח יכול לקבל מהם.
יתרונות ה-Bluetooth הם ברורים. השימוש ב-Bluetooth, מלבד שימושו כאוזנייה, מאפשר למשתמש להעביר קבצים בין המחשב למכשירים ניידים אחרים, העברת קבצים מהטלפון או ממחשב כף יד למחשב וכו' ללא צורך בכבלים.
אבל כמו תמיד, כשמדברים על העברת נתונים בין המחשב למכשירים אחרים עולה גם שאלת אבטחת המידע. אחד הקריטריונים אשר קובעים את כמות ההתקפות המקוונות על סקטור מסוים הוא הפופולריות שלו. זו הסיבה שבגללה אנו רואים הרבה יותר התקפות פישינג ("דייג" מקוון של מידע רגיש) בקרב משתמשי Windows לעומת המשתמשים במערכות הפעלה אחרות כמו זו של מקינטוש. דבר זה לא שונה כשמדובר ב-Bluetooth. ככל שישנם יותר משתמשים כך נראה יותר התקפות ואמצעים יותר משוכללים לפרוץ למכשירים באמצעות התקני ה-Bluetooth.
טכנולוגיית ה-Bluetooth נמצאת היום בטלפונים סלולריים ומחשבי כף יד רבים והטכנולוגיה שעליה מבוסס ה-Bluetooth התפתחה מאוד מאז 1999 והיום היא כוללת מאפיינים כמו קישוריות לאינטרנט, משחקי on-line וכו'.
כאשר המכשיר הנייד או התקן ה-PDA נמצאים במצב 'ניתן לזיהוי' (discovery mode), הוא שולח אותות המציינים את זמינותו כדי לאפשר חיבור עם התקן Bluetooth אחר ושידור של נתונים הלוך ושוב.
מי שמעוניין לתקוף, ומצויד במכשור מתאים, יוכל לגלות את האותות הללו, ליצור תקשורת עם ההתקן השולח ולפרוץ לתוכו כדי לגנוב את קוד הזיהוי האישי של המשתמש (PIN). במקרה כזה, המשתמש כלל לא יהיה מודע למתרחש וכשהפורץ יצליח לבסוף להשיג את קוד הזיהוי שלו הוא יוכל לעשות ככל העולה על רוחו במכשיר הפרוץ, כגון גניבת מידע כמו רשימת אנשי קשר, הודעות דוא"ל והודעות SMS, שליחת הודעות תמונה או טקסט מחשבון המשתמש, לבצע שיחות, להתחבר לאינטרנט, לשתול נוזקות וכו'.
על-מנת להימנע מפריצה למכשיר מומלץ לנטרל את אופציית ה-Discovery Mode (מצב 'ניתן לזיהוי') ולהעביר אותו למצב "ניתן לזיהוי" רק בעת השימוש בו. אם המכשיר נשאר במצב של "ניתן לזיהוי" הוא יהיה פתוח ל-"פריצת Bluetooth" ומשתמשים אחרים יוכלו לקלוט את האותות למרחק של עשרה מטרים ופורצים עם ציוד מתוחכם יותר יוכלו לעשות זאת גם ממרחק של כמה מאות מטרים.
המלצה נוספת היא להגדיר קוד אבטחה חזק. בדרך-כלל המכשיר מגיע עם קוד אבטחה ראשוני אשר ניתן לפריצה יחסית בקלות (תלוי בסוג המכשיר).
כמו-כן, לא מומלץ לשמור מידע רגיש (כגון, פרטי חשבון בנק, מספר כרטיס אשראי וכו') במכשיר עצמו או בהתקנים אלחוטיים אחרים.
התקינו תוכנת אנטי וירוס על המכשיר הנייד. כיום, תוכנות האנטי וירוס לניידים עדיין לא מסוגלות לזהות חדירה למכשיר הנייד באמצעות ה-Bluetooth. אך הן מסוגלות לזהות ולמחוק וירוסים, אם התוקף שתל וירוס או תוכנת ריגול במכשיר. כפי שצוין קודם, כמות ההתקפות המקוונות על סקטור מסוים עולה ביחס ישר לפופולריות שלו. אך גם התגובה של חברות האנטי וירוס לא מאחרת לבוא. כבר קיימות בשוק תוכנות לאבטחת מידע לטלפונים סלולריים ובעתיד הקרוב תוכנות אלה ישתכללו עוד יותר ויכללו חומת אש חזקה יותר ויכולת להתריע על פריצה למכשיר. בנוסף לכך, בצוות המחקר והפיתוח של חברת ESET מזהירים שבשנה הקרובה אנו עתידים להיתקל בווירוס הראשון אשר יהיה מסוגל להפעיל את ה-Bluetooth ובכך לאפשר גישה מרחוק למכשיר.

מחבר המאמר הוא ראש צוות התמיכה הטכנית בחברת קומסקיור, הנציגה הבלעדית בישראל של חברת ESET, מפתחת האנטי וירוס ESET NOD32 וחבילת האבטחה ESET Smart Security.
תאריך:  05/01/2010   |   עודכן:  05/01/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
Bluetooth – אוזנייה מגניבה או פרצת אבטחה?
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יניב אקרמן
אם בן 13 מסוגל לקחת על עצמו עול מצוות לפי היהדות, אז שנה קודם על אחת כמה וכמה, יכול הוא לקחת על עצמו אחריות פלילית
אבנר יופי
עלינו למהר ולעשות שלום עם סוריה לפני שיהיה מאוחר מדי    מי שחושב כי אויבינו יכוונו טיליהם רק למטרות צבאיות - טועה מאוד
בועז ארד
נכונותן של מדינות המערב לקבל על עצמן אחריות להתחממות הגלובלית, והצגתה כאיום נורא על המדינות העניות - לא יסייעו למאמץ בנושא שינויי האקלים, אך יסייעו להנצחת השלטון העריץ במדינות העניות
יואב גלבר
טוב יעשה שר הביטחון אם יאמץ את דוגמת בן-גוריון ויימנע מפשרות בנושא סמכותן הצבאית של ישיבות ההסדר    המסר צריך להיות ברור: לאדמו"רים אין סמכות על תלמידיהם בעת היותם בצבא, וגם לא בשום עניין צבאי
אורי גנני
העברית מידרדרת - מילים לועזיות משולבות בשפה, הזכר מוחלף בנקבה ולהפך, ועוד    חמור מכך, שמות חברות וכדומה הם לועזיים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il