X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מחנה השמאל שוגה באשלייה, כאילו רק ליהודים יעניקו הערבים פטור מהתקפותיהם על אוכלוסיות שאינן ערביות-מוסלמיות "סינדרום אוסלו" חלק תשיעי
▪  ▪  ▪
התחייב לשמור אמונים לתוכנית השלבים. ערפאת [צילום: AP]
כמו הילד המוכה, ההוזה שחייו יעלו על המסלול אם רק יהיה ילד "טוב" וישכך את זעמם של המתעללים, גם חסידי מחנה השלום האמינו שאם ישראל תתקן את עוולותיה, כביכול, מן העבר, הערבים לא רק יקבלו את היהודים כמיעוט באזור, בניגוד למנהגם כלפי כל מיעוט אחר, אלא גם יאמצו אל חיקם מדינה יהודית ריבונית במזרח התיכון

החזקת השטחים בידי ישראל היא המקור העיקרי לעוינות הערבית, והשלום יבוא כאשר ישראל תשוב לגבולותיה הישנים - זו הייתה עמדתן הרטורית של תנועות השלום ממהפך 1977 ועד המהפך השני ב-1992 - 15 שנים שבהן הליכוד היה מפלגת השלטון או לפחות שותף שווה-מעמד בשלטון. האשמת הימין הישראלי בסכסוך עם הערבים הייתה מנותקת מן המציאות ממש כמו התפיסה שרווחה בזמנו בין יהודי גרמניה, שיהודי מזרח אירופה אשמים באנטישמיות, וממש כמו אמונתם של היהודים הסוציאליסטים שהגורם לאנטישמיות הוא הבורגנות היהודית; אולם במצב של מצור ערבי מתמשך ושל עליונות פוליטית של הליכוד, רטוריקה זו מצאה לה יותר ויותר חסידים בקרב השמאל הישראלי. הללו - מבועתים מהתמשכות המצור ומייחלים לקיצו - נצמדו לכל הצהרה חיובית מפיה של אישיות פוליטית ערבית כדי לבצר עוד את החשיבה המשאלתית שלהם, והתעלמו מכל הסימנים שהראו אחרת.
קל להבחין בדגם הזה בתגובותיהם של ראשי תנועות השלום להצהרות שהשמיעו יאסר ערפאת ודוברי אש"ף. בנובמבר 1988, למשל, המועצה הלאומית הפלשתינית, שהתכנסה באלג'יר, הכריזה על הקמת מדינת פלשתין שנשיאה הוא ערפאת; הבסיס המשפטי להחלטה זו, לטענת המועצה, היה החלטת האו"ם 181, הלא היא החלטת העצרת הכללית של האו"ם ב-1947 לחלק את ארץ ישראל המנדטורית למדינה יהודית ולמדינה ערבית - החלטתה שהערבים הפלשתינים דחו בזמנה.
החלטת החלוקה הקצתה למדינת ישראל שטח קטן יותר, וניתן-להגנה פחות, משטחה בגבולות הקו הירוק. במציאות של 1988, ברור היה שתוואי הגבול שציירה החלטה 181 אינו יכול לשמש בסיס למו"מ. למרות זאת, בתנועות השלום היללו את הצהרת אלג'יר ותיארוה כהכרה בזכותה של ישראל להתקיים. בחודש שלאחר ההצהרה ציית ערפאת באי-רצון מופגן לדרישתה של ארה"ב שיכריז באופן שאינו משתמע לשתי פנים שהוא מגנה את הטרור, מקבל את החלטות מועצת הביטחון 242 ו-338 (זו האחרונה התקבלה לאחר מלחמת יום כיפור, ועיקרה הוא אשרור של החלטה 242), ומכיר בזכותה של ישראל להתקיים בשלום בביטחון. בתנועות השלום בישראל התפעלו מדבריו של ערפאת כמוצאי שלל רב, והציגו אותם כהוכחה נוספת לצדקת השקפתם וכאות לבקיעתו של שחר חדש.
ברור שהיה זה מעניינה של ישראל לבדוק אם ההצהרות אומנם מבטאות שינוי כן בסדר היום של אש"ף וביעדיו, או שמא הן ניסיון לזכות בלגיטימציה ובהכרה מארה"ב ללא כל כוונה רצינית לשנות את מטרותיו החסלניות של הארגון, במסגרת תוכנית השלבים של אש"ף ב-1974 שמציעה שהארגון יקבל לידיו בדרכי מו"מ כל פיסת קרקע שיוכל, וישתמש בה כבסיס למימוש המטרה הסופית - השמדת ישראל. או - אפשרות שלישית - שהצהרות אלג'יר משקפות עמדת ביניים, אולי מאבק כוח בתוך אש"ף בין שתי האפשרויות הקודמות.
אלא שבתנועות השלום, אם שאלות כגון אלו עלו בכלל, הן נפטרו כלאחר יד. בלהיטותם לפרש את האירועים על-פי משאלותיהם, לא היה להם ספק שאש"ף אכן החליט לשאוף בכנות לשלום, ודבר אינו חסר עוד להשגתו, לבד מהיענות מצד ישראל. "מחנה השלום" הישראלי עצם עיניו נוכח הסימנים שהעידו כי המצב עשוי להיות אחר לגמרי - ביניהם הכרזות של מנהיגי אש"ף לקהל הבית שלהם כי הארגון ממשיך לדבוק באמנה הפלשתינית, שבמרכזה - השמדת ישראל.
אחת מהכרזות אלו הייתה הצהרתו של בכיר אש"ף אחמד צידקי דג'אני ב-22 בנובמבר 1988 כי "אנו באש"ף עושים הבחנה ברורה בין אמונות והשקפות עולם לבין תוכניות פוליטיות, כאשר הראשונות קובעות את הקו האסטרטגי הקבוע, בעוד האחרונות הן בעלות אופי טקטי. על חלק מאחינו לשים לב להבדל זה, דהיינו להמשך דבקותנו באמנה הפלשתינית". דוגמה נוספת סיפקו דברי סגנו של ערפאת, אבו-איאד, ימים אחדים לאחר מכן: "גבולות המדינה שעליה הכרזנו [בהצהרת אלג'יר] מסמלים רק חלק משאיפותינו הלאומיות. אנו נחתור להרחיבם במטרה לממש את שאיפותינו להשגת כל שטחה של פלשתין".
גם ערפאת עצמו התחייב באותם ימים בפני בני עמו לשמור אמונים לתוכנית השלבים. עדת המאמינים של תנועות השלום התעלמה גם מכך, ואף מהעדויות הברורות בשטח: אש"ף הוסיף ליטול חלק בפיגועי טרור נגד ישראל.

הספר לאנשים חושבים

טיבם האמיתי של צמד הפאשיזמים התאומים

לאתר מגזין מראה
סדרת המאמרים מבוססת על הגרסה המקוצרת של הספר "סינדרום אוסלו". תרגם מאנגלית צור ארליך.
ד"ר קנת לוין הוא היסטוריון ופסיכיאטר, מרצה בבי"ס לרפואה באוניברסיטת הרווארד. הוא הרבה לכתוב על הסכסוך הערבי-ישראלי, ומחבר הספר The Oslo Syndrome.
תאריך:  23/04/2010   |   עודכן:  23/04/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אם רק נהיה "טובים" כולם יאהבו אותנו
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
צודק מאד
יואל קורנבלום  |  23/04/10 18:14
2
אורי אבנרי האחראי הראשי לשיבוש
קורןנאוה טבריה  |  24/04/10 04:42
3
צריך משאל עם על "השטחים" ביו"ש
דודי28  |  24/04/10 11:27
 
- בא נמשיך את המתמטיקה
שרון א.  |  24/04/10 19:29
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
זה 17 שנים שהוא עובר מתפקיד לתפקיד, ובכל פעם - ראה זה פלא - הוא אחראי לנדל"ן העירוני או הארצי    מה יש בו בנדל"ן שכל כך מושך את אולמרט?
משה דן
אותו "חוק בינלאומי" ה"קובע" את "אי-חוקיות" ההתנחלויות מבוסס על פרשנות לאמנת ג'נבה הרביעית של הוועדה הבינלאומית של הצלב האדום (ICRC), שהיא ארגון שוויצרי פרטי, שהחליטה - בדיונים חשאיים, שהפרוטוקולים שלהם חסויים - כי ישראל מפרה את האמנה
עליס בליטנטל
ללא ספק, תערוכת האמנות הטובה ביותר המוצגת כעת בישראל    תערוכה לאמן שיצירותיו הן ברמה בינלאומית מהמעלה הראשונה, ומשום מה בארץ לא זכו לחשיפה הראויה בעשרות השנים האחרונות
אורי נטע
אורלי וילנאי פתחה סניף של ערביי ארץ ישראל בטלוויזיה
רועי אורן
במדינה שקטה כפולין אין זה מפתיע שאסון כבד כמו התרסקות המטוס בעיר סמולנסק ברוסיה יעורר שאלות רבות ויעמיד למבחן את הדמוקרטיה במדינה זו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il