X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
תזכורת למשטרת ישראל ולעיתונות הישראלית: ה"חגיגה" המשטרתית-תקשורתית במדינת ישראל, פעמים רבות, הסתיימה באבל
▪  ▪  ▪
חשוד בלבד. לופוליאנסקי [צילום: בוצ´צ´ו]

מי עוד ייכלל ברשימת החשודים של היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) והעצורים של משטרת ישראל, בפרשת הולילנד, אם אחד העצורים היה ראש עיריית ירושלים לשעבר, אורי לופליאנסקי, ואשר עודנו מכהן בעירייה?
ראש ממשלת ישראל לשעבר, אהוד אולמרט, מועמד כבר לדין בגין עבירות חמורות של הפרת אמון הציבור וקבלת שוחד, ושמו עלה בפרשה חמורה אחרונה זו, כתוארה על-ידי שופט בכיר במדינת ישראל. אנשים בכירים נוספים במערכת הירושלמית נעצרו ונחקרו, במסגרת אותה פרשה, כאשר אחד מהם עודנו מכהן כחבר עירייה. חבר עירייה המכהן, בימים אלו, מאיר תורג'מן, לא חסך מלהדגיש כי זו רק תחילת הדרך, וכי ישנם פרויקטים, נוספים, שגם מהם נדף ריח לא נעים.
כל יום ביומו, נחקרת ישות ציבורית בכירה, ממערכות שונות ואשר יש לה כוח השפעה רב הן על כלכלתה של המדינה והן על תדמיתה. לא למותר לציין כי מרבית המעצרים הסתיימו במעצרי בית למיניהם, בתנאים שונים, לבל ישובשו הליכי חקירה ויתואמו גרסאות. הסיבה היחידה למעצרם של מי ומי מהמעורבים בפרשה, התבססה על ה"חשש" משיבוש הליכי חקירה, ותו לא.
הפרשה ההולילנדית פגעה קשות במישורים שונים, במידה שבגינה יוגשו כתבי אישום כשם שהוגשו בקשות המעצרים, וספק רב אם שיקולי המשטרה ושופטי המעצרים "יתאימו" לשיקוליהם של פרקליטים בכירים שייחשפו לחומר הראיות שנגבה. איני בא וטוען לחפותם של החשודים בפרשה, אולם איני גם טוען לאשמתם. אך יש לציין כי ה"חגיגה" המשטרתית-תקשורתית במדינת ישראל, פעמים רבות, הסתיימה באבל.
מדינת ישראל אינה מדינת משטרה וחלילה לה מלהיות מדינה כזו. החוק עצמו גם אינו מסמיך את המשטרה להיכנס לנעלי הפרקליטות. הסמכויות בחוק ברורות ומובהקות הן. תפקידה של המשטרה לאסוף חומר ראיות שיועבר לפרקליטות, לבחינת הגשת כתב אישום בגינו. בפרשה זו, המשטרה חרגה מכל סמכות ופגעה קשות בזכויותיהם הבסיסיות של חשודים בדבר עבירה. הפגיעה אינה רק בזכויותיהם של החשודים, עת מעצרם, צילומם ואף בהדלפת מידע על אודות הפרשה לגופים לא מורשים, אלא שפגיעה זו גרמה במישרין לכרסום האמון הציבורי אותו בנתה המערכת המשפטית מזה 62 שנים במדינת ישראל. היש עוד אמון בממשל? - התשובה חד-משמעית: לא.
המשטרה, מחד-גיסא, טוענת בפה מלא בבית המשפט למעצר החשודים בפרשה חמורה זו, מהחשש לשיבוש הליכי חקירה. מאידך-גיסא, התקשורת נהנית מקבלת מידע מלא על אודות כל חשוד וחשוד. אם רוב החשודים עצורים בביתם, אז מאין קיבלה התקשורת מידע כה מקיף על החקירה ופרטי-פרטיה?! הלא עולה החשש כי המשטרה עצמה היא זו שמשבשת הליכי החקירה ולאו-דווקא אותם חשודים? הלא נדלקת מנורה אדומה מקום שהמשטרה נוהגת במנהג של איפה ואיפה בפרשה, ללא איפוק, כמתחייב, מהיות המדינה מדינה דמוקרטית, שזכויות אינן נרמסות בה תחת רגליהם של מוסמכים מכוח הדין?!
אסור להפחית מחומרתן של העבירות המיוחסות לחשודים, אך גם אל לנו לשכוח שהם רק חשודים, ומי שמוסמכת באמת לחרוץ את גורל חומר הראיות שנאסף, היא הפרקליטות ולא המשטרה. והסמכות הסופית לחריצת גורל החלטת הפרקליטות נתונה לבית המשפט בלבד. עודנה מתנהלת חקירה בפרשה, וכבר יש לנו גזר דין ציבורי-תקשורתי, המרשיע כל מי ששמו עלה בעיתונות וביומני המשטרה. האין בכך משום גזירת דין הנוגדת כל זכות יסודית המוענקת לכל אדם בהיותו כזה?!
לעניות דעתי, החוק הישראלי המעגן את דיני הבנייה ודינים אחרים שלא נפרטם, אינו רק לאקוני, אלא גם מזמין מפורשות את המוסמכים בגדרו לעבור את העבירות מדיני העונשין. המחוקק הישראלי בחר במרבית חוקינו להעניק שיקול דעת רחב ומורחב לכל מי שנוטל תפקיד מטעמו, ללא הצבת תנאים ו/או קריטריונים, שיפיגו במידת-מה "פיתויים" חיצוניים כאלה ואחרים. וכמובן, שנקודת המוצא לחוקים אלו, משולבת שילוב הדוק עם האמון הנרחב שהוענק לנציגי הציבור, אותם הבוחר בחר להסמיך. הלא הגיעה השעה לתקנם.
אם במשטרה עסקינן, ואם במחוקק, הדרך היחידה להחזיר את אמון הציבור, שעלה על שרטון, מצויה בין כותלי בית המחוקקים. שם, ורק שם, יכולים אותם נציגי ציבור שנותרו "ללא רבב" לתקן הנזקים העתידים לקרות.

תאריך:  29/04/2010   |   עודכן:  29/04/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אלו רק חשדות!
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
בעיה בהנחת היסוד של הכתבה
איל  |  30/04/10 15:56
2
האשמה ברורה גם אם...
דודו מהשרון  |  30/04/10 21:26
3
צודק במאה אחוז
רמי לוי  |  30/04/10 21:33
4
בצדק- חייבים חוקים יותר ברורים
מאיה אהרוני  |  30/04/10 22:07
5
מאמר מעניין
אמיר אבו גאנם  |  3/05/10 09:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שוש מיימון, לוס אנג'לס
העיתונאית שוש מיימון יוצאת חוצץ נגד הדברים שכתבה עליה שולה זקן בפייסבוק    "היא התעצבנה והפסיקה לרקוד, וגם נתנה מכה למצלמה שלי"
כרמית גיא
הרשות השנייה מבטיחה לטפל בהתבטאויותיו הדוחות של גבי גזית ואולי לקנוס את רדיו-ללא-הפסקה    אבל כשגידופים ממלאים אצלנו כבר מזמן את מקומו של ויכוח, זה לא ממש ישנה
רעות הורן
בניגוד להולילנד, את הלולולנד של שמחון עוד ניתן לשנות    מאמר תגובה לטענותיו של מזכיר ארגון מגדלי העופות יעקב כהן
אולק נצר
הרעיון להעלות את ה"דמוקרטיה" על ראש שמחתנו מנוגד בתכלית הניגוד לכמה עקרונות מקובלים בתחום הפסיכולוגיה של ההשפעה    בנוסף להיותו מילה חסרת-משמעות פוליטית, שהרי כולם בעד דמוקרטיה, הוא אינו "מזיז" לאנשים שום דבר בלב, ואינו מסוגל ליצור מעורבות רגשית המעוררת לשינוי, לפעולה
איתן קלינסקי
שחקן תיאטרון וקולנוע, סופר ותסריטאי, מלחין וזמר - קצרה היריעה מלתאר את עשייתו הברוכה של האמן    על אמנות לשמה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il