X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
המטבח של שרה [צילום: מרים קהן]
כיפאק למסעדה הבולגרית של יפו, שאין כמוה למטעמי-מטבח ביתיים
▪  ▪  ▪

צילומים נוסטלגיים של מכבי יפו מן העבר, בצד תמונתו של הרמטכ"ל בהווה, גבי אשכנזי, משמשים תפאורה של קבע למסעדת "שרה" הבולגרית ביפו (רחוב יהודה הימית 2), אף שרבים מהסועדים בה כלל אינם יוצאי המדינה המזרח-אירופאית; כמו, למשל, אהרון ידלין, מי שהיה שר החינוך, ושאותו פגשנו יושב בשולחן סמוך; טוביה צפיר, השחקן והחקיין המיתולוגי; או יעל פז-מלמד, העיתונאית השנונה ממעריב.
גם אנחנו, שאיננו נמנים עם העדה הבולגרית, למדנו להוקיר את "שרה", בת ה-40 ומשהו, מעומק הלב. היא נותרה כבקדמותה, מסעדה ביתית מובהקת, בזכות בעליה, נסים ופאני, אשר על המטבח. שום מסעדה בולגרית אחרת, שעוד נותרה מיפו של פעם, לא תדמה ולא תשווה לה במאכליה.
את רזי הבישול על האש נושאת בגאווה באמתחתה פאני, מורשת מאמה שרה, שיסדה את המסעדה כפינת-אוכל קטנה ומוצנעת, שצמחה וגדלה בחלוף השנים והמשמשת היום מקום-מפגש קולינרי לכל מי שהוא בעל טעם טוב.
ארוחת מלכים
מנת הדגל של "שרה" במנות הפתיחה היא, עדיין, הביורק - פלפל ממולא בגבינה לבנה ובפפריקה, שיכול רק לשמש מודל לחיקוי (בלתי-מוצלח בינתיים) למסעדות בולגריות אחרות. יש בו את כל ה"פלפל" הדרוש, עם כל הטעמים הטובים שבעולם, נימוח בפה ומותיר בעקבותיו טעם של עוד. מחרים-מחזיקים אחריו המרקים המעולים, של שעועית, אפונה וכבש, שמושקעים בהם הרבה אהבה בצד ויטמינים של בריאות.
גם המנות העיקריות אינן טומנות ידן בצלחת: קבב, או כבד-עוף משובח על האש; קציצות-בשר גדולות ומדהימות ברוטב-עגבניות; מוסקה מעולה ושורה של ממולאים, כפי שרק יוצאי ארצות הבלקן יודעים להכין. את כל אלה מלווה לוטיניצה - מעדן של פלפל גרוס, שמסוגל לא רק להרוג חיידק פוטנציאלי שעלול לארוב, אלא גם לערוב לבריאות לשמה.
ולא שכחנו, כמובן, את הקינוחים, שהם אורגזמה קולינרית בפני עצמה. מי שלא טעם את האורז עם החלב, את הקרם-קרמל, או את האשורה - מעדן מוקפא של חיטה, צימוקים ואגוזים - לא טעם את טעמו של מעדן אמיתי מימיו.
אנחנו הלכנו על-מנת ביורק, על מרק-שעועית, על כבד על האש עם אפונה, על לוטיניצה שרק פאני יודעת להכין, על אשורה (בלעדית ל"שרה") ועל קפה טורקי דומיננטי, עם ניחוח משגע.
על ארוחת המלכים הזו, לשניים, שילמנו 230 שקל, כולל תשר של 15 אחוז, ובסולם הדרגות הקולינרי, מ-1 עד 10, זיכינו את "שרה" במלוא הנקודות האפשריות.

תאריך:  24/05/2010   |   עודכן:  24/05/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אהרון רול
ישראל חייבת להגיב, דווקא כעת, מהר ובשום שכל לחרם המוצרים שהטילה הרשות הפלשתינית על מוצרי ההתיישבות באיו"ש
שרית גושן-פנטי
שינוי מקום המגורים משליך על כל תחומי החיים, בייחוד עבור ילדים    ההסתגלות לסביבה החדשה יכולה להימשך חודשים ארוכים, ומאחר שההורים חווים בעצמם הסתגלות לשינוי, הם לא תמיד מתפנים לתמוך בילד הזקוק להם
ארנון אשרי
מאמר מאזן לכתבות המתלהמות נגד ענף החלב; ועל החיים מנקודת השקפתי כרפתן
איתן גנור
אותה שיטה בה הרגה התקשורת את מפלגת שינוי מופנית היום נגד כל איש ציבור המעז להתבטא על ההתנהגות החרדית    התקשורת תוקפת רוחות רפאים ומתעללת בגווייה שמא תקום לתחייה, הכל במסווה מאבק בגזענות
אהוד גרנד
אני ימני שאוהב יהודים ואת הארץ שהובטחה לו בתורה על-ידי הקב"ה, וממש לא רואה סיבה לוותר על מה ששייך לו בזכות ולא בחסד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il