X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
אז נכון, לשמאל יש הרבה "שמות", סופרים, עיתונאים, אמנים, אקדמאים וכיו"ב, אבל בדמוקרטיה סופרים קולות, והמוני הקולות של המוני העם מצטברים לקול אחד מובהק, קולו של הימין השפוי
▪  ▪  ▪
בנימין נתניהו. ימשיך להיות בשלטון על-פי רצון הרוב בעם [צילום: פלאש 90]

עורכי סקרי הבחירות יודעים לדווח על אחוזים גבוהים בבחירות הפעם של מתלבטים, אלה שימים ספורים ושעות לפני פתיחת הקלפיות טרם החליטו איזה פתח ישלשלו בקלפי.
המבחר כידוע הוא עצום. 34 מפלגות וכאלה שמתיימרות להיות מפלגות! 34 פתקי רשימות שיראה לפניו המצביע על המגש שמאחורי הפרגוד. הוא לבדו - ומולו 34 פתקים, שמתוכם יוכל להכניס למעטפה אחד בלבד. האם ימהר ליטול את אחד מהם ותוך שניות להתייצב לפני ועדת הקלפי ולשלשל את מעטפתו, או שמא יתעכב, יסקור את המצאי שלפניו, יתלבט ולבסוף יטול את אחד הפתקים וימלא באמצעותו את זכותו הדמוקרטית, בלי שהוא שלם לחלוטין עם הצבעתו?
הלבטים בקלפי עצמה הם כאין ואפס לעומת הלבטים בימים שקודמים ל"יום הדין". מסתבר כי שבעה מיליונים ישראלים זקוקים ל-34 רשימות, לא פחות, ועדיין יש בתוכם כאלה שאינם מרוצים מאף לא אחת מהן, לעומת למעלה מ-300 מיליון אמריקנים, שמסתפקים בשתי מפלגות, ובוחרים בדמוקרטים או ברפובליקנים.
אנו שומעים דוברים היסטריים של כמה מפלגות שמשתרכות אחורנית בסקרים (כמו "התנועה" השמאלנית למשל), ששמים יהבם על המתלבטים, פונים אליהם שוב ושוב מעל כל במה ובכל הזדמנות, שעושים רעש ומהומה על כלום, כדי לומר, שמהם יגיעו עוד ועוד מנדטים. לשם כך הם אף מנפחים את אחוזי המתלבטים.
עיקר גוש הלבטים אינו כמובן בין ימין ושמאל, אלא מצוי בתוך הגושים עצמם. מעטים יחסית הם המתלבטים בין גוש לגוש, בין ימין לבין שמאל, ואפשר אפילו להוסיף את גוש המרכז שבו למעשה שתי מפלגות בלבד: "יש עתיד" וקדימה. על-פי הסקרים, גוש מרכז-שמאל אינו מצליח לצמצם את הפער מול גוש הליכוד-ימין, ולכן דוקא מקרב תומכי השמאל יוצאת הקריאה למתלבטים, לא להסס, לא להטיל פתק לבן, לא להימנע מללכת לקלפי - כאילו מקרב ציבור זה תצמח ישועת השמאל.
ולא היא. המתלבטים, אלה שבסופו של דבר לא ישארו בבית וכן יילכו להצביע, ואף לא יטילו פתק לבן, נחלקים בין שני הגושים. ולכן מי ששם עליהם יהבם - סופו להתבדות. לא המתלבטים המדומים ישנו את תמונת המצב, שאיננה בהכרח זו שעליה מצביע הסקר האחרון בטרם בחירות.
הלבטים בתוך הגושים פנימה הם מובנים. אין לך רשימה אחת שאתה, הבוחר, שלם לגמרי עם כל מועמדיה, או שאת, הבוחרת, מסכימה עם כל עקרונותיה, או כזו שאין לכם ביקורת כלשהי על התנהלותה. כמובן, ככל שהרשימה קטנה יותר, כך ההזדהות עימה, אישית ואידיאולוגית, אמיצה יותר, אבל גם דוחה יותר. מספר המזדהים והמצביעים לה בלב שלם הוא בהכרח קטן יחסית. ככל שהמפלגה גדולה יותר, אזי עמדותיה מעורפלות יותר, יריעת מצעה רחבה יותר, ותמצאו ברשימת מועמדיה גם דמויות שאינן כלבבכם, בלשון המעטה.
ההצבעה אפוא היא מעין ברירת מחדל בין מגוון של אפשרויות, של פתקים, והבחירה היא של הרע במיעוטו. ואולם אחד השיקולים החשובים ביותר שצריך לעמוד לנגד עיני המצביעים הוא גודל המפלגה. לאמור: האם להצביע למפלגה גדולה או קטנה? הבה נודה, אין אצלנו מפלגות גדולות באמת, כפי שהיו בעבר. בימין - הליכוד הוא המפלגה הגדולה ביותר, ולכל היותר מהווה שליש בלבד ממספר חברי הכנסת. בשמאל ובמרכז - מפלגת העבודה. וכשאנו אומרים עליה "גדולה", הרי זו מפלגה שמהווה רק שישית מכלל חברי הכנסת!
לשלטון יעיל דורשה שבמרכזו תהיה מפלגה גדולה, שתאסוף אליה לקואליציה שתיים-שלוש שותפות קטנות, לכל היותר. מנגד דרוש מפלגת אופוזיציה ראשית, גדולה יחסית. כדי שזה יקרה, כדי שהמערכת הפוליטית שלנו תקטן במספר מפלגותיה ועל-ידי כך תתייעל, על המצביעים לשקול ברצינות לתת קולם לאחת משתי המפלגות הגדולות, זו שמימין או זו שמשמאל, ולא להעדיף על פניהן מפלגות קטנות, סקטוריאליות, ויהיו אפילו אידיאולוגיות יותר, מחודדות יותר במצען, ואיכותיות יותר ברמת מועמדיהן.
ראוי לשים לב לעוד תופעה תעמולתית של ערב בחירות. כידוע, תוצאות בחירות הן ביטוי לסך כל האנשים שהצביעו למפלגות השונות. קול אחד - פתק אחד. אבל אנו רואים, שמפלגות קטנות, בעיקר בצד שמאל, מפרסמות מודעות תמיכה שנושאות עליהן שמות של אישי ציבור מוכרים, גנרלים, אנשי רוח וחברה, סלבריטאים. והמסר לציבור - ראו, אלה ואלה תומכים בנו, מזדהים עימנו, בואו גם להזדהות עימנו.
אז נכון, זה יפה, זה מרשים, זה מדליק את "מדורת השבט המפלגתית" - אבל לא מעבר לכך. בסופו של דבר עמוס עוז שווה בקלפי פתק אחד, בדיוק כמו לוי או כהן מחדרה או מנתיבות.
אז נכון, לשמאל יש הרבה "שמות", סופרים, עיתונאים, אמנים, אקדמאים וכיו"ב, ובדרך כלל אין הפתעות ברשימות אלה, אבל בדמוקרטיה סופרים קולות, והמוני הקולות של המוני העם מצטברים לקול אחד מובהק, קולו של הימין השפוי, שמבין את מצבה הגיאו-פוליטי של מדינתו, שדבק במורשת ישראל, שרוצה בזקיפות קומה לאומית ולא כניעה ללחצים ולא ויתורים מרחיקי לכת לאויב.
זו הסיבה שגם אחרי הבחירות ביום שלישי הקרוב, על אפם וחמתם של יובל דיסקין, נוני מוזס, אריאל הירשפלד ודומיהם (אגב, 95 אחוז מהחותמים המקצועיים לשמאל - הם אשכנזים), הליכוד ובנימין נתניהו, עם שותפיהם הפוטנציאליים, ולא שלי, ציפי וזהבה היומרניות על שלל הכוכבים התומכים בהן, ימשיכו להיות בשלטון על-פי רצון הרוב בעם.

תאריך:  17/01/2013   |   עודכן:  18/01/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המתלבטים
תגובות  [ 12 ] מוצגות  [ 12 ]  כתוב תגובה 
1
האליטות SMALLניות?
מרק בריל  |  17/01/13 13:25
2
"שפוי" עפ"י הפסיכיאטר אחימאיר
שלמה המגיב  |  17/01/13 13:46
 
- למגיב
דודי ד.  |  17/01/13 23:26
 
- אני "מסלף" , דודי ?
שלמה המגיב  |  18/01/13 00:49
 
- those who vote for the left
Gilead  |  18/01/13 02:22
 
- לשלמה
המגיבה למגיב  |  18/01/13 21:04
3
אתה צודק
מלש  |  17/01/13 21:57
4
עם נתניהו
דן אלון  |  18/01/13 02:25
5
הכל נכון=אבל על הימין"השפוי"אפ
קורןנאוה טבריה  |  18/01/13 05:31
6
אכן הצבעת על בעיית הבעיות של
לייבלה וייספיש  |  18/01/13 05:55
7
"לפעמים, האמת היא בקצה" א.אלדד
הניה  |  18/01/13 10:20
8
מה בעצם רצית להגיד לנו אחימאיר
פועה  |  19/01/13 11:10
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2013
עידן יוסף
הרב עובדיה יוסף אמר לרבנים תימניים כי אינו שונא את הרב אמנון יצחק וכי אינו משוחח איתו משום שלא ישמע לו    יצחק: בסרטון בוצעה עריכה והוא מוכיח ששיקרו למרן
אהרון שחר
אמנם תשדיר בחירות ארוך, מתאים יותר לאינטרנט, אך אולי עשוי להצית דיון ציבורי. תשפטו אתם
ציפורה בראבי
פנייה לנשים המתלוננות שאין מספיק נשים במקום ריאלי במפלגות - מה, אתן לא יכולות בעצמכן? ממתי צריכות נשים אסרטיביות, פעילות ומתקדמות שמישהו יסדר להן את החיים?
שוש אידסיס
ביקורתו של נשיא ארה"ב ברק אובמה אינה נקמה - זו טיפשות ממדרגה ראשונה. מתקבל הרושם הפשוט, כי אובמה לא ממש מחבב את מדינת ישראל
כנרת אגא
המסר העומד מאחורי סרטון ה"המנון" של מפלגת בל"ד מובן וברור, אך עם זאת אין לו מקום בתשדירי הבחירות לכנסת ישראל במדינת היהודים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il