X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
שר התחבורה: ישראל בפיגור גדול מאוד בתחום הסעת ההמונים וקידומו ימנע קטסטרופה תחבורתית "כל ראש עיר שמגיע ללשכתי מקבל את מלוא תשומת הלב לרעיונות שהוא מציע, לא משנה כמה הם גרנדיוזים"
▪  ▪  ▪
[צילום: חורחה נובומינסקי]
דרעי: נשנה חלוקת מענקי האיזון
שר הפנים אריה דרעי אמר בוועידה כי בכוונתו להקים ועדה לבחינת שינוי שיטת חלוקת מענקי האיזון. "על נוסחת גדיש, אשר נועדה לחשב את חלוקת מענקי האיזון, אבד הכלח. נדאג למצוא פתרון אשר ייטיב עם הרשויות החלשות באמת ויביא לצמצום פערים בין הרשויות החלשות והחזקות. אנחנו נדע למצוא פתרון צודק לאותן רשויות".
בנוסף, חשף דרעי כי מתגבשת תוכנית לצפון הארץ, ביחד עם משרדי הממשלה השונים, לחמש השנים הקרובות. השר דרעי אמר: "נביא את הנושא להחלטת ממשלה ואנחנו גם נקים מנהלת כדי שתעקוב ותיישם את ההחלטה. התוכנית תביא לשינוי עצום בצפון בתחומים רבים, דוגמת התיישבות ובריאות.
הגישה שמערכת התחבורה הציבורית צריכה להחליף את הרכב הפרטי היא מיושנת, לפחות בחלקה. כך טוען שר התחבורה ישראל כ"ץ. בחבר-דיון "מטרופולין תחבורתית" בוועידת "יחד מזיזים ערים" בחיפה, שקיימו (יום ד', 20.1.16) קק"ל ומרכז השלטון המקומי, אמר כ"ץ: "המטרה היא לקיים שילוב בין מערך תחבורה ציבורי יעיל ומודרני לבין הרכב הפרטי. אני לא רואה סתירה בין שתי מערכות אלה. העתיד העירוני צריך לעודד שימוש בתחבורה ציבורית יעילה ומהירה בשעות העומס יחד עם תשתיות טובות לשימוש הרכב הפרטי בשאר הזמן, ובשימוש בזמן שהתחבורה הציבורית לא עובדת, ובהתאם - לקיים מדיניות חניה שמותאמת לכך".
השר התבטא בנושא המיזמים הגדולים וחשיבותם לתנועה בערים הגדולות: "ללא מערכות הסעת המונים מודרניות אזורי המטרופולין לא יצמחו. זה לא סוד שמדינת ישראל נמצאת בפיגור גדול מאוד מהעולם בתחום הסעת ההמונים. מייסדי המדינה עשו דברים גדולים, אך בתחבורה לא הושקעו משאבים וחשיבה במשך עשורים. אני נכנסתי למשרד התחבורה וגיליתי מציאות שעיקרה היעדר חיבור בין הפריפריה למרכז והיעדר מוחלט של מערכות הסעת המונים בגוש-דן ואזור תל אביב אלו היו הנושאים העיקריים לטיפול. הממשלה, מחובתה לדאוג לנושא מערך הסעת ההמונים בערים ומחוץ לערים אך הדבר קשה. הקושי נובע מהעובדה שהממשלה מבינה שיש פיגור מבחינת תשתיות ביחס לעולם וגם כי מדובר על פרויקטים עצומים וסכומים עצומים".
על הקשר שהוא מקיים עם ראשי רשויות אמר השר כ"ץ: "למרות הקושי אנחנו לא מוותרים וחשוב לנו שיתוף הפעולה עם השלטון המקומי ולהיות קשובים לצרכים של התושבים. כל ראש עיר שמגיע ללשכתי מקבל את מלוא תשומת הלב לרעיונות שהוא מציע, לא משנה כמה הם גרנדיוזים. המדיניות שלנו היא ברורה - בלי מערכות הסעת המונים מודרניות, אזורי המטרופולין לא יצמחו. בהשקעה שלנו בפרויקטים הגדולים אנחנו מונעים קטסטרופה עתידית".
עוד אמר כ"ץ: "אני דוגל בשני אלמנטים עיקריים - לא לחריגה מזמן הביצוע ולא לחריגה כלכלית של הפרויקט. לכן דאגתי לנתק את חבל הטבור הכלכלי לזכייני פרויקטים בתחבורה שמעכבים פרויקטים מטעמים כלכליים. יש לנו הרבה תכנונים קדימה. לדוגמה, בבאר שבע אנחנו מתכננים רכבת קלה עתידית לאור תנופת הבנייה וצמיחת העיר. והנמלים החדשים בחיפה ובאשדוד שיהוו מרכז שיעסיק אלפי עובדים ויוזיל מוצרים ואת יוקר המחיה יהפוך את ישראל למרכז עיקרי של תובלה ימית. מרבית הסחורה תגיע מהמזרח".
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  20/01/2016   |   עודכן:  20/01/2016
+תביעה בצמרת עובדי אגד 21:50 20/01/16  |  יצחק דנון   |   לרשימה המלאה
מזכיר הוועד הארצי, משה אסייג, תובע מהיו"ר מאיר אסור 100,000 שקל בטענה ללשון הרע
[צילום: אלי אלון]
+הרכבת תחלט 32 מלש"ח מחברת שפיר 13:55 20/01/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
אחרי הפסקת ההתקשרות עם שפיר בגין התרוממות מנהרת הקישור בקו הרכבת המהיר לירושלים החליטה רכבת ישראל לחלט מהחברה הקבלנית ערבות
מנהרה 24 שהתבקעה
+עיכובים בתנועת הרכבות עקב תאונה בהרצליה 13:36 20/01/16  |  
בהרצליה קפץ אדם לפני רכבת נוסעים ונפגע. נוסעי הרכבת מועברים לרכבת חלופית. בשל כך לא ניתן להעביר רכבות אחרות על המסילה ויהיו עיכובים בתנועת הרכבות.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"הגישה שאוטובוסים יחליפו רכב פרטי מיושנת"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות תחבורה ציבורית
עידן יוסף
אחרי הפסקת ההתקשרות עם שפיר בגין התרוממות מנהרת הקישור בקו הרכבת המהיר לירושלים החליטה רכבת ישראל לחלט מהחברה הקבלנית ערבות
עידן יוסף
בשנת 2020 אמור שוק התחבורה הציבורית להיפתח לתחרות מלאה    באגד מעוניינים להקדים את המועד בתמורה להתייעלות    שאלת מיליון הדולר: מניין יגיע המימון להעלאת שכר נהגי הקואופרטיב
עידן יוסף
מיזם תעסוקה ייחודי לנשי אזור בקעת אונו מציע משרה גמישה כנהגת בחברת התחבורה הציבורית אפיקים תמורת הכשרה על-חשבון החברה
עידן יוסף
הות"ל אישרה תוכנית לשדרוג מתחם התפעול והתחזוקה של רכבת ישראל בחיפה והתאמתו לצרכי המסילות והרכבת החשמלית    הראשון בארץ שיטפל ברכבות חשמליות    המבנים המקוריים מתקופת הבריטים ישומרו    היחיד בארץ הנותן מענה לתחזוקה כבדה לכל רכבות הנוסעים והמשא
עידן יוסף
סרטון עלילתי יציג את מתווה הרכבת הנסללת לירושלים    בינתיים הופסקה ההתקשרות של הרכבת עם אחד הקבלנים המבצעים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il