X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
זדורוב היום בבית המשפט [צילום: דוד כהן, פלאש 90]
שופטי הרוב: פעולות פסולות של החוקרים
קולה וצרפתי קובעים: הבטחות שווא של החוקרים הובילו את זדורוב להודות; המדובב חצה גבולות נסים-שי בדעת המיעוט: זכויותיו של זדורוב לא נפגעו

השופטים אשר קולה ודני צרפתי, אשר זיכו (30.3.23) את רומן זדורוב מרצח תאיר ראדה, מותחים ביקורת על התנהלות המדינה - בעיקר חוקרי המשטרה - לאורך הפרשה. השופטת תמר נסים-שי, אשר בדעת מיעוט הרשיעה את זדורוב, דוחה ביקורת זו.
קולה מותח ביקורת על כך שהמדינה חזרה בה מהסכמה שעמדה בלב ההחלטה על קיומו של המשפט החוזר, ולפיה היו בתא השירותים עקבות נעליים שאינן תואמות לאלו של זדורוב ולנעליים אחרות שנמצאו. הוא מעיר, כי הפרקליטות ביצעה השלמות חקירה רבות ומגוונות - אך לא בדקה נושא מרכזי זה:
"ליבת הטענות וסיבת הסיבות לכך שהוחלט על משפט חוזר, הייתה בהסכמה המשולשת שבין הצדדים לאמר: שלוש העקבות הזרות הינן אכן עקבות נעל; עקבות נעל אלו לא נוצרו על-ידי הנעליים שנעל הנאשם; דם זלג על גבי העקבה שעל מכסה האסלה. לולא הסכמת הפרקליטות, שניתנה בפני השופט מלצר, יכול שלא היה כלל משפט חוזר לפנינו!
"לחזור עתה מהצהרה זו, שניתנה באופן מושכל ובדעה צלולה לבית המשפט העליון, זהו מעשה האומר דרשני, וזאת גם אם אקבל את עמדת המאשימה שמשפט חוזר 'חדש' לפנינו, וששומה עליה לבדוק את כלל הראיות מחדש. אכן, כך הוא, אלא שלעניין הסימנים/העקבות, שום דבר חדש לא בא לפנינו. משכך, לא הייתה הצדקה של ממש לחזרתה של המאשימה מההסכמות, שעליהן הצהירה בתגובתה לבקשה למשפט חוזר".

קולה: פגיעה בזכות ההיוועצות
קולה. "תחבולה נפסדת" [צילום: דוד כהן, פלאש 90]

קולה עומד על "הנרטיב החוזר ונשנה בסיכומי המאשימה, כי עדים התומכים בגרסת המאשימה ניתן לסמוך לחלוטין על זיכרונם ואילו עדים אשר יש בעדותם כדי לכרסם בגרסת המאשימה, סובלים מזיכרון לקוי, מהשלמת פרטים מאוחרים ועוד ועוד".
קולה עוסק בהרחבה בפגיעה בזכותו של זדורוב להיוועץ בעורך דין. הוא מציין, כי חקירתו הראשונה (12.12.06) לא תועדה באודיו או בווידאו, וכלל לא נמסר לזדורוב – למרות שהוחשד ברצח – שזכותו להיוועץ בעורך דין. לפני השחזור (19.12.06) ביקש זדורוב למסור על כך לעורך דינו, ובקשה זו לא כובדה. לדבריו, המדובב ארתור למעשה מנע מזדורוב שיקול דעת בנוגע לזכות ההיוועצות, ואילו החוקר יורם אזולאי הסית את זדורוב נגד סניגורו דאז.
על החקירה אומר קולה: "יודגש, כי חלק מהתחבולות בהן נקטה המאשימה, הינן תחבולות לגיטימיות, ואולם לא בקבילות עסקינן, אלא במשקל ההודאה, ולעניין זה נקבע בפסיקה, כי מקום שננקטו תחבולות, או שהוטחו בנאשם קביעות לא נכונות, או אפילו הנאשם כך סבר, הדבר משליך על מהימנות ההודאה ומטה את הכף לעבר הקביעה, כי מדובר בהודאת שווא". הוא קובע, כי החוקרים ביצעו "תחבולה נפסדת" כאשר אמרו לזדורוב שנמצאו כתמי דם על הכבל המאריך ששימש אותו; וכי נסיונה של הפרקליטות לומר שמדובר בפעולה תמימה הוא "ניסיון פסול".
קולה קובע: "גרסת ארתור מוטמעת ומחלחלת לאיטה למוחו של הנאשם וראה זה פלא, בשחזור בתחילתו, וגם במהלכו, חוזר הנאשם כמעט מילה במילה אחר התסריט שנבנה לו על-ידי ארתור... סופו של דבר, הנאשם מדגים לארתור איך רצח את המנוחה, וזאת לאחר ש'נבנתה' הגרסה של ההקנטה, הקללות וכדומה".
קולה מסביר במידה רבה את הודאת השווא של זדורוב בכך שהאמין, כי בישראל – כמו במולדתו אוקראינה – הודאה תביא לכך שעונשו יהיה קל בהרבה. הוא אומר כי החוקר סשה סטריז'בסקי הטעה את זדורוב כאשר אמר לו שגם בישראל יש השלכה ל"הודאה בלב נקי" אפילו בתיק רצח. מדובר באמירות פסולות, אשר אומנם אינן פוסלות את ההודאות, אך מפחיתות ממשקלן – אומר קולה.
כאשר זדורוב סירב להודות למרות לחצי החוקרים, הם הטיחו בו שהראיות הפורנזיות מוכיחות את אשמתו; סטריז'בסקי ואזולאי אף הובילו אותו לפתח גרסה מלאה, קובע קולה. וכאשר תשובותיו לא עלו בקנה אחד עם תמונת הזירה, הם "נתנו לו הזדמנות לתקן".
קולה גם עומד על שורה של מחדלי חקירה, אם כי מדגיש שמדובר במבט לאחור אחרי 15 שנה ובמחדלים שלא היה בהם כדי לזכות את זדורוב, אלא המצדיקים הפקת לקחים: "העובדה המצערת ואולי הבלתי-נתפסת" של אי-תפיסת תיקו של זדורוב מיד כאשר עלה החשד נגדו ביום הרצח, מה שאפשר לו ליטול אותו למחרת; זריקת מבחנות ובה גזירי ציפורניים של ראדה; אי-בדיקת דנ"א לתיק ותכולתו עד המשפט החוזר; אי-בדיקת עקבות הנעליים בתא השירותים הסמוך עד למשפט החוזר; חוות דעת שגויה בנוגע להימצאות כתמי דם בתאי השירותים; איתור מאוחר של מכנסיו של זדורוב והימנעות מהצגה בפניו של העובדה שאכן (כפי שטען) לא נמצאו עליהם כתמי דם; תקלות וחוסרים בהקלטת חקירותיו של זדורוב; העדר מזכרים מזמן אמת ואף בכלל.

נסים-שי: טענה כבושה
נסים-שי. לא נכפתה הודאת שווא

נסים-שי דוחה את מסקנותיו של קולה בנוגע למדובב ארתור וקובעת, שהוא לא פגע בזכויותיו של זדורוב ולא שלל ממנו את האפשרות שלא לשתף פעולה עימו. ארתור אומנם הרבה לומר לזדורוב שכדאי לו להודות בהריגה תמורת עונש מופחת, אך "בשום שלב לא חרג מגבולות הלגיטימי בהפעלת לחץ על הנאשם, בהטעייתו או במניעת ייעוץ משפטי ממנו".
עוד דוחה נסים-שי את טענת ההגנה, לפיה כאשר הציגו החוקרים לזדורוב מצג שווא ולפיו נמצא דמה של ראדה על כליו – הם כפו עליו למסור הודאת שווא. "אין ספק כי מדובר בהטחת עובדה שאינה אמת. יתרה מכך, אופיה ה'פורנזי' מקנה לה משקל יתר, בוודאי אצל הנאשם אשר היה בשלבים הראשונים למעצרו, וכפי שנוכחנו ראה חשיבות רבה לבדיקות פורנזיות. עם זאת, סופו של דבר, שהטחה זו, אשר באה לידי ביטוי בעל-פה בלבד, לא פגעה בזכות הנאשם שלא להפליל את עצמו ולא גרמה לו להודות הודאת שווא".
נסים-שי גם סבורה, כי זכות ההיוועצות של זדורוב לא נפגעה, ודאי שלא במידה המצדיקה לפסול את הודאותיו. היה לו ייצוג משפטי לפרק זמן משמעותי (גם אם לא מחקירתו הראשונה לפני מעצרו) בטרם שמסר את הודאותיו, היא אומרת. היא לא מצאה עיגון לטענת ההגנה לפיה הופעל על זדורוב לחץ יוצא דופן או בלתי הוגן למסור הודאה שקרית. החקירות נוהלו ברוסית כך שזדורוב יכול היה להתבטא באופן מלא, היה לו עורך דין ששכרה משפחתו ואין לו טענות כלפי הייצוג.
לדעת נסים-שי, הציפייה להקלה בעונש לא גרמה לזדורוב להודות ולכן לא צריך לבחון כלל את השפעתה על משקל ההודאות. מדובר בטענה כבושה שלא עלתה עד כה ולכן דינה להידחות; זדורוב קיבל כאמור ייעוץ משפטי; ואפילו אם סטירז'בסקי הבטיח לו הקלה בעונש – מה שכלל אינו ודאי – הרי שלא מדובר בהבטחה שחצתה את גבול המותר.

צרפתי: פיתוי ממשי להודות
צרפתי. המדובב הכתיב את הגרסה

צרפתי מותח ביקורת חריפה במיוחד על החקירה. "החוקרים דאגו להציג את צבר הראיות שפורט, לחובת הנאשם, כאילו מדובר בראיות חלוטות, תוך שימוש בניסוחים קודרים (כל הממצאים הביולוגיים לחובתו, העדויות שנאספו סותרות בבירור את גרסתו, נמצא שהנאשם הוא הרוצח על-פי בדיקת הפוליגרף 'הרוצח הוא אתה, הכל אתה' וכדומה). רובם ככולם של הראיות, כך בדיעבד לפחות, התבררו כחסרות משקל... [דרך זו] איננה בגבולות הלגיטימי, אלא היא חריגה מגבולות המותר ובגדר הפעלת לחץ והטעיה".
צרפתי מוסיף: "אין לדעתי בסיס ראוי להניח, כי הנאשם עמד בלחץ המצטבר שהופעל עליו, שקל את שיקוליו ובחן באופן שקול את מצבו, זאת מבלי שהושפע באופן מוחלט מהראיות לכאורה שהוטחו לפניו ומבלי שקם לו חשש כבד ביותר, כי התמונה הראייתית המסולפת, תרמה תרומה מכרעת למסירת ההודאה".
צרפתי קובע, כי לזדורוב היה מניע למסור הודאת שווא מתוך ציפייה להקלה בעונש. החוקרים אישרו בפניו הנחה זו, ו"יש בה ליצור למעשה לא רק 'מניע' ממשי להודות, אלא אף יותר מכך; יש בה בנסיבות אלה, לכאורה אף מעין מצג והבטחה מצד החוקרים (שאם יודה יזכה בהקלה). מצג והבטחה כזו פוגמים, כשלעצמם, ממשקל ההודאה, זאת גם אם לא נפליג לבחון את שאלת קבילות ההודאה בשל כך". הללו הוצגו לזדורוב "על-רקע ייאושו ואמונתו הסובייקטיביים כי כל הראיות פועלות לחובתו וכי אם לא יחלץ את עצמו ומיד (בדקה ה-90 כפי שתואר לפניו), על דרך הודאה בלב נקי, צפוי הוא בוודאות למאסר עולם. נסיבות שכאלה מהוות לכאורה פיתוי ממשי להודות, גם אם הודאת שווא".
לדעת צרפתי, למדובב ארתור "הייתה השפעה קריטית על הנאשם אשר היה למעשה 'כחומר ביד היוצר' בידי ארתור. ארתור לאורך כל ימי החקירה, ליבה כאמור את חששות ופחדי הנאשם, אשר להצטברות הראיות לחובתו. ארתור דאג ליצור אצל הנאשם עם שובו לתא אחרי חקירות, תמונה קודרת ביחס למצבו המשפטי והראייתי, לרבות על דרך ניתוח, טיפין טיפין, של תמונת המצב הראייתית בכל יום ויום.
"ארתור הוא זה שהציע ועודד את הנאשם בכל הנוגע לשימוש באפקט והלב הנקי, תוך בניית גרסה בהתאם. ארתור דן עם הנאשם ולמעשה הציע ובנה עבורו את עיקרי גרסתו להשתלשלות האירועים שהובילו לרציחת ילדה, גרסה ששימשה בסיס להתוודותו של הנאשם".

"החוקרים היו שבויים בקונספציה"
תאיר ראדה [צילום: רפרודוקציה]

צרפתי מוסיף: "זכותו של הנאשם להיוועץ בעורך דין, נפגעה מהותית בנסיבות ענייננו. פגיעה זו משליכה לשאלת משקל ההודאה אותה מסר הנאשם". הוא מפרט את מפגשיו של זדורוב עם סניגורו, כולל כאלו שהיו קצרצרים ובהם לא יכול היה בפועל לבחון עימו את הראיות נגדו ולכלכל את צעדיו. הוא נחקר שלוש פעמים כחשוד ברצח מבלי שנאמר לו שזכותו להיוועץ בעורך דין, וממילא מבלי שמימש זכות זו. גם כאשר היה לו סניגור, ארתור היה בפועל "יועצו המשפטי" בעוד הייצוג לא היה אפקטיבי.
"פעולות ארתור חרגו מהמקובל ויצרו מניפולציה קשה על הנאשם", אומר צרפתי. "ההתקשרות שבין המדינה לארתור בפרשתנו כללה טובות הנאה ותמריץ כספי, ככל שיחלץ ארתור הודאה מהנאשם. תמריצים אלו, שאף נקבעו כנורמה אסורה מאוחר לפרשתנו... יש בהם להאיר באור בעייתי ומסוכן את התנהלות ארתור בענייננו".
"ארתור והחוקרים פעלו להציג לפני הנאשם מצג לפיו במצב הראייתי, מצויות לפניו רק שתי חלופות; האחת - שימשיך לדבוק בחפותו ואז מובטחת לנאשם הרשעה ברצח ומאסר עולם, והשנייה - הודאה תוך שיתוף פעולה שתאפשר לו 'הודאה בלב נקי' ומאסר מופחת משמעותית. לצורך בחינת החלופות העומדות לפניו לרבות אלו לעיל, לא הייתה לנאשם כל אפשרות מהותית להיוועץ בעורך דין. הטיעון לפיו הנאשם בפועל לא התוודה טרם שנפגש עם עורך דינו ומכאן שלא הייתה להפרת חובת ההיוועצות משקל, לדעתי אינו טיעון נכון ובעל משקל בנסיבות ענייננו".
צרפתי מסכם: "המקובץ, לכל הפחות, מחדד ומחזק את החשש כי ההודאה נמסרה בעקבות הערכת המצב הסובייקטיבית של הנאשם, מבלי שיכול היה למעשה להיוועץ בעורך דין מוקדם לכך, על-מנת לבחון שהחלופה של מתן ההודאה (גם אם הודאת שווא) בלב נקי, היא החלופה הטובה עבורו. האמור משליך במצטבר על משקל ההודאה שלפנינו".
צרפתי מותח ביקורת על התנהלות החוקרים, אשר יצרו בפני זדורוב "מצג מתמשך לפיו מצטברות לחובתו, יום אחר יום, ראיות מוצקות המלמדות על מעורבותו ברצח ומצביעות עליו בבירור כרוצח". למצגים אלו "הייתה השפעה דרמטית על הנאשם. נתוני אישיותו, חוסר ניסיונו וחולשותיו תרמו את תרומתם המצטברת וחיזקו את הערכות הנאשם כי הראיות סוגרות עליו (על אף שעל-פי הראיות לאמיתן – לא כך).
"...ההשפעה האמורה קיבלה האדרה בנסיבות ענייננו, לאור מעורבותו האקטיבית והשפעתו של ארתור, שדאג כמו חוקריו, להבהיר לנאשם שהתמונה קשה וללא מוצא וכי במצב הראיות הקיים לחובתו, אחת דינו - מאסר עולם, ללא קשר לשאלת חפותו. התמונה הקשה ורמת השכנוע הגיעו לכדי כך שהנאשם בנקודת הזמן, בה קרס נפשית ואף החל להאמין, עם עצמו – כי הוא רצח את הילדה באפקט ואינו זוכר. החוקרים בהכרח גם צפו וידעו בזמן אמת אשר להתנהלות ארתור ומידת השפעתו ולא עשו דבר".
צרפתי מוסיף, "בלב כבד" כלשונו: "מצאתי בסיס להערכה לפיה החוקרים בפרשתנו, כבר מהשלבים הראשונים של החקירה, היו 'שבויים בקונספציה' אשר לאשמת הנאשם. האמור יש בו ככל הנראה להסביר את ההתמקדות בכיווני חקירה מסוימים. את הלהיטות להציג לפני הנאשם מצגים לא נכונים אשר למצב הראייתי, את החלטתם לתת 'דרור' לפעילות המדובב, ואת חוסר היכולת לערער אחר הממצאים".

תאריך:  30/03/2023   |   עודכן:  30/03/2023
+איסמן: בלי משפט חוזר לזדורוב - היינו חוטאים לתפקידנו
20:28 30/03/23  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

פרקליט המדינה באיגרת לכל הפרקליטים בעקבות הזיכוי: נבחן את פסק הדין בשים לב לחילוקי הדעות בין השופטים ונחליט האם להגיש ערעור

איסמן. "קביעות הפוכות לחלוטין" [צילום: אוניברסיטת חיפה]
+הפרקליטות: סבורים שזדורוב אשם; נחליט האם לערער
12:14 30/03/23  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

הפרקליטות מזכירה שזדורוב הורשע בידי שישה שופטים בשלוש ערכאות שונות וסבורה שהראיות שהציגה במשפט החוזר הוכיחו את אשמתו

איסמן. החליט לנהל את המשפט החוז [צילום: משרד המשפטים]
+ח"כ ארבל: יום הכיפורים של מערכת אכיפת החוק
11:05 30/03/23  |  עידן יוסף

ח״כ משה ארבל (שס) בתגובה לזיכוי זדורוב: ״זהו יום הכיפורים של מערכת אכיפת החוק. על שי ניצן ושותפיו לניהול התיק לערוך חשבון נפש מעמיק ונוקב על התנהלותם בפרשה אשר הוכיחה כי יותר חשוב להם ניצחון משפטי על פני האמת העובדתית ומציאת הרוצח של תאיר ז"ל. מאבקו של ניצן שלא נותר רק באולמות בית המשפט ובלחצים אדירים על נושאי משרה שיפוטית אלא אף ברדיפה אחר הרופאה המשפטית ד״ר מאיה פורמן מהמכון לרפואה משפטית אותה רדף באופן אישי וללא רחם, והתקפות נבזיות וחסרות בסיס על ד"ר חן קוגל, מנהל המכון לרפואה משפטית, מומחה ידוע בתחומו ולוחם בשחיתות שהעז להביע את עמדתו המקצועית ולא לצעוד לצלילי חליל הפרקליטות ולהעיד שקר לטובת התביעה.
"אדם אשר ישב בכלא משך שנים על לא עוול בכפו, בשל יהירות ורצון לבטל כל ביקורת על התביעה משל הייתה היא קונספירציה, כל אלו הביאו את כבוד המשנה לנשיאה השופט חנן מלצר לקבל החלטה אמיצה ולהורות על משפט חוזר. החלטתו זו תיזכר בדברי הימים של המדינה כמי שהיה קשוב לטענות ההגנה ולקול המוחלש של הנאשם והביא לעשיית צדק. על מערכות אכיפת החוק להפיק לקחים מפרשה עגומה זו ומהשלכות היהירות שבהתנהלותה ולעשות כל אשר בכוחן למנוע הרשעות שווא של נאשמים בפלילים ולהביא את הרוצח של תאיר ראדה ז״ל לדין במהרה״.

+רוטמן על הזיכוי: התנהלות שי ניצן מוכיחה מדוע חייבים לשנות את הכללים
11:02 30/03/23  |  עידן יוסף

ח"כ שמחה רוטמן בתגובה על זיכוי זדורוב: "הזיקה בין ספיחי משפט זדורוב לבין תיקון מערכת המשפט אדירה. את ההתנהלות הבריונית של פרקליט המדינה דאז שי ניצן, סביב התיק הזה, צריך לראות במשקפי המשפט הציבורי: התנהלותו מוכיחה מדוע חייבים לשנות את הכללים".

+זדורוב לאחר הזיכוי: הצדק והאמת ניצחו
10:58 30/03/23  |  עידן יוסף

רומן זדורוב לאחר הזיכוי: "הצדק והאמת ניצחו. קשה להסביר את התחושות. אני רוצה לחזור לילדים וללכת לטייל". זדורוב נעמד בכניסה לבית המשפט עם עורך דינו ירום הלוי, כשבחוץ יורד גשם.
עו"ד הלוי: "גזרתי על עצמי אי-התלהמות. לפני שנה, ראש ההרכב דיבר על מעשים שנעשו במחשקים מול ההרכב, מעשים שלא ייעשו ומי שצריך לדעת - לא יודע - ניסו להטות משפט במחשכים נגד רומן. כעורך דין אני מאמין ואמשיך להאמין בבית המשפט. רוב רובה של הפרקליטות אנשים טובים וערכיים. מישהו ניסה לחצוב מנהרה תחת הרגליים שלי ולהטות את המשפט. אני מתפלל שהפרקליטות לא תערער. בעדינות, דעת המיעוט תלושה מהראיות".

+אילנה ראדה: 16 שנים של טיוח. הפרקליטות רצחה את הבת שלי
10:54 30/03/23  |  עידן יוסף

אילנה ראדה לאחר הכרעת הדין: "הפרקליטות היא גוף עברייני במדינת ישראל. הפרקליטות רצחה את הבת שלי. 16 שנה של טיוח ושקרים. השלב הבא זה לאתר את הרוצחים ואנחנו יודעים לאן ללכת. המלחמה רק מתחילה".


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שופטי הרוב: פעולות פסולות של החוקרים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות רצח הנערה בקצרין
איתמר לוין
הפרקליטות מזכירה שזדורוב הורשע בידי שישה שופטים בשלוש ערכאות שונות וסבורה שהראיות שהציגה במשפט החוזר הוכיחו את אשמתו
עידן יוסף
פקח הרכבת סייע לרופאה שהיה ברכבת להעניק עזרה ראשונה בעזרת ציוד ההחייאה הנמצא בכל הרכבות, ותיאם עם שאר צוותי הרכבת עצירה מיוחדת של הרכבת בתחנת נתניה
עידן יוסף
הדגימות מהשערה, שנבדקו במאגר הדנ"א המיטוכונדריאלי הישראלי, לא מתאימות לפרופיל השערה שנמצאה על גופתה של תאיר ראדה - מה שמחזק את טענות ההגנה כי מדובר בשערה של חבני    הבדיקה העלתה כי 17 שערות נוספות שנמצאו שייכות לתאיר ראדה עצמה
תומר בנישתי
נדמה כי בצירוף ממצאים נוספים אשר עלו במסגרת המשפט החוזר וההתפתחויות המשמעותיות לרבות השינוי הקוטבי בחלק מגרסאות העדים במהלך המשפט - יובילו לזיכויו של רומן זדרוב
דורון מנשה, איל גרונר
אם יש לנו ראיות פורנזיות חותכות השוללות את מעורבותו של זדורוב ברצח, הן בהכרח גוברות על ספקולציות פסיכולוגיות המיוסדות על התנהגותו המילולית העולם הפורנזי הוא עולם הרבה יותר מוצק משיח הספקולציות ההתנהגותיות, והוא כבר פסק את דברו כך נראה שאשמת זדורוב לא הוכחה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il