רבות נכתב השבוע על ארוחת הבוקר שכדאי לילדים לאכול לשיפור הריכוז והביצועים, הכריך שעליהם להביא שיהיה מזין ועוד. מה אתכם המורים? האם הקדשתם זמן לחשיבה על תכנון ארוחותיכם שלכם? האם במסגרת העבודה האינטנסיבית, אתם מצליחים לשלב ארוחת בוקר, להכין מזון נכון ליום העבודה ולהגיע הביתה לארוחה מוכנה ומזינה בסוף יום העבודה?
אין עוררין על כך שעבודת המורים דורשת ריכוז רב, סבלנות אין קץ, יצירתיות, עירנות ויכולת אלתור. חדר המורים, המהווה מקום מפלט חברתי בשעות ההפסקה, עלול להיות "מוקש" גסטרונומי. מורים רבים נוהגים להביא את "שאריות" המאפים והתבשילים משבת או מיני תופינים שרוכשים בדרך במכולת וכך תוך כדי מנוחה וללא שימת לב, נאכלות קלוריות רבות ללא תועלת בריאותית ובסוף יום העבודה - מגיעים תשושים, רעבים וללא יכולת לשלוט בשאר המטעמים המחכים בבית.