על-מנת לכוון את המערכות הפיזיולוגיות לשיפור תהליכי חילוף החומרים, לבזבוז אנרגטי ולצמצום מאגרי השומן, יש לספק לגוף באופן שוטף, רכיבי תזונה במהלך כל היום, בכמויות קטנות ובתדירויות גבוהות, כמובן תוך הגבלה קלורית מתונה, רק אז תתרחש ירידה איכותית ונכונה במשקל.
חשוב לא להגיע למצבי רעב קיצוניים. יש לפרוס את המכסה הקלורית ותוכן התפריט, כך שהגוף יקבל את כל הדרוש לו במרווחים של כשלוש שעות: שלוש ארוחות מרכזיות ושתיים-שלוש ארוחות ביניים קטנות. בכל ארוחה מרכזית, יש לכלול את כל אבות המזון. זאת כמובן יש להתאים לכל אדם באופן אישי.
בנוסף, יש לשים לב לצריכה מספקת של נוזלים ובעיקר מים, היות שקיים בלבול באיתות הגוף בין רעב לצמא.
בפועל, חשוב להצטייד בצידה ליום עבודה ארוך או לנסיעה ממושכת, בדיוק כפי שמתארגנים עם כסף, פלאפון, דלק ברכב וכדומה ובימים שיש אירוע או ארוחת ערב במסעדה, יש לשמור על שגרת האכילה, ניתן להחליף בין ארוחת הערב לבין ארוחת הצהריים, כמו גם לצמצם באותו יום את נפחי הארוחה, אך לא להשמיט ארוחות בדרך.
לפני כל ארוחה, מומלץ לשתות כוס מים ולהקפיד על אכילה כל שלוש שעות עם המלצה לאכול ארוחת בוקר ששוברת את צום הלילה לא יאוחר משעתיים אחרי הקימה.
פריסת הקלוריות על-פני היום וביצוע ההמלצות הללו, יוביל לשיפור תהליכי חילוף החומרים, איזון הסוכר והאינסולין, כמו גם איזון רמות הסרוטונין שהוא הורמון מצב הרוח האחראי על יכולת העמידה שלנו אל מול הפחמימות והפיתויים.
לסיכום, קיים הבדל משמעותי בין ל"אכול פחות" לבין "לאכול נכון", רק אכילה נכונה ומאוזנת, תוביל לתהליך ירידה אמיתי ואיכותי במשקל שאינו מלווה במתח פיזיולוגי ו/או נפשי, עם תוצאות הנשמרות לאורך זמן.