ירידה במשקל, כאמור, מתארת את הירידה האבסולוטית בקילוגרמים ולא מתייחסת לסוג הרקמה המתפרקת - האם התפרק שריר, שומן, נוזלים? לעומת זאת, הרזייה מבטאת את פירוק מסת השומן, אותה רקמה שמזיקה לנו בריאותית ומתבטאת גם בנפח הגוף.
על-מנת לקבל תמונה מהימנה לגבי הצלחת תהליך הירידה במשקל, יש למדוד מעבר למשקל, גם את היקפי הגוף. מומלץ למדוד את היקף הירכיים, הבטן והמותן וכמו-כן, למדוד בעזרת מכשירים המתקדמים טכנולוגית, את אחוזי השומן, רק אז תתקבל תמונה אמיתית על מצב המשקל והתקדמות התהליך.
אחוזי שומן ומדידת היקפים, משקפים, כאמור, את איכות הירידה במשקל ולא רק את הכמות. היקפים מייצגים בעיקר את פירוק המסה השומנית הממוקמת בעיקרה כמצבור תת-עורי.
יש לזכור, כי תהליך פירוק השומן בגוף הינו איטי ולכן ירידה במשקל איטית ומדורגת, מבטיחה הרזייה ולא רק ירידה מקרית ורגעית במשקל. כך למשל, יכול אדם להיות ירוד במשקל, אך בעל אחוזי שומן גבוהים יחסית, דבר הניכר במראהו ולעומתו אדם השוקל יותר, אך מסת השריר שלו גבוהה ואחוזי השומן שלו נמוכים והוא יראה חטוב ובריא.
ההמלצה אם כך היא, ראשית לא להישקל בתדירות גבוהה, מספיק אחת לשבוע ובאותם תנאי שקילה. כלומר, אותה שעה ביום, אותו ביגוד וכדומה.
חשוב לנהל מעקב אחר אחוזי שומן וההיקפים וזאת על-מנת לוודא שמסת השומן היא זו המתפרקת בתהליך ולא רקמת השריר המכילה בעיקרה נוזלים.
בנוסף, מומלץ שאותו מודד יערוך את כל המדידות. עדיף שיהיה זה איש מקצוע. כלומר, הדיאטנית וזאת בגלל השונות הקיימת בין מודדים שונים.
חשוב מאוד שבמהלך תהליך שינוי ההרגלים והירידה במשקל, נתחבר לחוויה הגופנית, להרגשה הכללית ולא רק למספר המופיע על המאזניים.