X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
חלב, העשיר בסידן, מגן בפני היווצרות אבנים בכליות ניתן למזער את הנזק הקלורי של המאפים של על-ידי בחירה של מוצרי חלב דלי שומן כדאי להעדיף פשטידות ללא שכבת בצק למטה
▪  ▪  ▪
פשטידה דלת קלוריות [צילום: באדיבות סטודיו C]

חלב הינו מזון המכיל כמות גדולה של חלבון, סידן, ויטמיני A ,D ,E. סידן הינו מינרל חשוב בכל שלב בחיים לחיזוק העצמות והשיניים. סידן נמצא במוצרי החלב בכמות גדולה וגם במזונות מהצומח כמו ירקות ודגנים מלאים, אך הללו מכילים גם סיבים המפריעים לספיגת הסידן. לכן ספיגת סידן יעילה יותר כאשר מקורו ממוצרי החלב. רצוי להשתמש בפשטידות ובמאפים במוצרים עשירים בסידן כגון: גבינת ריקוטה המכילה 5% שומן וכ-1,000 מ"ג סידן לגביע של 200 גרם;
מחקרים שונים הראו, כי תופעות חריגות במערכת הנשימה נצפו רק בקרב אנשים שנמצאו כאלרגניים לחלבון חלב. תופעות אלה הפסיקו מיידית עם הפסקת צריכת מוצרי החלב.
חלב, העשיר בסידן, מגן בפני היווצרות אבנים בכליות - הסידן בחלב קושר את האוקסלאטים ומונע מהם להיספג. כתוצאה מכך, פוחת הסיכון להיווצרות אבני סידן אוקסלאט. לכן מומלץ לשלב מוצרי חלב עם מזונות עשירים באוקסלאטים כגון: תרד, ירקות בעלי עלים ירוקים כהים, אגוזים, בוטנים, תותים, בטטות, חצילים, פלפל ירוק.
שומן רווי מגיע בעיקר מבעלי-חיים ותוצרתם, כלומר בשר, גבינות וביצים. הגוף לא זקוק לשומנים אלה וצריכת יתר שלהם היא הרסנית משתי סיבות: שומן רווי קשה יותר לעיכול ולכן מאוחסן ללא תועלת בתאי השומן. שומן רווי מפריע לגוף להפיק תועלת מהשומן הטוב. רבים לא מודעים לעובדה שמוצרי חלב מעל 5% שומן מכילים כמויות גבוהות של שומן רווי, לכן מומלץ לצרוך גבינות רכות וקשות 5% שומן, ולהשתמש בפתיתי גבינה צהובה 9% שומן לאפייה.
ניתן למזער את הנזק הקלורי של המאפים של על-ידי בחירה של מוצרי חלב דלי שומן - שימוש בקופסת גבינה קשה 5% שומן במאפים ובפשטידות לעומת גבינה 16% שומן, לא גורעת בטעם, חוסכת כמויות שומן רווי גדולות וכ-300 קק"ל. שימוש בקופסת גבינה 3% שומן לעומת גבינה 9% שומן תחסוך לנו כ-130 קק"ל.
כדאי להעדיף פרוסת לחם מיוחד או להשתמש בבצק פילו על-פני בורקסים ומאפים המבוססים על בצק עלים. מוצרים אלו עשירים גם בשומן רווי וגם בשומן טרנס.
כדאי להעדיף פשטידות ללא שכבת בצק למטה, ואם כבר מוקרמות, אז בשמנת מתוקה צמחית 5% שומן או שמנת מתוקה 10% שומן במקום השמנת להקצפה 32% שומן.
אפשר לערוך ארוחה חלבית שתכלול גם מנת דגים בתנור בתוספת תפוחי-אדמה או מנת פשטידה.
כדאי להכין קינוח ביתי כגון בלינצ'ס או יוגורט דל שומן עם פירות העונה, אכילת מוצרי חלב מותססים המכילים חיידקים פרוביוטיים כגון יוגורט BIO, תורמת לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
מומלץ להכין בבית עוגת גבינה המבוססת על גבינות דלות שומן. עוגות גבינה מוכנות קרות או אפויות, מבוססות על שמנת וגבינות עתירות שומן, ומכילות בפרוסה כ-390 קק"ל.

ארוחת חג לדוגמא

כ-700 קלוריות לכל הארוחה ליחיד.
מנה ראשונה: מרק יוגורט קר.
מנה עיקרית: דג בכוסברה ולימון בצירוף תפוח-אדמה פרוס וסלרי.
תוספות:
  • פשטידת גבינה וירק;
  • סלט חצילים קלויים;
  • סלט בייבי עם פירות;
  • קינוח: בלינצ'ס גבינה ופירות;
  • שתיה: לימונדה מתרכיז דיאט, פלחי לימון טרי ועלי נענע.

מתכון לעוגת גבינה אפויה
מתכון ל-20 מנות. כל מנה כ-140 קק"ל
▪  ▪  ▪

חומרים לעוגה:
  • קילו גבינה לבנה 5%;
  • מיכל שמנת חמוצה 9%;
  • שש ביצים מופרדות;
  • כוס סוכר;
  • שלוש כפות קמח רגיל או שקית אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר;
  • שתי כפות קורנפלור;
  • שקית אבקת אפיה;
  • שתי שקיות סוכר וניל;
  • קליפה מגוררת מחצי לימון;
  • קורט מלח קטנטן להקצפת החלבונים.
אופן הכנה:
מקציפים חלבונים ומוסיפים קורט קטנטן של מלח, מוסיפים את הסוכר עד שמתקבל קצף. מערבבים בקערה שנייה את כל החומרים, כולל החלמונים, מערבבים בתנועות קיפול את שתי התערובות יחד. יוצקים לתבנית עגולה 26 משומנת. מכניסים את העוגה לתנור בחום 175 מעלות ופותחים דלת אחרי 50 דקות בדיוק.
ציפוי לעוגה:
כשהעוגה עדיין חמה, מורחים גביע שמנת חמוצה 9% שומן נוסף מעורבב בכף סוכר על העוגה, ומשאירים עוד 10 דקות בתנור החם.

הכותבת היא דיאטנית קלינית, B.Sc.Nutr, רשת סטודיו C, סניף ראשון-לציון מזרח
תאריך:  01/05/2013   |   עודכן:  01/05/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מוצרי חלב בשבועות
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
רק חבל שהכותבת לא מיידעת את הק
כמות עצומה בטחינה  |  1/05/13 13:56
2
מודעת פירסום המתחזה למאמר ל"ת
חלב = חולי  |  2/05/13 22:06
3
הבלים חצופים
לידיעת שוטי החלב  |  3/05/13 17:17
 
- חלב? מי , מה , איזה?
אוונגארד  |  14/05/13 17:05
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
מירב ארד
כך עולה מנתונים שפרסמה מועצת החלב לקראת חג השבועות    הצריכה השנתית לנפש עומדת על כ-180 ליטרים חלב ומוצריו - עלייה של 0.6% לעומת שנת 2011
ד"ר יאיר ויסמן
יום אחרי ההילולה במירון נאסר על ח"כ משה פייגלין לעלות להר הבית. לעומת הר הבית, מירון זוכה לעדנה. הערוץ הרשמי של מדינת ישראל שידר את ההילולה במירון בשידור חי
שמחה סיאני
הנוסטלגיה לא מרפה ממך, במיוחד בחגים דוגמת ל"ג בעומר, חג בו הילדים עובדים ובנפש חפצה    על ל"ג בעומר של ילדותי בשכונת "נחלת צבי" בירושלים
הרב יאשיהו יוסף פינטו
בימים שלפני חג השבועות יורדות נשמות קדושות מן השמיים לעזור לכל יהודי ויהודי שחפץ ורוצה לקבל כראוי את התורה הקדושה, לקבלה כפי שציוונו הקב"ה. כעת מוטל עלינו הרצון לרצות לקבל את התורה ולהשתדל בכל כוחנו להיות כלי קיבול לקבלה
ליאורה קוזלובסקי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il