X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
רצוי לטגן דווקא בשמן עמוק, מכיוון שבצורה זו פחות שמן נספג בהשוואה לטיגון בשמן רדוד מומלץ להמתין עד שהשמן חם מאוד לפני התחלת הטיגון, אז זמן הטיגון מתקצר ושוב נספג פחות שמן
▪  ▪  ▪
סופגניה מכילה כ-600-500 קלוריות [צילום: פלאש 90]

חנוכה הוא חג חורפי וביתי. שני אלה הם מרכיבים בעייתיים כשחושבים על ירידה במשקל. בחורף, אנו נמצאים יותר זמן בבית, כיוון שלא מתחשק לצאת לקור ול"רטוב" בחוץ, ומכיוון שכך, נטייתנו לחפש משהו "מעניין" במזווה ובמקרר, אוכלים יותר ומוציאים פחות אנרגיה - הפוך למגמות הרצויות במשוואה.
הישראלי מעלה בממוצע במהלך החנוכה שני 2 ק"ג. כד השמן הקטן שהספיק להדלקת המנורה למשך שמונה ימים באורח נס, גזר עלינו לאכול שמונה ימים מאכלים המטוגנים בשמן.
סופגניה ממוצעת מכילה 600-500 קלוריות. לביבה ממוצעת מכילה 200-150 קלוריות. ההמלצות לרוב הן לבחור סופגניה אחת בכל ימי החג, להתענג עליה ולזכור שלכל השאר יש טעם דומה והמון קלוריות.
עצות נוספות:
  • לעיתים הידיעה כי מרכיבי הסופגניה אינם בריאים (קמח לבן, שמן שחומם הרבה מאוד פעמים, סוכר וציפויים עתירי סוכר) תמנע מאיתנו לאכול בכלל או לפחות תקטין את הכמות;
  • כדאי להשתמש בשמן הקנולה לצורך טיגון, שכן הוא חסר טעם ומתאפיין בנקודת עישון גבוהה, מה שמעכב את שריפתו, ומכאן מעלה את איכותו;
  • רצוי לטגן דווקא בשמן עמוק, מכיוון שבצורה זו פחות שמן נספג בהשוואה לטיגון בשמן רדוד;
  • מומלץ להמתין עד שהשמן חם מאוד לפני התחלת הטיגון, אז זמן הטיגון מתקצר ושוב נספג פחות שמן;
  • לא כדאי לטגן עם השמן יותר מפעם אחת, שכן בתהליך הטיגון השמן מתחמצן, כך שנוצרים רעלים שעלולים להזיק לבריאות. שמן מחומצן ניתן לזהות לפי הקצף הלבן - זהו הסימן להחליף את השמן בשמן חדש;
  • בעת הטיגון יש לנקות במידת האפשר ובמהירות האפשרית את כל השאריות הקטנות הצפות בשמן, זאת גם על-מנת להוריד את מידת חמצונו;
  • כדאי להקפיד על אחסון נכון של שמנים, כלומר במקום חשוך וסגור היטב;
  • באופן כללי לגבי מתכונים מטוגנים - את רובם ניתן להמיר באפייה, כך גם הדין לגבי לביבות או סופגניות - ניתן לקחת מתכונים מוכרים ואהובים, להבריש עם מעט שמן ולאפות;
  • עוד בעניין סופגניות - סופגניות גדולות עדיפות על סופגניות קטנות, שכן הן בעלות שטח פנים קטן יותר, ומכאן שסופגות פחות שמן. זאת אם ניתן לאכול חצי סופגניה גדולה, באם לא - כדאי לאכול אחת קטנה;
  • כמו בכל מתכון, כדאי לבדוק האם מידות השמן בו הן מחייבות, או שניתן מעט לצמצם מבלי לפגום בטעם או במרקם;
  • להכין להדלקת הנרות פשטידת ירקות, לביבות של ירקות אפויות, מרק ירקות, סלט ירקות ולקינוח - תפוח-עץ אפוי, סלט פירות מעניין - אלה יתכן וימנעו מאיתנו לאכול את המאכלים המסורתיים הנ"ל;
  • להירשם דווקא עכשיו לאיזה חוג ריקוד או חדר כושר או חוג התעמלות אחר - ה"התחברות" לגוף דרך הפעלתו, מונעת מאיתנו מלהתעלל בו על-ידי אכילת מאכלים עתירי שומן;
  • מי שאינו מצליח לעשות שינויים בהרגלי האכילה באופן עצמאי, כדאי שיתחיל את השינויים במסגרת כלשהי - קבוצות תמיכה, דיאטנית אינדבדואלית וכדומה - הקילוגרמים אינם נושרים ללא הורדת הקלוריות והגדלת הוצאתם.

הכותבת היא מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבית-חולים בילינסון
תאריך:  27/11/2013   |   עודכן:  27/11/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
זכי הלר
במד"א מזהירים מהסכנות האורבות במהלך חג החנוכה    איך תימנעו מסכנות החג וכיצד תטפלו במידת הצורך? המדריך השלם לחנוכה
חניאל פרבר
אם בחנוכה הגזירה על עם-ישראל הייתה רוחנית, מדוע השתמשו בנשק המלחמה ולא הייתה הכרזה של צום ותפילות?
אביתר בן-צדף
האם חג החנוכה עדיין רלוונטי? כדי לענות על השאלה יש לדון במקורות החג. האם הוא לרגל הניצחון הצבאי על היוונים הסלווקיים, או לכבוד נס אלוהי - פך השמן, שהספיק לשמונה ימים    חג של קנאות דתית, או של ריבונות קצרת-ימים של ממלכת החשמונאים
דוד שאול
בחרו מחבת עם שקעים לטיגון לביבות    הקפידו לא להוסיף במהלך טיגון סופגניות בשמן כמות שמן גדולה    שימוש בכלי-טיגון בסירים ומחבתות בציפוי קרמי או בחומר נון-סטיק מחייבים להיות מעץ או מסילקון
עופר וולפסון
היהודים האמריקניים מתכוננים לחגוג הזדמנות של פעם בחיים ב-28, אז יתכנסו בלוח השנה שני חגים באופן נדיר במיוחד - חג ההודיה וחג החנוכה. החג נתן השראה לפרץ של יצירתיות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il