X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
גרעינים ואגוזים הם תענוג לחך. טריים או קלויים, בתוך מאפים או בסלטים, הם מעניקים מרקם "פיצוחי" וקריספי ומשדרגים כל מנת מזון לגרעינים ולאגוזים יתרונות בריאותיים רבים: הם מהווים מקור מצוין לחלבון צמחי, מכילים שלל חומצות שומן חיוניות ומגוון מינרלים וויטמינים חשובים לבריאות הגוף
▪  ▪  ▪
מפצחים לחמים [צילום: פלאש 90]

ראש השנה לאילנות
ילדי הגן שותלים שתילים, בבתי-הספר נוטעים עצים ובמסיבות החג אוכלים הרבה פירות יבשים. ט"ו בשבט אינו חג הנזכר בתורה, אבל כבר במאות ה-17 וה-18 נהגו אבותינו לציין את תחילת השנה החקלאית ואת סיומה, ואת ההתחברות אל הטבע ואל האדמה בנטיעות עצים ואכילה מפירות ארץ ישראל. כיום, בנוסף לשימור המסורת, מציינים בחגיגות ט"ו בשבט את חשיבות השמירה על איכות הסביבה.
לא רק פירות יבשים - יתרונות תזונתיים של גרעינים ואגוזים
בין שלל מאכלי החג מככבים פירות העונה, פירות יבשים, אגוזים, גרעינים ודגנים וכן שבעת המינים: חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר. לאלו העורכים שולחן סדר ט"ו בשבט, אנו ממליצים לגוון בשלל לחמים ומאפים המכילים גרעינים ואגוזים.
גרעינים ואגוזים הם תענוג לחך. טריים או קלויים, בתוך מאפים או בסלטים, הם מעניקים מרקם "פיצוחי" וקריספי ומשדרגים כל מנת מזון. לגרעינים ולאגוזים יתרונות בריאותיים רבים: הם מהווים מקור מצוין לחלבון צמחי, מכילים שלל חומצות שומן חיוניות ומגוון מינרלים וויטמינים חשובים לבריאות הגוף.
ליקטנו עבורכם את היתרונות התזונתיים החשובים ואת הערכים המוספים של הגרעינים והאגוזים שאנחנו מוסיפים ללחמים שלנו:
גרעיני דלעת
גרעיני דלעת הם מקור מצוין לאבץ כמו גם לאשלגן ברזל וסידן. האבץ הוא אחד המינרלים החיוניים לבריאות העור, להשתקמותו מפציעות ומחתכים, וגם לבריאות השיער ולמניעת נשירה. לאבץ תפקיד חשוב גם בפריון הגבר. האשלגן חיוני לתפקוד שריר הלב ושמירה על מאזן נוזלים בגוף. הברזל חיוני להובלת החמצן לתאי הגוף, ליצירת כדוריות דם אדומות ולהתפתחות המוח, והסידן, כידוע לכל, חיוני לבניית עצמות השלד והשיניים ולחיזוקן.
גרעיני חמניות
גרעיני חמניות הם מקור מצוין לוויטמין E וגם לוויטמין B1, לנחושת ולמגנזיום. ויטמין E הוא נוגד חמצון חיוני לשמירה ולהגנה על תאי הגוף מפני רדיקלים חופשיים, וחיוני לתפקוד מערכת החיסון. פעילותם של נוגדי החמצון ממקור של גרעינים, תורמת לירידה במחלות כרוניות כגון סרטן וטרשת עורקים. ויטמין B1 חיוני להפקת אנרגיה זמינה לגוף, והמגנזיום חיוני לפעילות תקינה של השרירים ותהליך בניית העצם.
אגוזי מלך
אגוזי מלך הם מקור מצוין לחומצת השומן אומגה 3, לסידן, לאשלגן, למגנזיום ולנוגדי חמצון. אומגה 3 חיונית לבריאות הלב, מסייעת בהפחתת הכולסטרול הרע, מזינה את המוח ומשפרת זכרון, וכן מחזקת את מערכת החיסון.
ומה בדבר הקלוריות?
גרעינים ואגוזים הם מקור לשומנים "טובים" ממקור צמחי ואינם מכילים כולסטרול (שומן מן החי). מרבית השומנים בגרעינים ובאגוזים הם חד ורב בלתי רווים. שומנים אלו חיוניים להורדת רמות הכולסטרול "הרע" ולהפחתת הסיכון למחלות לב, מחלת הסוכרת וסרטן. עם זאת, חשוב להקפיד על צריכה נאותה ועל כמות מדודה - כף-שתי כפות ביום יספקו את המינרלים ואת הוויטמינים החיוניים ללא תוספת קלורית מרובה.
איך נשלב גרעינים ואגוזים במהלך היום?
לחמים ומאפים המכילים גרעינים ואגוזים הם דרך נפלאה לאספקה של גרעינים ואגוזים: לחם חמניות של "לחם הארץ" משלב 20% גרעיני חמניות עם לחם מחמצת העשוי מ-100% קמח שיפון מלא. לחם שיפון עם אגוזים של "לחם הארץ" - לחם מחמצת מ-100% קמחים מלאים (שיפון וחיטה) בתוספת אגוזי מלך, ולחם שיפון עם גרעיני דלעת של "לחם הארץ" - לחם מחמצת מקמח שיפון (60%) בתוספת גרעיני דלעת.
דרכים נוספות לשילוב גרעינים ואגוזים בתפריט היומי: אפשר להוסיף כף-שתי כפות לסלט, ליוגורט טבעי, לגרנולה או למאפים מלוחים. ואפשר גם ליהנות מהם כחטיפים טריים - עדיף לא קלויים ולא מומלחים.

הכותבת היא טכנולוגית מזון מוסמכת בתזונה, יועצת מדעית בקבוצת מאפיות ברמן
תאריך:  27/01/2015   |   עודכן:  27/01/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 הארץ / Haaretz
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כל ההפתעות בלחמי ט"ו בשבט
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הכותבת ממליצה על לחם המכיל
גרעינים טריים  |  29/01/15 12:08
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
גלית יצחק-אוגנוב
סאקרה מציגה לקראת ט"ו בשבט מגוון מוצרי איפור בגוונים ירוקים    מחיר: 11.90-3.90 שקלים
ציפי לידר
במעגל ההתחדשות: ממצוות החודש עד הפסח והתפילין שביניהם. זכר ליציאת מצרים
מחלקה ראשונה
מה מכילים הפירות היבשים? איך אפשר לדעת מה טוב לאכילה? והכי חשוב - להרחיק מהישג ידם של ילדים קטנים. כמה עצות לקראת ט"ו בשבט
מנחם רהט
הרהורים לעשרה בטבת, יום הקדיש הכללי    טור כואב ובלתי פרובוקטיבי: היאך "אָבְדָה חָכְמַת חֲכָמָיו" של "עַם חָכָם וְנָבוֹן"
יפעת גדות
סקר חדש מגלה כי ששה חודשים אחרי תחילת השנה מידת ההצלחה לגבי ההחלטות שקיבלנוו לשנה החדשה, נמוכה למדי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il