כזכור, פרשת הזמנתן של הצוללות לחיל-הים שלנו מטיסנקרופ גרמניה עלתה לכותרות כבר לפני מספר שנים. לאחר חקירה הועמדו מספר מעורבים לדין. יצחק מנדלבליט היועץ המשפטי דְּאָז הגדיל עשות ובטרם מוצתה החקירה הודיע שבנימין נתניהו אינו מעורב בעניין. לאחר מכן עלו מספר פרשות כמו עסקת רכישת ומכירת מניות טיסנקרופ של ביבי עם מיליקובסקי, ספק פלדה לטיסנקרופ, בה הרוויח ביבי סכום מכובד. עלתה גם פרשת השקר של ביבי שהכחיש שאישר לגרמנים לספק צוללות דומות למצרים, אמירת כזב שנחשפה על-ידי הקנצלר מרקל, ומזה חודשים חוקרת ועדת חקירה, בצעדי צב [צב ימי], את מכלול הנושאים.
כבר בשנת 2021 ושוב בשנת 2022 כתבנו כאן, ב"מחלקה ראשונה", שאין הגיון ["סבירות"?] בטענה ששלוש הצוללות הנוספות מאותה מספנה נחוצות לעשר השנים הבאות [שלמרבה התמיהה רכישתן אושרה לבסוף בממשלת נפתלי בנט] וכי רכישתן היא טעות קשה באשר מזה שנים לארה"ב ורוסיה יש צוללות גרעיניות, שאינן מוגבלות בשייט תת-מימי ואינן טעונות תדלוק, כך עת שתיבנינה ותימסרנה לחיל-הים שלנו הצוללות המונעות בדיזל מגרמניה הן כבר תהיינה מיושנות.
ומה טעם שַׁבְנוּ והעלינו עתה את פרשת הצוללות שעניינן "תקוע" אי-שם בחקירה? כי עתה קראנו בעיתונות שארה"ב מכרה 3 צוללות גרעיניות לאוסטרליה, בת-ברית אחרת של ארה"ב. דּוֹמָה רכישת הצוללות מגרמניה למדינה הקונה כיום מטוסי מדחף כאשר זה מכבר שולטים בשמים מטוסי-סילון לרבות 35-F.
שאלה אחרת היא: אם אכן חלילה תחדל ישראל להיות דמוקרטיה אם גם הצוללות שהוזמנו יסופקו לה.
חוק הנבצרות - נבצר או מבצר?
הכנסת כבר העבירה בקריאה ראשונה את חוק הנבצרות, הקובע כי ראש-ממשלה יוכרז כנבצר אך ורק אם יוכח שחלה במחלה גופנית או מנטלית המונעת ממנו לתפקד בתפקידו הרם.
שאלת תם תאורטית: והיה אם ראש ממשלה, בהיותו בריא גופנית ונפשית, ישלוף אקדח ויירה באדם כלשהו לעיני עדים, או בנוכחות עדים ישכור עבריין לבצע רצח, או שוד או גניבה, הנה גם אז לא ניתן יהיה להכריז עליו נבצרות? אכן הכנסת בנתה לחשוד מסוים מבצר להגן עליו מהדין.